İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

31 Ekim 2014 Cuma

Allah Rasulü'ne (sallallahu aleyhi ve sellem) Salâvat Okumak

"Gerçekten Allah ve melekleri, Peygambere salât ederler (şeref ve şanını yüceltirler). Ey iman edenler! Siz de O’na salât* edin (Allahümme salli alâ MUHAMMED, deyin) ve gönülden teslim olun." (Ahzab suresi 56.ayet meali)
Tirmizî'de Hz. Ali (r.anh)'den kaydedilen bir rivâyette şöyle denir: "Rasulullah (s.a.v.) buyurdular ki:
"Gerçek cimri, yanında zikrim geçtiği halde bana salâvat okumayandır."
(Tirmizî, Salât 357, (484), Da'avat 110, (3540)

“Yanında ben zikrolunduğum zaman üzerime salât etmiyen kişinin burnu yere sürtülsün.” (Tirmizî, daavat, 100; Musned, 2, 254)
**
“Kıyamet gününde bana halkın en yakın olanları ve şefaatime hak kazananları, bana en çok salâvat getirenleridir.” (Tirmizî, vitr, 21)
Ebû'd-Derda anlatiyor: "Rasulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:
"Cuma günü bana salâvatı çok okuyun. Çünkü o gün okunan salâvatlar meşhuddur, melekler ona şahidlik ederler. Bana salâvat okuyan hiç kimse yoktur ki, o daha okumasını bitirmeden salâvatı bana ulaştırılmamış olsun.
"
Bunun üzerine dedim ki: "Siz öldükten sonra da mı?"
"Evet , öldükten sonra da. Zira Cenab-ı Hak Hazretleri toprağa, peygamberlerin cesedini çürütmeyi haram etmiştir. Allah'ın Peygamber’i her zaman diridir, rızka mazhardır." buyurdular.

“Kim bana bir kere salât ederse; Allah Teala ona on salât eder, on günahını siler, on kat derecesini artırır.” (Es-siracu’l-Munir, Beyhakî)

“Kim bana bir salâvat getirirse Allah Teala bu yüzden o kimseye on misli mağfiret eder.” (Muslim, Salât, 70)

Ravi: Enes: Rasulullah (s.a.v.) buyurdular ki:
"Kim bana (bir kere) salât okursa Allah da ona on salât okur ve on günahını affeder, (mertebesini) on derece yükseltir."

Yine Nesâî'de, Ebû Talha (r.anh)'dan gelen bir rivâyet şöyle:
"Bir gün Rasulullah (s.a.v.), yüzünde bir sevinç olduğu halde geldi. Kendisine: "Yüzünüzde bir sevinç görüyoruz!" dedik.
"Bana melek geldi ve şu müjdeyi verdi: "Ey Muhammed! Rabbin diyor ki: "Sana salâvat okuyan herkese benim on rahmette bulunmam, selâm okuyan herkese de benim on selâm okumam sana (ikram olarak) yetmez mi?" (Nesâî, Sehv 55, (3, 50)

Ravi: Evs İbnu Evs: “Rasulullah (sav) buyurdular ki:
"Cum'a, en hayırlı günlerinizden biridir. Hz. Adem aleyhisselâm'ın (toprağı) o gün yaratıldı, o gün kabzedildi. (Kıyamette Sur'a) o gün üflenecek, sayha da o günde olacak. Öyleyse o gün bana salâvatı çok okuyun. Zira salâvatlarınız bana arzedilir."
Orada bulunanlar: "Salâvatlarımız size nasıl arzedilir? Siz çürümüş olacaksınız!" dediler.
Aleyhissalâtu vesselâm: "Allah Teala Hazretleri, Arz'a peygamberlerin cesetlerini yemeyi haram kıldı." buyurdular.” (Ebû Davud, Salât 207, (1047); Nesâî, Cum'a 5, (3, 91,92)

“Sizden biriniz Allah’tan bir dilekte bulunduğu zaman evvela O’na, şanına lâyık tarzda hamd-u sena etsin. Sonra Peygamber (s.a.v.)’a salâvat getirsin. Çünkü, bu sûretle arzusuna daha kolay kavuşur.” (Taberânî, İbn. Mes’ud’dan)
Kaynak-İslam tr
***
Hısnul Muslim'den *salâvat örnekleri
***

4 yorum:

  1. Buna vesile olduğun için sağol. Cuman mübarek olsun kardeşim

    YanıtlaSil
  2. Rabbim hayırlı ameller yapacağımız bir cuma olmasını nasib etsin cümlemize...canım Allah razı olsun paylaşımın için, sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  3. Hatice hn selâmün aleyküm. Sitenizi beğenerek takip teyim.fikirlerinize değer ve saygı duyuyorum.Allah razı olsun. Benim öğrenmek istediğim günlük farz lar dışında yapmamız gereken ibadetler zikirler okumalar nelerdir. Bir günümü zu nasıl geçirip verimli olarak degerlendirmeliyiz.mesela bazı cemaat lerde ders var. Günlük olarak belli sayıda Allah (c.c) zikri, sonra sırasıyla bunlarin aylık periyotlarla artışı var.bunlar ne kadar doğru dur.ne yapmamiz gerek kafam çok karışık.selametle Yaradan a emanetsiniz / hale

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. W e aleykumselam, sen bizim hale misin? hoşgeldin :)
      halecim yapmamız gereken dediğimizde bu farzdır, ancak sünnetler de, farzlarımızda eksikler, yanlışlar varsa bu eksikliklerimizin Rabbimiz katında giderilmesi, Allah Rasulü'nün yolundan gitmek, Rabbimizi razı etmek için çok önemlidir, hele bunlar Allah Rasulü'nün(s.a.v) devamlı yaptığı, tavsiye ettiği ameller ise bunlara önem vermek, elimizden geldiğince uygulamaya çalışmak bir mü'mine yakışan özelliklerdir,

      Hayatımızda boş bırakılmış hiç bir alan yok, bir müslümanın su içerken, tuvalete giderken bile nasıl davranması gerektiği bellidir,

      günlük zikirler olarak hısnul muslim isimli içinde Allah Rasulünden(s.a.v) bize ulaşan sahih zikirlerin, duaların olduğu kitabı tavsiye ediyorum, yazıda da linki var, yine BURAYA DA ekleyeyim üzerine tıklayıp ulaşabilirsin, ayrıca satın alıp oradaki zikirleri yapabilirsin, son günlerde bu zikirlerden sabah zikirlerini ben de yapmaya çalışıyorum, Rabbim hepsini uygulamayı da nasip etsin(amin).

      Bir de kolaylık olsun diye yine aynı kitaptan alıntılanarak hazırlanmış sabah akşam zikirleri var onu da BURADA resimlemiştim,

      kafa karışıklığına hiç mahal yok, tavsiye ettiğim bu kaynak sahih bir kaynak gönül rahatlığı ile istifade edebilirsin, tarikat konusunda dikkatli olmak lazım zira hurafeler, bidatlar çok, iyi bir şeyler yapıyorum derken bidate düşme ihtimali çok fazla, uzak durmakta fayda var Allah'u a'lem...
      Rabbime emanetsin...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur