"Siz farkında değilken ansızın azab gelmezden önce Rabbinizden size indirilen sözün en güzeline uyun"
el-Ğaffar ismi ile sonsuz mağfiret sahibi,el-Kahhar ismi ile de kahredici yok edici olan yüce Rabbimin adıyla başlarım...
Yaşlı dünyamız Rabbimizin dilemesi ile zor,acı ve ibretlik haller sergiliyor,teknolojide dünya devi Japonya deprem ve ardından gelen dev dalgalarla adeta hayalet bir ülkeye dönüştü,acizliğimizi ve Rabbimizin kudreti karşışında ki hiçliğimizi bir kez daha hatırladık,azabından merhametine sığınıyoruz,ömür hızla geçiyor ve ölümün bizi hangi halde bulacağı bizim açımızdan belirsiz.Rabbim hayırlı bir hayat,hayırlı bir ölüm versin(amin).
Blogspotlardaki erişilme zorlukları benim açımdan hala devam ediyor,google'dan da mozilladan da sayfama giremiyorum,tabii komşu bloglara da...Ancak şu adresten ulaşabiliyorum, http://www.beatfiltering.com/
reklamları berbat,bu yüzden fazla da uğramıyorum,sayfa taşımaktan da artık bıktım,wordpress'te resimlerim açılmadığı için buraya geçmeye mecbur kalmıştım,burada da böyle bir problemle karşılaştım :( Allah sonunu hayr eylesin(amin),vardır bunda da bir hayır,bunlar çok küçük problemler,Rabbim imansızlık,isyankarlık belasından,her türlü hastalık ve kazadan emin kılsın.Kendisini bulanlardan,rızasını kazananlardan eylesin(amin),Allah var keder yok elhamdulillah....
Tarifini vereceğim yemek basit ancak lezzeti tam tersi,lezzetli bir yemek veya kahvaltılık da diyebilirsiniz,canım annem buradayken sevdiğimiz tatları yaptık,bu da onlardan birisiydi,onunla kuru ekmek bile lezzetli :)
İlkbahar gelince taze sebzeler çıkmadan kurular bitirilmeye çalışılır,bu tarif o amacı da güden, kolay ve kuru sebze tadını sevenlerin beğeneceği bir lezzet...
Malzemeler ve Yapılışı
Biberi fazla olmak üzere kuru biberler ve kuru domatesler yıkandıktan sonra,akşamdan ılık suda ağzı kapalı olarak ıslağa bırakılır,
ıslakta bekletilmemişse yine yıkandıktan sonra sıcak suda ağzı kapalı olarak 1 saat bekletilir,
tavada bir kaç kaşık zeytinyağı ve tereyağı karışımı eritilir,
kuru biber ve domateslerin suyu süzülür,avuç içinde suları sıkılarak yağa ilave edilir,
karıştırılarak 4-5 dak.kavrulur,
tuzu atılıp karıştırılır,sıcak olarak servis yapılır,
istenirse bu karışıma 2-3 adet yumurta da kırılabilir,ancak bizim tercihimiz yumurtasızdan yanaydı,afiyet olsun.
yumurta değilde burda üsütne sarımsaklı yoğurt dökülüyor canım benim.harika olmuş ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilne zaman düzelecek bu bloglar bilmiyorum ama yazınız yine çok güzeldi.gönlünüze sağlık.bu kurutmaların her türlüsüne bayılıyorum.Ellrinize sağlık.
YanıtlaSilNefis görünüyor ellerine saglik.
YanıtlaSilRabbimize karsi her zaman aciziz ama gel gör ki bir afat geldimi hatirliyoruz,Allah hayirlisiyla uyandirsin kalplerimizi.
Hatice Abla bu tarifin üzerine sarımsaklı yoğurt da güzel oluyor. Ellerine sağlık.
YanıtlaSil