İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

27 Eylül 2014 Cumartesi

Erikli Sütlü Tatlı ve Blogcu En Çok Hangi Hediyelerle Mutlu Olur?


“Hediyeleşin, zira hediye, kalpteki kuşkuları giderir. Komşu kadın, komşusu kadından gelen (hediyeyi) hakir görmesin, bir koyun paçası olsa bile.”
Hadis-i şerif) Tirmizî, Vela ve’l-Hibe 6, (2131).

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
Her zaman ki tariflerimden çok farklı bir tarif yazısı veya farklı bir sohbet yazısı ile beraberiz. Aslında daha çok değinmek istediğim konu hediye meselesi. Bir yemek bloğu yazarı iseniz, sizin bu özelliğinizi bilenler, daha çok da bu vesile ile edindiğiniz dostluklarınız varsa hediyeler de blog resimlerinize göre seçiliyor. 

Bir blog yazarı olarak belki bir çok arkadaşıma da tercümanlık yapma babından, takibeden kardeşlerimin de samimiyetlerine güvenerek bu konudaki düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Bir blogcuyu en çok mutlu eden şeylerin başında yayınlarına yapılan samimi, yorumlar gelir. Sonrasında yayınların okunma oranı ve sayfasını ziyaret edenlerin devamlılığı ve nitelikli sayısal çoğunluğu...

Tanıdığınız sevdiğiniz bir blogcuya(yemek blogları için) bunlar haricinde de hediye vermek isterseniz, bu hediyeler büyük meblağlar gerektirmez.
Dekorlu bir tabak, farklı desenli kumaş bir peçete, kağıt peçeteler, yine desenli bir çatal, kaşık, kase vb. Bahsettiğim bu ürünlerin birinden sadece bir adet hediye etmeniz hatta yine görüşme imkanınız varsa ödünç vermeniz bile onu çok mutlu edecektir. 
Hani bir yere mutfak için bir hediye götürmek isteseniz bir tabak, bir peçete götüremezsiniz, en az altı adet gerekir. Ama blogcu için sadece bir peçete bile çok değerli bir hediyedir. Zira çektiği fotoğraflarda değişik görüntüler elde etmek için bunları kullanır.
Görkemli yemek masaları ve her tabağı, bardağı, kaşık ve çatalı takım, kadehli, mumlu, şamdanlı, israfa özendiren görüntüler konumun çok dışında ve kesinlikle tasvip etmiyorum. Mütevazilik her zaman en güzelidir ve her konuda olduğu gibi bu konuda da elimden geldiğince bu yönde hareket ediyorum. Rabbim cümlemizi israftan, riyadan sakındırsın, gönül zenginliğini, ihlası nasip etsin, bilmeden yaptığımız aşırılıklarımızı affetsin(amin).
İşte bu yayındaki tarif de bir hediye ile ortaya çıkmış çok nefis bir tarif. Biz, bizim ekiple bu sene buluşma sezonunu açtık. Nalan'ımın tatlı kızları bana kendileri küçük ancak kıymetleri çok büyük şirin hediyeler getirmişlerdi. Sevgili anneleri küçük bir kavanoz erik marmelatı yollamış. Biz de bir söz vardır, uzaktan gelen bir yiyecek için "sınır geçmiş" tabirini  kullanırız. İşte Nalan'ın kendisinin hazırlayıp bana gönderdiği bu güzel marmelat benim için öyle idi, taa Makedonya'dan Ohrid'den gelmişti. Bizimkiler vişne reçeli haricinde pek reçel yemezler, ben de marmelatı sütlü irmik tatlısında kullandım. Ev ahalisi tadına bayıldılar ve bizim tatlı aynı gün içinde, damaklarda bıraktığı güzel tatla midelerde yerini buldu :) 
Kızlar ayrıca yıllardır biriktirdikleri peçete kolleksiyonunu da bana getirmişler, reçel kavanozunu da şirin bir şekilde süslemişler, 
keza getirdikleri cep kitaplarını da çok şık bir şekle sokup buluşmamızda ki herkese birer tane hediye ettiler. 

Bir de güzel bir tevafuk oldu tam sabah ve akşam zikirlerinin öneminden bahsederken bu konuya ait bir kitapçık kızlar vesilesi ile hepimize hediye edildi :) 
Kendi adıma ihmal etsem de öneminin farkında olduğum bu zikirleri hepinize tavsiye ediyorum.

Yine kendi adıma söylüyorum fotoğraflar da kullanmasam da beni çok mutlu eden bir hediye türü daha var.
Hediyeyi verenin yaşadığı yere ait fotoğrafın olduğu mıknatıslı minik buzdolabı süsü, süsü demem doğrumu bilmiyorum ama başka bir ad bulamadım :)
Nalan'ın geçen yıl gönderdiği hediyeler arasında böyle bir hediye vardı, mutfakta ona baktığımda kendisini hatırlıyorum ve çok mutlu oluyorum.
Hatta annem ve babam geldiğinde o fotoğraf çok ilgilerini çekmiş bir hayli incelemişlerdi, fotoğrafta merakla minare aramışlardı.
Kendisi küçücük ama benim için çok kıymetli...

Buluşmamıza ev sahipliği yapan Tuğba'mız ise bana bu şık peçeteleri hediye etti, sadece resimlerde kullanıp geri iade etmeyi  düşünerek ödünç aldım, belki de kendisinden bir hatıra olarak saklarım zira her ikisi için de muhayyer bırakıldım :) başlangıçta takımı ile veriyordu ancak hem ihtiyacım yoktu, hem de daha önemlisi bunlar da kendisine hediye gelmişti... İnce düşünceli, samimi böyle güzel insanlarla tanıştırdığı için Rabbime yarattığı şeylerin zerrelerince şükürler olsun.
Gelelim tatlımızın tarifine...
Tatlıyı kalıbından çıkarırken bir aksilik oldu, erikli kısım kalıpta kaldı :( ama mesele olmadı, kaşıkla alıp irmikli kısmın üzerine istifledim :) 
siz hazırlamak isterseniz kalıbın dibine irmikli kısmı, üste marmelatlı kısmı yerleştirin. Veya uygun büyüklükteki bir tepsiye veya borcama önce irmikli kısmı, en üste ise erikli kısmı yerleştirin.
MALZEMELER
İrmikli Muhallebi İçin:
3 su bardağı soğuk süt, 
4 yemek kaşığı irmik,
1 yemek kaşığı nişasta,
portakal veya limon kabuğu rendesi,
pişirdikten sonra eklemek üzere;
1 yemek kaşığı kadar tuzsuz tereyağı,
5 yemek kaşığı şeker,
Erikli Pelte İçin;
1 su bardağı erik marmelatı,
yarım su bardağı su,
1,5 yemek kaşığı nişasta,
şekeri az ise bir miktar şeker,
araları için sade ve kakaolu petibör bisküvi,
NASIL HAZIRLANIR?
önce erikli pelteyi pişirip hazırlayın,
sonra da irmikli muhallebiyi hazırlayın istediğiniz şekilde yukarıdaki uyarıları dikkate alarak uygun bir kaba yerleştirin, dolapta soğutup sonrasında servise hazır hale getirin, 
kolay gelsin, afiyet olsun, samimi kardeşlikleriniz, hayatınızda hep görmeyi, konuşmayı arzu ettiğiniz güzel dostlarınız, kardeşleriniz olsun.

19 yorum:

  1. sozlerın hepsıne katılıyorum tatlıda cok lezzetlı duruyor ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  2. canim kardesim :)) Rabbime sonsuz şükürler olsun ki, Hayat Cemresi vesilesiyle seni tanıdık, kısa sürede de sadece Allah rızası icin birbirimizi sevdik.... Allahın izni , senin vesilenle bloğun coook hayırlara sebeb oluyor.Bazen okuduğumuz bir tarif yetisiyor imdadımıza, bazen paylaştığın bir yazı silkeliyor nefsimizimizi, bazen de yapılan yorumlar biseyler katıyor bizlere.Uzun sözün kısası seni seviyorummm, bacım can yoldaşım benim :)
    Ellerine sağlık canım, tatlın çok nefis görünüyor,sardunyada cok güzel maşallah...cok uzaklarda bir dostunun olmasını bilmek Rabbime şükürler olsun cok güzel dostum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de benim canımsın, yorumun beni çok duygulandırdı, inşeAllah gördüğün gibiyimdir, Rabbim günahlarımı bağışlasın, her zaman hayırlarda buluşmayı nasip etsin(amin), bu güzelliklerde senin payın çok büyük, Allah razı olsun, kalbi muhabbetlerimle...

      Sil
    2. Rabbim dostluğunuzu daim etsin birbirinizden göreceğiniz hayırları artırsın ablacım. Amin.

      Tatlı çok güzel, lezzetli görünüyor ellerine sağlık. Hediyeler bir blogcu için gerçekten anlamlı olmuş : ) Kitapların yeri ise bambaşka.

      Fiemanillah, selamun aleykum :)

      Sil
    3. We aleykumselam canım kardeşim, çok teşekkür ederim :)
      cezâkellâhu hayran...

      Sil
  3. Sütlü tatlın her zamanki gibi muhteşem görünüyor. Özellikle resimleri. Aslında baktığımda malzemesin de birşey yok irmik süt ve erik peltesi. Ama sunumu resimleri bana, sen bu tatlıyı mutlaka yapmalısın dedirtiyor:) ellerine sağlık canım. Hediyelerin de çok güzel. Biz de uzaktan gelen bir hediye için, türbe geçmiş deriz:) özellikle yiyecekler için geçerlidir.ikram ettiğimiz kişide yemeyeceği varsa bile bunu duyunca yemek zorunda kalır:) sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Fatmacım, tatlıyı denersen beğeneceğini ümid ediyorum, kolay gelsin, sevgilerimle...

      Sil
  4. Selamun aleykum ablacım.. Allah senden razı olsun.. Yazını çook büyük bir keyifle okudum:) kalbinin güzelliği diline oda yazına yansıyor :) en kisa zamanda tekrar bulusmak umuduyla .. Seni Allah rizasi icin seviyorum. Bu arada tatli cok guzel gorunuyor ,ellerine saglik:) nefise

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam tatlı kardeşim benim :)
      yazıda katkınız büyük, o sizin güzelliğiniz, yoksa bu kadar kelam nasıl çıksın :) cezâkellâhu hayran...
      dualar ve muhabbet karşılıklı, bil mukabele,
      Rabbime emanetsiniz...

      Sil
  5. Selamun Aleykum, ne zerafet ve incelik hediye alan da veren de ne güzel bir adap içindeler. Doğrusu yazının başlığını okuyunca aklıma firmaların hediyelerini alıp katkılı katkısız demeden o ürünleri sayfalarında pohpolayanlar geldi ama sizi hiç bir firmayla ilişkilendiremedim. Elhmdullillah yanılmadım, güzel arkadaşlıklarınızı gıptayla okuyorum bence o halka çok şanslı bir halka. İnşallah rabbim bana da böyle güzel manevi dostluklar nasip etsin. Selametle kalın inşallah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım kardeşim, Rabbim senin gönlüne göre de, birbirlerinizle hayırları paylaşacağınız sıcacık dostluklar versin, muhabbetiniz en az bizimkiler kadar tatlı olsun(amin),

      her ne kadar seninle cisimlerimizden habersiz olsak da gönüllerimiz bir,
      belki bir gün buluşuruz Rabbim bilir,

      Ara sıra bizlerin hassasiyetleri doğrultusunda güvenilir ürünleri olan bir firmanın ürünlerinden tanıtıyorum, ümid ediyorum ona bir itirazın olmaz :)
      Ona(c.c) emanetsin, kalbi muhabbetlerimle...

