İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

20 Ekim 2014 Pazartesi

Mehdi, Deccal ve Hz. İsa'nın Nüzulü

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla başlarım...
Günümüzdeki hadis inkarcılarının en çok inkar edip kabullenmedikleri üç konu Mehdi, Deccal ve Hz. İsa'nın nüzulü meselesi.
Bu konular çok kolay inkar ediliyor teviller yapılıyor. Ama Gelin görün ki bunların gerçekleşeceğine dair varid olan sahih hadisleri son yüzyıla gelene kadar inkar eden kabul etmeyen hiç bir alim çıkmamış. Çıkan bir kaç çatlak ses ise bu sahih kaynaklara ulaşamadığı için bu haberler hakkında ihtilaf göstermiş. Alimlerimiz bu konulara  itikat kitaplarında önemli bir yer vermişler. 
Bunlar gayb haberleridir, zaten iman gaybe inanmaktır, bilinen uygulanan konular ise bilgidir, ameldir. Allah'a dair bilgilerimiz gaybdır, Ahiret gaybdır, cennet cehennem, melekler, kader vb. gaybdır. İman etmek bunları kabullenmektir. 

İşte  Mehdi, Deccal ve Hz. İsa'nın nüzulü meselesi'ne dair bilgiler de gayb haberleridir, sahih kaynaklarla bizlere ulaşmıştır. 
Sahabe daha Allah Rasulü(s.a) ile beraberken bu konuları çok ciddiye almış, bunlarla karşılaşacakları ihtimalini her zaman göz önünde bulundurmuş, hazırlıklı olmuşlardır. Ya onlardan binlerce yıl sonra gelmiş müslümanlar olarak niçin bizler bunlara kayıtsız kalıyoruz? 

Halbuki bizlerin bu meselelere şahid olma ihtimalimiz çok daha yüksek. O halde bu bilgileri bilmeli, bu durumları duyduğumuzda karşılaştığımızda nasıl hareket edeceğimizi öğrenmeliyiz. İşte aşağıda sırası ile alıntıladığım sohbet videolarını bu minval üzere ve can kulağı ile ve kaybedenlerden olmamak, saptırıcılara kanmamak için mutlaka dinleyin.

Hz. Mehdi 1

Hz. Mehdi 2

Hz. Mehdi 3

Hz. Mehdi 4

Hz. Mehdi 5

Deccal Özellikleri ve Korunma Yolları

Hz İsa'nın Nüzulû Meselesi


5 yorum:

  1. canıım benim ilgi alımdır bunlar iyi ki yayınladın izliyeceğim, sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah Rasulü(s.a) bize bunları bildirmişse hepimizin ilgi alanına girmesi gerekir diye düşünüyorum, çünkü O(s.a) boş ve faydasız söz söylemez,

      benden de sevgiler...

      Sil
    2. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

      Sil
    3. Bu site hadis inkarcılarının nefisleri ve o çok büyüttükleri akıllarına göre İslâm hakkında hüküm verecekleri bir yer değildir zahmet edip yazmayın,
      o çok bilmişliğinizi bir kenara bırakıp şu sohbetleri dinleyin, sizlere sadece acıyorum Allah sizleri islah etsin, şerrinizden ümmeti korusun.

      Sil
  2. Selamun aleykum ablacım.. Ciddi ve üstünde sahih kaynaklarla durulması gereken bir konuyu değinmişsin Allah razı olsun.innşaAllah en kısa zamanda izleyeceğim videoları.. Nefise

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur