بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

4 Temmuz 2011 Pazartesi

EV USULÜ İSKENDER

Çevrelerine uymak için kendilerini yontanlar, tükenip giderler. (R.HULL)
Allah'ın adıyla başlarım...
Hepinize hayırlı haftalar diliyorum.
Evde kalıp bayatlayan pide veya ekmeklerinizi değerlendirebileceğiniz çok pratik ve doyurucu bir yemektir kıymalı,yoğurtlu ekmek veya diğer adıyla ev usulü iskender.
En iyisi pide ile yapılanıdır,ama somunla da yapılabilir,somunları fırınlayıp kıtırlaştırırsanız hemen hamurlaşmaz,yoğurdunuzun da koyu kıvamlı olması somunların fazla yumuşayıp hamurlaşmasını önler.
Sadece ekmek kullanılabileceği gibi,kızarmış patates de ilave edilebilir,patatesli hali çok daha lezzetli olan bir yemektir.
Pek çoğunuzun bildiğini ve yaptığını tahmin ettiğim kıymalı yoğurtlu ekmeğimizin tarifine geçelim.

MALZEMELER
2,5 adet pide,
2 adet soyulup,küp küp doğranmış,kızartılmış patates,
300 gr kıyma,
3 diş sarımsak,
4 su bardağı yoğurt,
karabiber,tuz,
1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışımı,
kıymayı  kavurmak için yeteri kadar zeytinyağı ve tereyağı,
sosu için az miktar zeytinyağı(1 yemek kaşığı kadar),
1 çay bardağı su,
ekmekleri tavada hafif kızartmak için de 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı,
YAPILIŞI
pideler küçük parçalara bölünüp tavada az miktar yağ ile hafif kavrulur,
patatesler kızartılır,
kıyma yağ ile beraber kavrulur,kavrulma esnasında tuzu ve karabiberi ilave edilir,
kavrulmuş pide parçaları ve kızarmış patatesler geniş bir tabağa alınır karıştırılır,üzerlerine kıyma serilir,
yağ ile kavrulmuş ve su ilave edilip karıştırılarak hazırlanan sosun yarıya yakını da kıyma üzerine gezdirilir,üzerlerine sarmısaklı yoğurt dökülür,tekrar en üste sos gezdirilir,
yemeğimiz servise hazırdır,afiyet olsun.
NOT
Yemeğinizin yoğurt ilavesinden sonra soğuk olmaması için yemeği hazırlamaya başlarken yoğurdu dolaptan dışarı çıkarıp hazırlayın.
ekmekler,ve patatesler sıcakken kıymayı üzerlerine serin,aynı şekilde sos da sıcak olsun,malzemeleri beklemeden birleştirin,böylece yemeğiniz ılık olacaktır.

3 yorum:

  1. Guzel hazirlamissin, ellerine saglik.

    YanıtlaSil
  2. hatice abla ellerine sağlık.yıne dokturmussun...hımmmm....
    benımde bır doner tarıfım var .sıksık yapıyorum .bakarsan sevınırım.hatta sucugumuda evde ben yapıyorum..onada bakarsın.sevgıler ablacım:)

    YanıtlaSil
  3. Sound Schooling,
    öncelikle sayfama hoşgeldin :)

    iki bloğunda ingilizce,senin nerede yaşadığını da merak ettim :)

    Sevgili Zeynep,maşaAllah elinden her yemek geliyor,
    üçüzler dahil oluyor mu bu işlere?
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur