بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

21 Ağustos 2014 Perşembe

Fırında Kabak Kızartması(kabak cipsi)

"Allah kıskançtır, mü'min de kıskançtır. Allah'ın kıskanması, mü'minin Allah'ın haram ettiği şeyi yapmasıdır." 
(Buhari, Müslim,Tirmizi)
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
Ara sıra eşimin tanıdıklarının bahçelerinden evimize sebzeler gelir, hepsi tazecik daha yeni dallarından kopmuş çıtır çıtırdırlar. İşte bu kabaklar da bu şekilde evimize intikal ettiler. Bizimkilerin fazla rağbet etmedikleri bir sebzedir kabak, nasıl yapayım da istenilerek yenilecek bir şekilde bu kabakları kullanayım derken Rabbim bu tarifi karşıma çıkardı elhamdulillah. Bundan sonra bu tarif kabakla deneyeceğim tarifler arasında ilk sıralarda yerini alır diye düşünüyorum. Fırından alır almaz sıcakken yenilirse çıtır, bekleyince ise yumuşayan ancak lezzetinden bir şey kaybetmeyen fırında kabakları nasıl hazırladım gelin dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım...

MALZEMELER
2 adet uzun kabak,
5 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı su,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz karabiber,
1 çay kaşığı pul biber (acı seviyorsanız acı pulbiber)
2 yemek kaşığı mısır unu,
yarım yemek kaşığı un,
NASIL HAZIRLANIR?
kabakları yıkayın, 
enine 4 veya 5 parçaya bölün,
her parçayı boyuna önce 4'e 
sonra her parçayı uzunlamasına 2 veya 3 parçaya kesin,
kabakları derin bir kaba alıp, diğer malzemeleri ekleyip hepsini harmanlayın,
fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine kabakları boşaltıp yayın,
kabakları fırına sürüp fırını 200 dereceye ayarlayın,
kabaklar kızarıncaya kadar pişirin,
ister kahvaltıda isterseniz yoğurt eşliğinde afiyetle yeyin, 
kolay gelsin, ağzınızın tadı hep yerinde, diliniz hep şükürlü, bedeniniz taatli olsun.
Bazı değişiklikler yaparak sizlere sunduğum bu güzel tarif için  easynhealthy.wordpress.com'a çok teşekkür ediyorum. 

3 yorum:

  1. Selamün aleyküm canım. Nefis ötesi bir tarif olmuş:) ellerine sağlık. Deneyeceğimden emin olabilirsin.sevgiler canım

    YanıtlaSil
  2. Merhabalar, güzel bi tarife benziyor eşim ve oğlumda kızartma dışında yemiyorlar kabağı en kısa zamanda deneyip yedirmeye çalışacağım inşallah ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. canim kardesim :))) seni coook ozledim, Rabbim hayirla yuvana donmeni nasib etsin... kabaklarda cok nefis...

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur