بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

7 Nisan 2014 Pazartesi

Portakallı Haşhaşlı Alt Üst Kek

"İnanan ve iyi amel yapanlar için de altından ırmaklar akan cennetler vardır. İşte büyük kurtuluş o dur." 
(Buruc suresi 11.ayet meali)
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla başlarım...
Bizim ekiple son(sıra anlamında son,nihayetlendirme anlamında değil inşeAllah)buluşmamız,canım kardeşim Maida'nın evinde gerçekleşti.Sıcacık samimi bir ortamdı,yine laf lafı açtı,saatler nasıl geçti anlayamadık,hala konuşamadığımız bir çok konuyu da bir sonraki buluşmaya erteleyip ayrıldık.Rabbimizin bize bahşettiği nimetlerden birisi de kardeşlerimizle bir araya gelip O'nu(c.c) anmak,sohbet etmek,kardeşlerimizle güzellikleri paylaşmak.Evet bu Rabbimizin bir lütfu,kendi adıma söylersem layık mıyım?tabii ki değilim,sadece Rahmeti merhameti sonsuz Rabbim bunu lütfediyor elhamdulillah,maşeAllah la kuvvete illa billah...
Onlar benim kabul edilmiş bir duam,hasretini çektiğim,özlediğim,yalnızca Rabbim için sevdiğim canım kardeşlerim.Rabbim bu güzelliği,arzu eden bütün kardeşlerime de yaşatsın,nasip etsin(amin).
Sohbetimizin sonlarına doğru konu keklere geldi :)Zaten bu kek fikri de Tuğba'dan çıktı.Hem yapılışını anlattı,hem de lezzetini çok övdü.İşin içine portakal girmişse lezzetinin güzelliğini tahmin edebilirsiniz.Önce keki onun yapmasını bekliyeyim diye düşündüm ama hemen ertesi gün keki denemeye karar verdim :)Malum benim keklerin şekeri bilinenlerden daha az,tabii yağı da öyle,hal böyle olunca gayet hafif,tatlı sevenler için biraz tatsız gelebilecek,ancak çok lezzetli ve yumuşacık bir kek ortaya çıktı.Siz bu keke diyet kek de diyebilirsiniz.Daha tatlı olsun diyenler portakalı pişirirken kullandığım şeker miktarını 1 çay bardağına çıkarsınlar.O şekilde hem daha tatlı,hem de portakallar daha parlak bir görünümde olurlar,tercih sizin.Bu hali bizim için tatmin ediciydi.Bu güzel tariften bizleri haberdar ettiği için Tuğbacığıma çok teşekkür ediyorum.İnanıyorum onun keki çok daha güzeldir,ne de olsa tarifin sahibi o :)Portakal zamanı geçmeden,denemek isteyenler,merak edenler bol resimli tarifimize buyursunlar...
MALZEMELER
2 adet portakal,
1/2 çay bardağı toz şeker(portakallarınızda ekşilik varsa şeker miktarını artırın),
1/2 çay bardağı su,
KEK MALZEMELERİ
2 adet küçük yumurta,
1 çay bardağı toz şeker,
3 yemek kaşığı zeytinyağı,
 pişen portakalın süzülmüş suyunu,1 su bardağından 1 parmak eksik miktara tamamlayacak şekilde su,
1 yemek kaşığı haşhaş,
1/2 paket kabartma tozu,
1,5 su bardağı+1 yemek kaşığı un,
1/2 limon kabuğu rendesi,
NASIL HAZIRLANIR?
 portakalları yıkayın,baş kısımlarını içi gözükecek şekilde kesip alın,bu kısımlar kullanılmayacak,baş kısımlarını kestiğiniz portakalları en fazla yarım cm.kalınlığında yuvarlak dilimler halinde kesin,
portakal dilimlerini uygun bir tavaya yerleştirin,üzerlerine toz şekeri döküp suyunu da ekleyin,
tavanın altını yakın,kaynamaya başlayınca 6-7 dak.kadar pişirin,pişirme esnasında portakal dilimlerini zedelemeden,altta kalan dilimleri üste,üsttekileri alta getirerek hepsinin eşit pişmesini sağlayın,
pişen portakallarınızın fazla suyunu su bardağına süzün,
pişirme kağıdından,küçük yuvarlak borcam tepsinin tabanının ölçüsünde yuvarlak bir parça kesin,
borcamın dibine bu kağıdı yerleştirip,kağıdın üzerini 1 çay kaşığı zeytinyağı ile yağlayın,
tepsinin kenarlarını yağlamayın,
pişirdiğiniz portakal dilimlerini yağladığınız pişirme kağıdının üzerine döşeyin,
kek için fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtmaya başlayın,
yumurta ve şekeri iyice çırpın,diğer kek malzemelerini de ekleyin,pişirdiğiniz portakallardan süzdüğünüz suyu 1 su bardağından 1 parmak eksik miktarda olacak şekilde su ile tamamlayıp hamura ilave edin,
hepsini iyice karıştırın,tepsiye döşediğiniz portakal dilimlerinin üzerine hazırladığınız kek hamurunu dökün,
ısınmış olan fırınınıza keki sürün, 
üzeri kızarmaya başlayınca tepsinizi fırın tabanına daha çok yaklaştırarak kekinizi pişirmeye devam edin,üzeri kızaran kekinizin kürdanla kontrolünü yapıp pişmişse fırından alın,

ilk sıcaklığı geçen kekinizin kenarlarını bıçakla tepsinin kenarlarından ayırın ve keki uygun bir tepsiye ters çevirin,
kekin üzerindeki kağıdı alıp portakallı kısımları ortaya çıkarın,
kekimiz ılıklaşınca veya soğuyunca kesip servis yapın,kolay gelsin,afiyet olsun,şükrünüz bol olsun.
Allah nasip eder de bir daha ananas alırsam(ananas bu güne kadar bizim eve bir veya iki kere alınmış bir meyvedir)bir de bu kekin ananaslı versiyonunu denemek istiyorum :)ya nasip!
 NOT:Ben portakalının bol olmasını istediğim için,portakal dilimlerini tepsiye yerleştirirken,bir miktar üst üste getirerek yerleştirdim.Bu yüzden görüntüde portakal dilimleri tam olarak görünmedi.Portakalları daha az kullanıp üst üste getirmeden yerleştirirseniz görüntüsü daha şık olur,ancak portakalları az olur.Daha geniş bir tepside keki hazırlayıp,hem portakalları aynı miktarda kullanıp,hem de dilimleri üst üste bindirmeden,daha ince bir kek de hazırlanabilir ve hem estetikten hem de portakal miktarından feragat edilmemiş olur :)

Sözün ve tarifimizin nihayetinde güzel bir sohbete ne dersiniz?Sohbet güzel çünkü Rabbimizin önümüze hedef olarak koyduğu,bizi oraya teşvik ettiği,sonsuz güzellikler yurdu cennetten,cennete gitmenin yollarından bahsediliyor.Cenneti özleyenler buyursunlar sohbetimize...
CENNETE GİRMEK İSTER MİSİN?
  

14 yorum:

  1. Selamün aleyküm canım. İlk önce o resimler ne öyle. Bittim bittim.resimler kekten güzel, kek resimlerden güzel. Harikasın sen.inşaAllah deniycem.yapmazsam icimde ukte kalacak:) ellerine sağlık. Sevgiler canım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam Fatmacım,güzel sözlerini iltifat olarak aldım,o senin güzelliğin,Allah razı olsun(amin),
      inşeAllah deneyip memnun kalırsın,kolay gelsin,muhabbetlerimle...

      Sil
  2. hacer karaca8 Nisan 2014 00:18

    selamün aleyküm hatice ablacım,ellerine sağlık yine her zaman ki gibi güzel tariflerinden bizi de nasiplendirdiğin için allah razı olsun.güzel dualarına da amin.allah dostluğunuzu
    bozmasın.bu keki ben de yapıyorum ama portakallı denemedim inşaallah denicem.3 çocuk elini öper,ancak bu saatte bakabildim.allah a emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam hacer kardeşim,Rabbim cümlemizden de razı olsun(amin),
      portakal severlerin seveceğini düşündüğüm bir tarif bu,inşeAllah sen de seversin :)
      ben de güzel yavrularını öpüyorum,Rabbim hayırlı evlatlar eylesin(amin),
      Rabbime emanetsiniz,muhabbetlerimle...

      Sil
  3. Nefise Mustafa8 Nisan 2014 23:10

    Selamun Aleykum ablacim:) Resimler bir harika bende cok begendim.. keki hayalimde canlandirabilmisim :) tadi guzel olmustur innshaAllah ..
    Yazdigin onca guzel sey karsisinda mahcup hissettim kendimi:) Allah senden razi olsun,iyiki tanimisim seni.Ellerinden opuyorum.Kendineee coook iyi bak

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım benim hoşgeldin :)
      evet tadı gayet güzeldi,yerken de içim rahat yedim elhamdulillah,çünkü yağı ve şekeri gayet ölçülüydü,bu da benim için önemli biliyorsun :))
      Canımsın hiç mahcup olma,onlar benim içimden geçenler,hepsini de açık etmedim haberin olsun :)Rabbim cümlemizden de razı olsun(amin),O'na(c.c)emanetsin...

      Sil
  4. selamun aleykum kardesim, keki yaptim , gercekten cok hafif ve lezzetli oldu, ama benimki biraz daha kara bi kek oldu yanlislikla iki kasik hashas atmisim :))) cumlenizden Allah razi olsun canim benim, inshaAllah cennette komsu eyler Rabbim bizleri, Allahim bizlere Senin merhametinle muamele et (amin)...sevgilerimle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam kıymetlim hoşgeldin :)
      merak etmiştim seni,acaba keki denemek için mi hala sesi çıkmadı diye de düşünmüştüm :)ama biraz da endişelendim,inşeAllah bir sıkıntı yoktur,Rabbim yardımcın olsun,varsa her sıkıntını hayra tebdil etsin,uzun sürdürmesin(amin),
      güzel dualarına da gönülden amin diyorum,seviyorum seni,Rabbime emanetsin...

      Sil
  5. Harika harika harika :) Ellerinize sağlık. Ezgi.

    YanıtlaSil
  6. selamün aleyküm kardeşim dün elmalı kurabiye tarifinizi bugün de portakallı kek tarifinizi yaptım ikisi de harika oldu. Yalnız portakal kabuklarının acılığı yerken biraz rahatsız etti. Yine de tekrar yaparım, coook teşekkür ederim. Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam hacer kardeşim hoşgeldiniz :)
      acılığının daha az hissedilmesi için portakal miktarını
      azaltabilirsiniz, ancak bu acılık portakal severlerin rahatsız olacağı bir acılık değil hatta keyifli bile olabilir bizim için öyle :)

      elinize sağlık, güzel ziyaretleriniz beni çok sevindirdi,
      muhabbetlerimle...

      Sil
  7. selamün aleyküm kardeşim, bugün portakallı kekten iş arkadaşlarıma götürmüştüm küçük bir parça, bayıldılar. Tarifin adresini verdim, artık bizim iş yerimizde popülersiniz:)) kekde bir acılık yok ama kabuklarda çok hafif var o da problem değil belki biraz daha ince kesmem gerekiyor. Rabbim güzel dini paylaşımlarınızdan da yararlanmayı nasip etsin...Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam Hacer hanım tekrar hoşgeldiniz :))
      güzel duanıza gönülden amin diyorum iş arkadaşlarınıza da selamlarımı iletirseniz sevinirim :)
      Siz de Allah'a emanetsiniz...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur