İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

28 Ocak 2013 Pazartesi

NATURALİVE'DEN DOĞAL ÇAMAŞIR DETERJANI ve DOĞAL OKSİ LEKE ÇIKARICI

"Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak."
(Kızılderili atasözü)
 Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
Neredeyse herşeyin doğallığını yitirdiği,yiyeceklerimizin bile,Kemal Özer'in deyimiyle"sentetikleştiği"bir zaman dilimini yaşıyoruz. Yediklerimiz,içtiklerimiz,giydiklerimiz,temizlikte kullandığımız enva-i  çeşit temizlik ürünlerimiz...Kullandığımız,pek çok ürün,sağlığımıza zararlı,katkılı,yapay malzemelerle üretilmiş.Teknoloji her gün,her saat güya bizim yararımıza,bir çok yeni buluşla,yeni bir ürünle karşımıza çıkıyor.Ne yazık ki bunların pek çoğu,bizi bizden,sağlığımızı bizden ve dolayısıyla mutluluğumuzu bizden alıyor.Dedelerimize ninelerimize göre çok rahat,çok müreffeh bir hayat yaşıyoruz.Ancak onlarda olmayan hastalıklar,sıkıntılar bizde var.Onlarda olan huzur bizde yok.
Bütün bunlara rağmen sağlığımızı ön planda tutan güzel gelişmelerde yok değil.İşte bu yazımda sizlere bu güzel ve iç rahatlatan gelişmelerden birisi olan doğal çamaşır deterjanı ve leke çıkarıcıdan bahsetmek istiyorum.
Deterjanların sağlığımıza olan zararları hepimizin malumu.Çamaşırlarımızda kullandığımız deterjan ve ağartıcıların,başta cildimiz olmak üzere gözlerimize,ciğerlerimize verdikleri zararları ilk aklıma gelenler.
Sizlere tanıtacağım bu doğal deterjan ve doğal leke çıkarıcı oksi,naturalive'ın  diğer doğal ürünlerinden sonra,son çıkan ürünleri.En az,piyasada satılan en pahalı ve en kaliteli diye bildiğiniz deterjan markaları ile aynı temizlik etkisine sahip.Hiç unutmam yıllar önce bir kardeşim bana şöyle demişti:"çamaşırlarımı dışarı sermeye utanıyorum,hiç açılmıyorlar,en kaliteli(!)deterjanı kullanıyorum,istediğim gibi temiz olmuyor."
Çok eskimiş çamaşırlar,çok kullanılmış çamaşırlar zamanla sararıyor.Böyle çamaşırlarınızda ne yaparsanız yapın ilk günkü beyazlığa ulaşmanız mümkün değil.Ancak edindiğim bilgiye göre,beyaz çamaşırlarınızı ilk aldığınızdan itibaren,Oksi Leke Çıkarıcı ilavesi ile yıkarsanız belki uzun bir süre sararmasını da önlemiş olursunuz.Ayrıca bu ikili ile yıkadığım çamaşırlarımın özellikle de iç çamaşırları ve penye türlerinin yumuşatıcı kullanmadığım halde,sanki yumuşatıcı kullanılmış gibi yumuşak olmaları,dikkatimi çeken diğer bir husus.Tüllerimi de yine borakslı çamaşır deterjanı ve leke çıkarıcı ilavesi ile yıkadım,bir ölçek deterjanla en az 1 saat ön yıkama yapıp,çamaşır deterjanını sadece bir ölçek,leke çıkarıcıyı da bir kapak ölçüsünde kullanarak asıl yıkamayı yaptım.Sonuç ise beni tatmin etti,tüllerim tertemiz oldu.
Öncelikle şunu söyliyeyim bu ürünleri kullanıyorum ve dediğim gibi en az,marketlerde satılan,zararlı kimyasallarla üretilmiş,en kaliteli diye bildiğimiz,deterjanlar kadar temiz yıkıyor.O deterjanlar evimize girdiğinde,daha ambalajları açılmadan kokuları neredeyse bütün evi sarıyor.Yıkama sonrasında da makinanız bol su ile defalarca durulama yapmamışsa yine o ağır kokuları geliyor.Tabii böyle bir durumda koku ile beraber çamaşırlarda kalan deterjan etkisini de hissedebiliyorsunuz.Daha sonra da bu deterjan etkisi çamaşırdan derimize de temas ediyor,en rahatsız edici ve en önemlisi sağlığımızı tehdit edici,kısmı da bu oluyor.Ama edindiğimiz bilgiler,sağlığa zararlı kimyasallarla üretilmiş,bu deterjanlarla yıkanmış çamaşırların ne kadar iyi durulanırsa durulansın,azda olsa çamaşırlarda kalıyor olması.
Naturalive'in Borakslı Toz Çamaşır Deterjanı ve Oksi Leke Çıkarıcı'yı içinize sinerek kullanabilirsiniz.Sağlığınızı ön planda tutuyorsanız temizlik konusunda ki çıtanızı çok yüksek tutmamanız lazım.Çamaşırlarınızda yeterli temizlenmenin gerçekleşmiş olması,rahatsız edici kokusunun olmaması,sağlığımız için hiç bir zarar teşkil etmemesi bu doğal ürünleri kullanmanız için yeterli ve en önemli sebepler arasında başta geliyor.
Özellikle bebek ve çocukların,
derisinde alerjik hastalığı olanların ve öncelikle de,iç çamaşırlarımızın temizliğinde Naturalive'in Borakslı Toz Çamaşır Deterjanı ve Oksi Leke Çıkarıcı bize gerekli olan doğal ve güzel ürünler. 
Leke çıkarıcı,sadece çamaşırlarda değil,mermer haricindeki diğer yerlerdeki lekelerin çıkarılmasında da yardımcı bir ürün,başta dediğim gibi,beklentilerinizi çok yüksek tutmayın,piyasada satılan en kaliteli leke çıkarıcılar bile her lekeyi çıkarmıyor.Çamur lekesi benim için zor bir leke,ancak Oksi Leke Çıkarıcı ilave ederek yaptığım yıkama sonucu bu lekelerden kurtuldum.Kıyafetlerdeki farklı lekeleri
Oksi Leke Çıkarıcı çok kolay bir şekilde çıkarıyor.Lekeli çamaşırı 1 litre kaynar suda erittiğim bir kapak leke çıkarıcıda bekletiyorum,yarım saat yeterli,sonra durulayıp güneşte kurutuyorum,çamaşır kuruduğunda lekeden eser kalmıyor.
 Ayrıca Oksi leke çıkarıcının,çamasir suyu yerine kullanabilecegi ve ürünlerin helal sertifika sürecinden geçtiği,yakin zamanda sertifikalarının baskıya alınacağını da firma yetkilileri belirttiler.
Naturalive'in Borakslı Toz Çamaşır Deterjanı net 1400 gr.ancak bu miktar 9 kg.lık toz deterjanlara eş değer konsantre bir ürün.İçindeki tuz etkisinden dolayı ekstra bir kireç çözücüye ihtiyaç yok,tuz  etkisi makinanızda kireç birikimine de engel oluyor.
Gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz bu ürünlerle ilgili daha fazla bilgiye Naturalive'in sitesinden ulaşabilirsiniz.İnsan sağlığına ve doğallığa önem veren bu güzel çalışmalarından dolayı,Kimya Yüksek Mühendisi Kudret Livaoğlu ve Naturalive'e teşekkür ediyor,hayırlı çalışmalarında başarılar diliyorum.
                                                                   hayatcemresi   

15 yorum:

  1. haticeciğim kaç gündür sayfana bakıyorum yoksun...neyseki geldin :) ürünlerin fiyatı konusunda bilgi verme yetkin varsa belirtebilirmisin cnm ? gerçekten eski dönemde bu kadar teknolojik! olmayan bir çağda yaşamayı isterdim.ne yeiyeceğimizi ne içeçeğimizi herşeyi şaşırmış durumdayız. Allah yardım etsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim goncacım,
      buralardaydım ama biraz ara vereyim dedim :)canım benim,elhamdulillah sağlığı ön planda tutan böyle güzel gelişmelerde var,Rabbim sayılarını artırsın(amin).

      Sil
  2. cnm sitede fiyat bilgileri varmış...tşk.

    YanıtlaSil
  3. cananipek erdoğan29 Ocak 2013 00:10

    hatice abla ben malatyadan canan bende ersağın ürünlerini kullanıyorum ve çok memnunum hem birazdaha ekonomik helel sertifikalı vede konsantire tavsiye ederim selamlar hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
  4. cananipek erdoğan29 Ocak 2013 00:16

    hatice abla ben malatyadan canan bende ersağın tüm ürünlerini kullanıyorum fosfatsız ve konsantre ayrıca helal sertifikalı gerçekten çok güzel herkese tavsiye ediyorum hayırlı akşamlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canan sayfama hoşgeldin :)iyisiniz inşeAllah,
      ben hiç ersağ ürünlerinden kullanmadım,sitelerine baktım,fiyatları yazmıyordu,verdiğin bilgiler için teşekkür ederim,

      naturalive'in bu ürünlerini kullanıp memnun kaldığım için sizlerle paylaşmak istedim,tabii tercih sizin :)
      bu vesile ile seni burada gördüğüme sevindim,
      sevgilerimi gönderiyorum,hayırlı günler...

      Sil
  5. ama haticeciğim fiyatlar pahalı geldi bana...bunuda alsam bile(sıvı sabunda olduğu gb) 1 kere alırım sonra almam gb gelio.hem bakarsın sen makine deterjanı tarifi de verirsin :) açıkçası bu ara netten bu konuyu araştırıyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. goncacım imkanı olanlar için pahalı olmasa gerekir,
      bir de şöyle düşünmek gerekir,
      diğer deterjanlara diyelim 12 lira veriyorsun,doğal ürünlerde 20 lira,şimdi diğer ürünleri aldığında zaten 12 lira veriyorsun,doğal ürünlerden aldığında üzerine 8 lira daha vereceksin,bu 8 lira da sağlığın için yaptığın yatırım olacak,tercih senin :)

      deterjan için Tuğba kardeşimiz,evde sıvı sabun yapımı yazıma yazdığı yorumda bazı bilgiler vermişti,istersen bir de oraya bak,evde yapmak için harcayacağın miktar ve emek ile naturalive!nin ürün fiyatlarını da yukarıda dediğim şekilde karşılaştır,arada fark az ise bence yapılan masrafa ve uğraşmaya değmez,
      yine de biz araştıralım :)
      sevgilerimle canım benim...

      Sil
  6. canan ipek erdoğan29 Ocak 2013 22:14

    saol hatice abla iyiyiz çok şükür ben ilk defa yazdığım için tam becerememişim iki defa mesaj gelmiş neyse şimdi öğrendim ben ersağın dediğim gibi bütün ürünlerini kullanıyorum ve artık yediğim içdiğim yıkadığım içime siniyor ve konsanter olduğu için epey bi gidiyo gerçekten memnun kalınacak ürünler üye olduğun zaman üyelik aidatı falanda yok ve ömür boyu üyesin her ay sipariş verme sorunu yok 100 tl ye 1 ürün 150 tl ye 3 ürün hediye ediyolar birde her ay belli olmayan bi günde sadece 2 gün süren 5 de 5 promosyon yapıyolar yani bütün ürünler hediye geliyo yani imkanları ve fiyatları çok güzel araştırmanı tavsiye ederim hayırlı akşamlar hatice abla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. canancım baktım yorumlar çok benziyor ancak ufak farklılıklar var,ikisini de yayınladım,verdiğin bilgiler için tekrar teşekkür ederim,
      bu vesile ile kendini hissettirdin,
      her zaman beklerim :)sevgilerimle...

      Sil
  7. selamun aleykum hatice ablam,nasilsin?bizler iyiyiz hamd olsun.yuvarlanip gidiyoruz.

    senin faydali bilgiler paylasman cok isime yariyor.elimden geldigince arastiriyorum ama bazen tikaniyorum sanki.bazende ansizin karsima helal olduguna inandigim urunlerde cikiyor karsima.birkac gun once sifanur isimli sabunlari gordum markette.sitesine baktim yuzde yuz dogal diyor,hatta zeytin yaglarina gimdes sertifika vermis.sabunlar yuzde yuz dogal diyor ama uzerinde domuz katkisi yoktur diyede yazmiyor.sitedede belirtmemisler.senin bilgin varmi bu konuda?tamda defne yagli,zeytin yagli sabunlar bulmustum.insALLAH icinde zararli katki maddeleri,elbette domuz katki maddeleri yoktur.eger bu sabunlar dogalsa,el sabunu,sampuan derdinden kurtulucaz cok isimize yariycak insALLAH.

    deterjan icin sanirim biraz daha bekliyecez,bakalim rabbim elbet kapilarini acar bizlere,tyeterki cabalayalim.

    ben simdi cikiyorum,unutmadan birde ben nureddin hocami cok dinliyorum onun gibi ozu sozu bir,lafini esirmgemeyen hocalarimizdan tavsiye edersen sevinirim.

    rabbim emanetsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. we aleykumselam canım kardeşim hoşgeldin :)
      bahsettiğin markayı duyduğumu hatırlamıyorum :(
      gimdesten helal sertifikası varsa zaten domuz ile ilgili ibareye gerek kalmaz,
      biliyorsun blog dünyasında Nurettin hocayı belki de ilk tavsiye edenlerdenim,
      ama onun yanında çok değerli başka hocalarımız da var,Mehmet Emin Akın,Ali Küçük,Saffet bakırcı,Abdurrahman ateş ve İmam Buhari vakfında sohbetlerini bulabileceğin Hasan Karakaya gibi...
      bir de rica etsem müstear bir isim de olsa adsız yerine bir isim yazarsan sevinirim,seni anlıyorum ama yine de bir karışıklık olmasın :)

      Sil
  8. Doğallıktan deterjanın zararlı olduğuna değinmişsiniz ama sanırım henüz ''Faber Kozmetik'' ten bilginiz yok. Evin bütün temizliğini görebileceğiniz temizlik ürünleri var. Çamaşır makinesi tozları, Bulaşık makinesi için Tozu-Tableti,tuzu. %100 Zeytinyağlı sabunu, sabun çeşitleri. İşte size sitesi; www.saberkimya.com.tr
    Üstelik GİMDES'ten de Helal Sertifikası da var.
    Sab Sabun Matik.
    Çok ta ilgililer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saadet Kp kardeşim sayfama hoşgeldiniz :)
      evet bahsettiğiniz markadan hiç haberim olmadı,ancak sitelerinde ürünlerinin helal sertifikalı olduğuna dair bir bilgiye ulaşamadım,helal sertifikalı olduklarına dair adresi de gönderirseniz sevinirim,
      fiyatları da normal hatta uygun görünüyor,
      ilginize,bilgilendirmenize çok teşekkür ederim,selametle kalın...

      Sil
  9. ben kendi çamaşırlarımı bir iki aydır sabunmatikle yıkıyorum ve içim daha bir rahat giydiğim zaman bence herkesin deterjanı bırakması lazım

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur