"İnsanlar fakir olmaktan korkarak dünyalık için çalıştıkları kadar,Cehennemden korkup korunmak için Ahirete de çalışsalardı,mutlaka Cennete girerlerdi."
(Yahya Bin Muaz)
Besmele ile başlarım...
Cümlemize Rabbimden hayırlı,huzurlu,sağlıklı bir cuma günü ve günler nasip etmesini diliyorum(amin).
Yazın en sık yaptığım kahvaltılıklardandır kızartma.Her ne kadar sağlık açısından pek tavsiye edilmese de yine vazgeçemediklerimizdendir,son kelime bir hayli uzun oldu :)
Önceden domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğruyordum,bir kaç adet de soyulup küçük küçük doğranmış sarmısak,zeytinyağı ve tuz ilavesi ile pişirilmiş domates sosu yapıyordum,veya rondo da çekiyordum.Artık pek yapmıyorum,domateslerin bu hali de çok lezzetli oluyor,her ne kadar çocuklar bu şekilde pek yemeselerde babaları ve ben tercih ediyoruz.
Domateste bulunan likopen maddesini vücudun daha iyi kullanabilmesi açısından da bu şekli uygun, çünkü bu şekilde domates çok az pişiyor,biber ve patates gibi uzun süre kızartılmıyor.Domates ılık tüketilirse vücudumuz likopenden daha fazla istifade ediyormuş.
Yanında acı biberle nefis bir ikili oluyorlar,elhamdulillah.
Rabbimizin verdiği nimetlerin şükrünü eda etmekten aciziz,O'da(c.c) bunu biliyor ve yalnızca gayretimizi ve samimiyetimizi görmek istiyor,inşaAllah bu gayrette olan o bahtiyar kullardan oluruz(amin).
Dilerseniz her yiğidin bir yoğurt yeyişi vardır misali :)tarifimize geçelim...
MALZEMELER
Cümlemize Rabbimden hayırlı,huzurlu,sağlıklı bir cuma günü ve günler nasip etmesini diliyorum(amin).
Yazın en sık yaptığım kahvaltılıklardandır kızartma.Her ne kadar sağlık açısından pek tavsiye edilmese de yine vazgeçemediklerimizdendir,son kelime bir hayli uzun oldu :)
Önceden domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğruyordum,bir kaç adet de soyulup küçük küçük doğranmış sarmısak,zeytinyağı ve tuz ilavesi ile pişirilmiş domates sosu yapıyordum,veya rondo da çekiyordum.Artık pek yapmıyorum,domateslerin bu hali de çok lezzetli oluyor,her ne kadar çocuklar bu şekilde pek yemeselerde babaları ve ben tercih ediyoruz.
Domateste bulunan likopen maddesini vücudun daha iyi kullanabilmesi açısından da bu şekli uygun, çünkü bu şekilde domates çok az pişiyor,biber ve patates gibi uzun süre kızartılmıyor.Domates ılık tüketilirse vücudumuz likopenden daha fazla istifade ediyormuş.
Yanında acı biberle nefis bir ikili oluyorlar,elhamdulillah.
Rabbimizin verdiği nimetlerin şükrünü eda etmekten aciziz,O'da(c.c) bunu biliyor ve yalnızca gayretimizi ve samimiyetimizi görmek istiyor,inşaAllah bu gayrette olan o bahtiyar kullardan oluruz(amin).
Dilerseniz her yiğidin bir yoğurt yeyişi vardır misali :)tarifimize geçelim...
MALZEMELER
istenilen miktarlarda,
sert ve küçük domates,
sivri,dolmalık veya köy biberi,
arzuya göre patates,
kızartmak için zeytinyağı,
tuz,
tuz,
YAPILIŞI
patatesler soyulup kızgın yağda kızartılır,
sonra yıkanıp kurulanmış ve ortalarına bıçak batırılıp delinmiş biberler,kızartılır,kızarırken yağ sıçramaması için üzerine veya gazete kapatılır(bu işlemi yaparken dikkat edin gazete tutuşup mazaAllah bir yangına sebebiyet vermesin :)
son olarak çok küçükse ikiye,daha büyükse dörde bölünmüş domatesleri yağa bırakalım,domatesler dağılmadan itina ile çevirip 1-2 dak. kızartalım ve hemen yağdan alalım,bütün malzemelere tuz serpip, aynı tabakta servis yapalım,afiyet olsun.
NOT:
Bu mübarek cuma gününde dünyanın dört bir yanında acı,zulüm,açlık,savaş ve işkence altında inleyen,akla hayale gelmeyen zorluklara düçar olan bütün mü'min kardeşlerimizin sıkıntılarından kurtulması için dua edelim,çünkü mü'minler kardeştir,elimizden hiç bir şey gelmese bile onların kurtuluşu için Allah'a açılan ellerimiz,yalvaran dillerimiz,hislenen kalplerimiz,yaşaran gözlerimiz olsun inşaAllah...
NOT:
Bu mübarek cuma gününde dünyanın dört bir yanında acı,zulüm,açlık,savaş ve işkence altında inleyen,akla hayale gelmeyen zorluklara düçar olan bütün mü'min kardeşlerimizin sıkıntılarından kurtulması için dua edelim,çünkü mü'minler kardeştir,elimizden hiç bir şey gelmese bile onların kurtuluşu için Allah'a açılan ellerimiz,yalvaran dillerimiz,hislenen kalplerimiz,yaşaran gözlerimiz olsun inşaAllah...
Ne guzel kahvaltilik.. canim cekti. Ellerine saglik!
YanıtlaSilSanada hayırlı cumalar olsun canım, Çok sağlıklı olmasada kızartma sık sık soframızda maalesef çok seviyoruz..ellerine sağlık arkadaşım.
YanıtlaSilHer zaman sevilerek yenen bir alternatif ellerine sağlık.
YanıtlaSil