Allah'ın adıyla...
Belkide taze fasulyeden sonra dondurucuda muhafaza etmeye en uygun sebze taze bamyadır.
Taze bamyanın firesiz ve en taze hali ilk çıktığı mayıs ve haziran ayları. Sonrasında ise kartlaşmış bamyalara rastlamak daha fazla mümkün.
İşte ben de pazardan aldığım bamyanın az bir kısmını dondurucuya atmak için hazırladım. Hazırladığım bamya yarım kg.dan azdı. Bir adet en küçüğünden kırmızı salçalık biberi(kırmızı biber, olmazsa olmaz değil) küçük kareler halinde doğradım,1 adet domatesinde kabuklarını soyup doğradım,biber ve domatesleri yağsız olarak bir kaç dak.pişirdim,
yıkayıp, ayıklayıp limonlu suda beklettiğim bamyaların suyunu süzüp biberli domatese ilave ettim karıştırdım, 3-4 dak.kadar beraber pişirdiğim bamya,domates ve biber karışımının suyu azalınca altını kapatıp soğuttum,
buzdolabı poşetine yerleştirdim,mümkün olduğunca poşet içindeki havayı tahliye edip, yayvan bir şekilde dondurucuya yerleştirdim.
Bu şekilde hazırlayıp dondurduğunuz bamyayı,direkt dondurucudan çıkarıp çözdürmeden, bamya yemeğinde olduğu gibi pişirebilirsiniz. Bamyalarınız çok taze ve nazikse ve patatesli yapacaksanız önce patatesleri 3-4 dak.pişirip sonra bamyaları ilave edin.
Bu şekilde hazırlayıp dondurduğunuz bamyayı,direkt dondurucudan çıkarıp çözdürmeden, bamya yemeğinde olduğu gibi pişirebilirsiniz. Bamyalarınız çok taze ve nazikse ve patatesli yapacaksanız önce patatesleri 3-4 dak.pişirip sonra bamyaları ilave edin.
Ben ayıklayıp yıkıyorum içine domates doğrayıp poşetleyip hiç pişirmeden çiğ olarak buzluğa atıyorum. Pişirirken de direk sıcak suya atıyorum o kadar.
YanıtlaSilbamyayı çok severim.paylaşım için teşekkürler.dondurucuda fasulye ve bamya bayağı yer kaplar.:))sevgiler.
YanıtlaSilHoşgeldiniz :)
Silbizim dolapta fasulyede bamya da bir kaç küçük paketten fazla olmadığı için fazla yer kaplama problemi de olmuyor :)