      Sil
    2. Ben sizi diğer ticari amaçlı (onları da suçluyor değilim amaçları bu sadece ben itibar etmiyorum verdikleri bilgiye.) davranan kişilerle bir tutmuyorum. Paylaşımlarınız da bu yüzden benim için kıymetli, hatta bir kere size ben de bu konuda danışmıştım siz onda bile çekinip firma adı vermemiştiniz. O yüzden lütfen bildiğiniz ve inandığınız firmaları bizimle paylaşın lütfen.
      Dostluklara gelince ben ondan geçtim müslüman kardeşlerim selam kültürünü bile unuttu buna üzülüyorum. Eşim çocukları okula bıraktığında o çevredekilerin selam verdiğini söylüyor ama buralarda nadiren. Sen ver dicen:)) veriyorum ama sonra küsüp bırakıyorum.
      İnşallah İstanbul'a gelirseniz sizi ağırlamak bana mutluluk verir, hatta sizin tanıdıklarınızı bile:)

      Sil
    3. Canımsın sen benim, Ankara'ya gelirsen ben de mutlaka beklerim :)
      Tanıdıklarım dersen sayfamızın müdavimlerinden Amine ile bana nazaran bir hayli yakınsınız :)

      Selam konusunda da uyanık olmak lazım, zira yaşadığımız dönemin fitnelerinden tekfircilik hastalığına yakalananlar ne selam veriyor ne de alıyorlar, Rabbim onlardan etmesin, onları da yanlışlarından çevirsin(amin).

      Sil
    4. Allah razı olsun güzel sözleriniz için. Kardeşlerim tekfirci mi bilmiyorum daha çok koptuk birbirimizden sanıyorum. Yanlızlığı bende avantaja çevirmeye çalışıyorum geçenler de Ahmet Kalkan hocanın kavram derslerini buldum (Mevdudi'nin kitabının özeti) İbadet, Rab, iLah ve Din tanıdığım herkese tavsiye ediyorum. Size de söylüyorum belki siz biliyorsunuz ama bilmeyen bir kardeşim dinler ya da okur diye

      Sil
    5. Sevilcim ben de sana yazdıktan sonra aklıma geldi, tabii ki her selam alıp vermeyene tekfirci diyemeyiz, bu işi tekfirciler de yapıyor demek Allah-u a'lem daha doğru bir ifade olur, ihmal edenler, selamın öneminden habersiz olanlar da olabilir, onlara da tekfirci demek doğru olmaz,Rabbim gafillerden etmesin(amin).

      Sil
  6. Esselamu aleykum değerli blog sahibesi ve sakinleri...

    Hatice ablacım bloğa bakınca insanın ruhu dinleniyor gerçekten. Sade israfdan uzak gayet doğal. En çok da sizi bu konuda takdir ediyorum. Abartılı süslemeler, farklı farklı mutfak eşyaları, hem dünyaya bağımlılığı , hem de şükürsüzlüğü arttırıyor.

    Bu arada da Nalan Hanımın resimlere eşlik eden sardunyaları farketmesi ne güzel. Demek ki oda çok seviyor çiçekleri. Ben ise Nalan hanımın yorumunu okuduktan sonra farkediyorum sardunyaları :) Nedense sadece yenilecek olanları görebiliyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım kardeşim benim hoşgeldin :)
      Gözümüzde dünya ve dünyalıklar arttıkça ahirete dair hisler azalıyor, hatta çoğu zaman unutuluyor, Rabbim asıl aklımızda olması gerekenleri ve bu uğurda gayreti hiç unutturmasın(amin),

      Sadece yenilecekleri görmen de yediklerinin hem sana hem de şeker kızın için olmasının payı vardır :)

      sardunyamı ve diğer bitkilerimi kızım diye seviyorum, hatta öpüyorum :)
      Nalan da hem yenilecekleri hem de sevilecekleri görüyor :)

      Rabbime emanetsin, kalbi dualarımla...

      Sil
  7. Selamun aleykum ablacim.. Biraz gec oldu yorumum. :) Allah razi olsun hepinizden.Tanistigima cok memnun oldum. InsAllah en kisa zamanda tekrar gorusmek nasip olur. Tatlinda cok guzel gorunuyor.:) Ellerine saglik. Allaha emanet ol. Sakina

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam, aman da aman kimler gelmiş! Sakina hanım hoşgeldiniz :)
      Biz de sizlerle tanışmış olmaktan çok memnun olduk, arkanızdan Tuğba ile sizi konuştuk, zerafetinizden çok etkilendik :) maşeAllah la kuvvete illa billah, Rabbime emanetsiniz...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur