İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

13 Ekim 2014 Pazartesi

Pratik Rulo Börek Tarifi

"Ey inananlar! Kendinizi ve ailenizi bir ateşten koruyun ki onun yakıtı insanlar ve taşlardır. Onun başında gayet katı, şiddetli, Allah'ın kendilerine buyurduğuna karşı gelmeyen ve emredildikleri şeyi yapan melekler vardır."
(Tahrim suresi 6.ayet meali)
Kendisine kul olmakla şeref bulduğumuz yüceler yücesi Rabbimin adıyla...
Haftanız hayır olsun, hayırlarla dolsun... Haftaya uzun zamandır taslakta bekleyen güzel bir börek tarifi ile başlangıç yapmak istedim. Tarifin yanında bir de ve özellikle maneviyatımız için bir şeyler olsun diyenlere de BURADAKİ  yeni yazımı okumalarını tavsiye ediyorum....
Bilinen klasik peynirli böreklerden pek farkı olmayan bir börek tarifi ile beraberiz. Farkı ne derseniz farkı gayet pratik olması, kolay hazırlanması, sizi fazla uğraştırmaması. Aynı özellikler diğer böreklerimde de yok değil, tercih meselesi ister bunu ister diğer tariflerimi deneyebilirsiniz, maksat kolay ve aynı zamanda lezzetli bir börek olsun, daha ne olsun değil mi?... Rabbimize bizlere bahşettiği bütün bu nimetler için yarattığı şeylerin zerrelerince şükürler olsun...

MALZEMELER
6 adet yufka,
iç malzemesi; lorlu, peynirli, maydanoz ve pulbiberli hazırlanmış börek içi,
sos malzemesi
3 adet yumurta, birsinin sarısı böreğin üzeri için ayrılacak,
2/3 çay bardağı zeytinyağı,
1,5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt,
yarım çay bardağı su,
1 çay bardağı süt,
NOT:Yoğurt ve su yerine hepsini süt olarak da kullanabilirsiniz.
yarım çay kaşığı kabartma tozu,
bütün malzemeyi çırpın sos miktarı toplamda 750 ml. kadar olmalı,
sosun 2 yemek kaşığını ayırdığınız yumurta sarısına ilave edin,
böreklerin üzerlerine serpmek için çörek otu,
NASIL HAZIRLANIR?
sosu yufka aralarına daha fazla miktarda olmak üzere toplamda 6 kere kullanacaksınız,
bir yufkayı serip üzerini sosla ıslatın,
ikinci yufkayı üzerine serin,
yufkanın üzerine yarısını biraz geçecek şekilde, iç malzemenin 1/3 ünü serin,
içli ve içsiz kısmı dahil olmak üzere üstüne sos gezdirin,
karşılıklı iki kenarı az miktar içe katlayın, katladığınız kenarların üzerine de az miktar sos sürün(1)
içli kısmı içsiz kısma doğru rulo şeklinde sarın(2)
ruloyu ortadan ikiye kesin(3)
yağlanmış veya kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin, diğer kalan yufkalara da aynı işlemleri yapıp tepsiye yerleştirme işlemlerini tamamlayın,
börek rulolarının üzerine karıştırdığınız soslu yumurta sarısını sürün,
üzerlerine çörek otu serpin(4)
börekleri en az 1 saat dinlendirin,
fırını 230 derecede ısıtın, börek tepsisini fırına sürün,
börekler kızarmaya başlayınca ısıyı 200 dereceye düşürün, üst ve altları iyice kızaran börekleri fırından alın(5)
pişen börekleri yarım saat kadar dinlendirip sonra dilimleyin,
böreklerimiz servise hazırdır, yapanlara kolay gelsin, yiyenlere afiyet olsun,
haliniz ve diliniz şükürden gafil olmasın...
Girişteki sarsıcı ayetin tehdit kapsamına girmemek için neler yapılabilir? BURADAKİ yazım bu konuda yol gösterici olabilir...

9 yorum:

  1. Çok lezzetli görünüyor, hemde pratik. Ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Sa, ben ıspanaklı yaptım çok güzel oldu, sarıldığı için ıspanak her katta kalmış oluyor. Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım benim hoşgeldin :)
      nerelerdesin diye mail atmayı düşünüyordum :) Cezâkellâhu hayran (Allah sana hayırlı mükâfaat versin)

      ellerin dert görmesin, böreğinden yemek isterdim, zira ıspanaklı böreği, otlu börekleri çok severim :) sizlere afiyet olsun,
      kalbi dua ve muhabetlerimle, O'na(c.c)emanetsin...

      Sil
  3. İnşallah Allah nasip eder, çok isterdim sizi konuk etmeyi:)

    YanıtlaSil
  4. merhabalar hanım efendi bloğunuz mükemmel böregi bu gün denedim sonuç bir harika teşşekkür ediyorum tarifiniz için bir sorum olacaktı size börekler fırında pişerken kabarıyor fırıandan çıtıktan sonra kabarıklık neden iniyor cevaplarsanız çok sevinirim. allaha emanet olun hayırlı akşamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. seçil hanım sayfamıza hoşgeldiniz :)
      açıkçası bahsettiğiniz durumun sebebini hiç düşünmemiştim, ancak bu durumun börekler için normal bir durum olduğunu düşünüyorum, fırında sıcaklığın etkisi ile kabarması önemli bu şekilde katlar aralanıp içten içe pişiyor, fırından alınıp soğumaya başlaması ile kabarma esnasındaki hava bir miktar kaybolduğu için pişirmeden önceki haline dönmüyor ama fırındaki haline nazaran bir miktar inme oluyor, bunu bir problem olarak görmemek lazım zira malzemeleri yerli yerinde kullanılmış, iyi pişirilmiş, pişerken güzel kabarmış bir börek kaliteli bir börektir,
      vesilenizle bir börek analizi yaptık, ümid ediyorum cevabım sizi tatmin etmiştir :)
      her zaman beklerim, sevgilerimle...

      Sil
  5. cevabınız için çok teşekkür ederim.blogunuzdan denedigim tariflerin neticelerini size yazacagım.dogru bilgiler ve birebir tarfler verdiginiz içinde sizi kutluyorum.hayırlı akşamlar hanımefeni.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok teşekkür ederim, sizden güzel haberler alabilmek temennisi ile selametle kalın, sevgiler....

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur