İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

2 Ağustos 2012 Perşembe

HELAL ve DOĞAL SABUN ARAYIŞIMDA MUTLU SON...

 Rahman ve Rahim olan yüce Rabbimin adıyla başlarım...
Yaklaşık iki ay önce bu sayfada,
"DİŞ MACUNU,ŞAMPUAN,KREMLER ve SABUNLARDAKİ ZARARLI KATKI MADDELERİ ve DOMUZ KATKILI MADDELER"başlığı altında bir yazı paylaşmıştım.
O günlerde bahsettiğim konu ile ilgili çok çaresiz olduğumuzu düşünüyordum ve bir arayış içinde idim.Paylaştığım yazı ile öğrendiklerim beni bir hayli üzmüştü.Evde kullandığımız el sabunlarını da artık kullanamazdık.
Önce ilk baştan başlayıp acaba sabunu evde yapabilir miyim diye düşündüm,ancak bunun çok zor olduğunu,ve istediğim sonuca ulaşabilirmiyim endişesini de hesaba katarak vazgeçtim.
Sonra marketlerde,üzerinde "domuz katkıları ve yağı yoktur" ibareli sabunlar aradım,bunda da seçenek ya bir tane ya da hiç yoktu.Bulduğum sabun da el yıkama için hiç uygun değildi,çünkü bir iki gün sonra fazlaca yumuşamaya ve erimeye başlamıştı.
Bu sefer de katkısız,özellikle de içinde domuz katkısı olmayan sıvı sabun arayışına girdim.
Bu tür sabunlar satan bildiğim bir site vardı.Oradan sipariş etmeye karar verdik.Sitede görülen sabun fiyatına ilave olarak,KDV ve kargo parasına da razı olarak toplamda 1200 ml sıvı sabun siparişi verdik ve yaklaşık 50 TL ödedik.3 adet istediğimiz sabunların bir tanesi bize sadece 2 hafta yetti.Bizim için bu maliyet bir hayli yüksekti.
Son olarak Kudret Livaoğlu'nun ürünleri aklıma geldi.Bir kaç yıldır deodorant stick'i devamlı kullanıyoruz ve çok memnunuz.Doğal olması,içinde zararlı kimyasallar ve haram katkılı maddeler olmaması,ve güzel kokması deodorant stick'i bizim için vazgeçilmez yapıyor.Zararlı kimyasallar ne gibi zararlar verebilir? derseniz,işte cevabı:
"Eylül 2002 de yayımlanan bir haber'de:Deodorantlarda kullanılan kloral hidratın vücuttaki yararlı bakterilerin ölmesine sebep olduğu ve ilgili bölgelerde enfeksiyonlara direnci kırdığı hatırlatılmaktadır.
Ter kokularına karşı krem, stik ve sprey formunda kullanılan deodorantlar da ihtiva ettikleri formaldehit, sülfokarbonat, petroluktum, benzoik asit ve kostik soda gibi zehirli maddeler sebebiyle derinin tahrişine ve yanmalara sebep olmaktadır. Yine deodorantlarda kullanılan kloral hidrat, ter bezlerini tıkayarak doğal durumun bozulmasına yol açar, doğal yağların dışarı çıkışını engeller, sonuçta sivilce ve siyah noktaların (komedon) ortaya çıkmasına sebep olur.
Deodorantlarda bulunan zehirlerden oksikunalin sülfat merkezi sinir sistemine zarar veren bir maddedir. Yine deodorantlar cilde toz çekilmesine ve cildin çabuk kirlenmesine sebebiyet vermektedir."
(Alıntı,Prof. Dr. Yusuf Şahin)
************
Naturalive'ın Sıvı sabunlarından ise haberdar değildim.
Belki sıvı sabunları da vardır diyerek,sitelerine girdim ve evet sıvı sabunları vardı,hem miktarı diğer siteden aldıklarımdan fazla hem de fiyatı çok uygundu.Hemen sipariş verdik.Sitelerinde görülen fiyat ne ise o fiyattan sabunları aldık,ekstradan hiç bir ücret ödemedik.
1 adet zeytinyağlı doğal sıvı sabun 500 ml ve fiyatı sadece 7 TL.Hem ambalajının sadeliği, kullanımdaki rahatlığı,hem güzel köpürmesi ve elde kalıntı bırakmadan çok kolay durulanması,hem de kokusunun güzelliği ile tam aradığım ürünü buldum.Kokusunu ise özellikle çocuklar çok beğendi.Bütün bu özellikleri ile çok mütevazi ve gerçekten helal tüketmeye ve sağlıklı yaşamaya özen gösteren bilinçli insanlar için,hizmet amaçlı üretilmiş bir sabun.
Şu an içim o kadar rahat ki,gönül rahatlığı ile elimizi sabunluyoruz,küçük oğlum kullandığında da beni endişelendirecek hiç bir sebep yok çünkü "Bebekler, çocuklar ve alerjiye yatkın kişiler için ideal bir sabun."
Sizde kullandığınız temizlik ve vücut bakım ürünlerinde helal'e ve sağlığınız için zararlı kimyasallar içermeyen ürünler olmasına dikkat ediyorsanız,Naturalive'ın diğer ürünlerini sitesinden inceleyip,istediğiniz ürünleri ekstra hiç bir ücret ödemeden sipariş edebilirsiniz.
Bu iç rahatlatan,helal ve doğal ürünlerden istifademize vesile olan Kudret Livaoğlu ve ekibine teşekkürü bir borç biliyorum.

21 yorum:

  1. aslında ersağ denilen bir marka var onu da deneyebilirsin..benim arkadaşım satıyor..ben de çok memnunum..özellikle diş macunu beni için çok büyük bir ihtiyaç velakin ben piyasadakilere güvenemiyorum..ama ersağ kullanıyorum harika...helal ve sağlıklı....hayırlı günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gökçe hanım,
      söylediğiniz markayı biraz araştırdım,fazla zamanım olmadığı için inceleyemedim ancak bahsettiğiniz sabunun 500 ml'si 11 TL'ye geliyor,Naturalive'ın sabunundan fiyat olarak 4 TL daha pahalı,
      bilgilendirmeniz için teşekkürler.

      Sil
  2. bu habere çok sevindim cnm :) kargo ücrteti var mı ? helal olduğu yazıyor dimi haticecim ? allah razı olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. goncacım,
      bu yazıyı hazırlarken ilk aklıma gelen sen oldun :)
      hem sabununda hemde diğer ürünlerinde haram maddeler yok,alkol ve domuz yağı ile katkıları gibi,ayrıca sağlığa zararlı kimyasallarda kullanılmamış,
      kargo ücreti yok,sitelerinde ürünlerin fiyatları ne ise o ücretten sana ulaşıyor.

      Sil
  3. allah razı olsun cnm benim :)

    YanıtlaSil
  4. Merhaba hatice abla nasılsın?Bende naturalive nin sitesine girdim,yorumları okudum gerçekten de çok etkilendim.Yorumlardan okuduğum kadarıyla neredeyse kötü sonuç alan yoktu.Her şey çok güzelde fiyatı bana biraz pahalı geldi.Gramajları çok az.örneğin şampuanın 300ml 13tl.Acaba bu fiyatlar bitkisel ürünler için normal mi?Daha bitkisel ürünler kullanma işine yeni girdiğim için anlamıyorum:)Ama gerçekten içime sindi helal belgeleride var.Artık fiyatları biraz pahalı olsa da helal ve doğal olmasından dolayı alırız inş.Kampanyalarıda var.artık 3 5 kişi toplanıp kampanyalı ürünlerden alırsak biraz daha karlı oluruz herhalde:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elhamdulillah canım çok iyiyim,inşeAllah sen de iyisindir :)
      ben şampuan kullanmadığım için,hiç bir şampuanın fiyatı hakkında fikrim yok,
      tercih senin :)
      sevgilerimle...

      Sil
  5. hatice ablacım senden bişey rica etsem:)mikrotem diye bir marka var.baktım helal belgeleride var.zahmet olmazsa müsait olduğunda bi bakabilirmisin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yelizcim bahsettiğin markayı ilk defa duydum,biraz sitesine baktım,her ürünü helal sertifikalı değil,helal sertifikalarının üzerinde hangi ürünlerin sertifika aldığını gösteriyor,
      kullanmadan da kalitesi ile ilgili bir şey diyemem.

      Sil
  6. hatice abla bizim arkadaşlar mikrotemin şampuanını kullanıyorlar.çok güzel,gözle görülür biçimde saç uzatıyor.diğer ürünlerini de senelerdir kullanan bir arkadaşta diyor ki bulaşık suyunu bahçedeki çiçeklere doğru savuruyorum çiçeklere hiç bir şey olmuyor.ürünleri konsantre.helal belgeli olan ürünlerini kullanabiliriz o zaman değil mi?
    hatice abla bu arada seni çok uğraştırdım,bitkisel ve helal araştırmamda sürekli sana sorular sordum valla hakkını helal et:( Allah şahit sana çok güveniyorum,o güveni bana verdin.helal ürün yazdığı halde bile yine sana danışmak istedim.iyikide danışmışım ona göre hareket ederim inş.hakkını helal et:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah razı olsun canım benim,hakkım varsa helal olsun :)

      Sil
    2. peki hunca life katalogundaki üronler de helal sertifika almıs üronler sampuanları macunları hakkında ne düsünüyorsunuz.

      Sil
    3. mikrotemin helal sertifikası yok kardeşim. yanlış görmüşsün.

      Sil
  7. meraba ben bişey soracaktım bu ürünün içinde yalnızca yağ ve tuz varmış nasıl köpürdüğünü merak ettim . hani evde yapsak köpürmez çünkü :) eksik bilgilerm varsa kusura bakmayınız.

    YanıtlaSil
  8. helalsitesi.com dan başka gimdes sertifikalı helal ürün pek yok. hem uygun hem doğal ürünler içeriyor. boşuna arayıp uğraşmayın.

    YanıtlaSil
  9. selamlar...ERSAĞ kullanıcısıyım...helal sertifikalı bir ürün...ben çok memnunum...

    YanıtlaSil
  10. selamlar...ERSAĞ kullanıcısıyım...helal sertiifikası olan bir ürün...tavsiye ederim ben çok memnunum..ilgilenirseniz bana ulaşın lütfen..

    YanıtlaSil
  11. www.helalgidasertifikasi.info

    YanıtlaSil
  12. Salam.Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  13. İyi günler,
    Hunca şampaunlarının galiba helal sertifikası varmış. Galiba benim arkadaşım da kullanıyor bu markadan. Ben de denemek istiyorum galiba. İçinde Sls mi var? Bütün şampuanları helal sertifikalı mı yoksa bazıları mı? Nereden öğrenebilirim bunları? Yardımcı olur musunuz?

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur