İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

18 Mart 2014 Salı

Borakslı Bulaşık Makinesi Deterjanı

Borakslı toz bulaşık makinesi deterjanı
Naturalive'den helal sertifikalı doğal bulaşık deterjanı
Fosfat,enzim,parfüm,sentetik temizleyici içermeyen zararsız doğal bulaşık deterjanıı

Allah'ın adıyla başlayalım söze...
Yine Naturalive'den yine sağlıklı,doğal ve helal sertifikalı bir ürün tanıtımı ile beraberiz.Bu sayfada doğal ürünler,sağlık konuları,doğal temizlik,evde sıvı sabun ve şampuan yapımına dair konular en ilgi çeken konuların başında geliyor.
Teknolojinin hayatımıza kolaylık adına vesile olduğu bir çok gelişmenin yanında sağlığımızı tehdit eden yanları da çok.Yiyeceklerimiz,içeceklerimiz,ilaçlarımız,suyumuz nerede ise soluduğumuz hava bile sağlığımıza menfi tesirler yapan zararlı maddeler içeriyor.En basitinden şu yazıyı okurken kullandığımız pc ve telefonlar aracılığı ile radyasyona maruz kalıyoruz.Ancak teknolojiyi keyiften ziyade ihtiyaçtan dolayı ve gerektiği kadar kullanırsak sağlığımızı koruma konusunda belki de ilk adımı atmış oluruz.Bunun yanında hazır gıdalardan mümkün mertebe uzak durmak,yiyecek ve içeceklerimizi evimizde hazırlamak,doğal ürünler kullanmak bu gayretlerin devamı olan önemli adımlardır.
Önceki yazılardan birisinde evde hazırlanan bulaşık deterjanından bahsetmiş,nasıl hazırlandığı,gerekli malzemeler ve nasıl kullanıldığına dair bilgilere yer vermiştim.Bunları ben de uygulayıp sonucu sizlerle paylaşmıştım.
Malzemeleri bir araya getirmek maliyetli,hazırlamak ve kullanma aşaması ise biraz zahmetli idi.Ancak bizim yerimize bulaşık için gerekli ve en etkili doğal malzemeleri birleştirerek profesyonel şekilde çalışan ve bunları yaparken helal ürünler kullanıp bunu da tescilleten gayretli insanlar,firmalar var.
İşte Naturalive'de bu firmalar arasında başı çekiyor.Bu konuda da güzel bir ürün hazırlayıp bizlerin istifadesine sunmuş.Helal sertifikalı doğal bulaşık deterjanlarını denedim sonuç güzeldi.Bu deterjanı kullananların aldığı sonuçları burada bulabilirsiniz.Başlangıçta camlarımda sararma olmamıştı,ancak sonraki yıkamalarımda oldu,bu yüzden doğal deterjanla beraber 1/4 bulaşık makinesi tableti de kullanmak durumunda kaldım.Zaten Kudret hanımda geçen yıllarda Mehtap tv'de katıldığı bir sabah proğramında,yani henüz bu deterjandan önce,elde hazırlanan borakslı doğal bulaşık makinesi deterjanı için benzer bir yöntem önermiş,bazı makinelerde bunun daha iyi sonuç verdiğini bazılarında ise gerek olmadığını belirtmişti.Doğal deterjanlar kullanırken makinanızın markası,fazla dolu olup olmaması bile farklı sonuçlar alınmasına sebep olabiliyor.
Naturalive'nin doğal bulaşık deterjanını nasıl kullandım? 
Bulaşıkları üzerlerindeki kırıntılardan(yemek parçacıklarından)arındırıp makinaya yerleştirdim,bir kaç adet sıkılmış veya sıkılmamış limonu da kaşıklık gözüne yerleştirdim.Makina da önce deterjan eklemeden kısa yıkama yaptırdım,ön yıkama benim makinamda 10 dak.sürmüyor.Asıl yıkama için doğal bulaşık deterjanından,deterjanın kapağı ile silme bir kapak deterjan ölçüp deterjan gözüne döktüm.Deterjanı,direkt makinanın içine de atabilirsiniz.Makina tuzu olmadan ve parlatıcı gözüne hiç bir şey ilave etmeden yıkamayı yaptım.Parlatıcı gözünde elma sirkesi kullanıp memnun olanlar olduğu gibi ilerleyen zamanlarda olumsuz etkiler görenler de olabiliyor,bu husus da göz önünde bulundurulmalı.
Zararlı deterjan kullanmadan,doğal ürünlerle hazırlanmış helal bir ürünle bu temizliği yapmak insana hem huzur hem de mutluluk veriyor.Naturalive'nin doğal bulaşık deterjanı 900 gr.lık şık şişesinde 90 defa bulaşık yıkamaya yeterli miktarda.Yani her gün bir defa bulaşık yıkıyorsanız 3 ay boyunca 1 kutu deterjan size yeterli gelecek Allah'ın izni ile...Ben henüz bitirecek kadar kullanmadığım için bu süreyi test edemedim.
Daha önce tanıttığım çamaşır makinesi deterjanı ve oksi leke çıkarıcısını da yeniden hatırlatmak isterim,onlar da çok güzel ürünler.Hem çok güzel temizliyor hem de yumuşatıcı kullanmadığınız halde,çamaşırları yumuşak yapıyorlar.
Özellikle beyaz çamaşırları yıkarken her ikisini beraber kullanıyorum.Çamaşır deterjanı ve leke çıkarıcıyı önce bir tencere içerisinde,üzerlerine 1 litre kaynar su ilave ederek eritiyorum sonra makinada ön yıkamadan sonraki asıl yıkamada deterjan gözüne aktararak,uzun yıkama programında 50 derecede yıkıyorum,sonuç çok güzel tekrar tavsiye ederim :)
Son resim doğal bulaşık makinası deterjanının içeriğine ait,bütün resimleri üzerine tıklayarak büyütüp inceleyebilirsiniz.
Bu güzel ürünlere  
Naturalive'nin sitesinden ulaşabilir,istediğiniz ürünü sipariş ederek kısa sürede ulaşabilirsiniz. 
Sitelerindeki avantajlı kampanyalar da ilginizi çekebilir.
   Naturalive'nin bu güzel çalışmalarının diğer firmalara da örnek olmasını ve teknolojinin sağlığımız yararına da kullanılabildiği güzel örneklerin artması temennisi ile,Rabbime emanetsiniz...

18 yorum:

  1. siteye bir gözatalım bakalım teşekkürler :D

    YanıtlaSil
  2. Selamun aleykum ve rahmetullah..
    Ablacım NATURALIVEDEN bende memnumum ozellıkle sıvı sabun ve dış macunu. pişik kreminide kullandım ama oğlumun cildine iyi gelmedı. bırde rolununu kullanıyorum. Maddı acıdan bıraz zorlasada uzun ömürlü olası artısı oluyor. benım ıcın sorun olan şu evımızde bulaşık makınesı yok. Elde yıkama ıcın deterjan ne zaman yapacaklar sabırsızlıkla beklıyorum.. sevgılerımle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam we rahmetullah kardeşim,
      pişik için zeytinyağı da kullanabilirsin,
      oksi leke çıkarıcı çok güzel,çıkmayan lekelerde faydasını görüyorum hatta çamaşır suyunda bekleyip çıkmayan lekeler leke çıkarıcı ile çıkıyor,ilk sudan çıkardığında sanki leke biraz kalmış gibi görünüyor ama durulayıp güneşte kurutunca lekenin tamamen çıkmış olduğunu farkediyorsun,
      inşeAllah tez zamanda en randımanlısından bir bulaşık makineniz olur,Allah kolaylık versin,sevgilerimle...

      Sil
    2. Canımsın ablam.. Ben uzun zamandır popolın pişik kremi kullandım. halen gecmedı Ademın pişiği doktora götürecektımkı neden dedım zeytınyagı kullanmıyorum. Daha onceden duymustum ama akıl edememıstım o gun bugundur zeytınyagı en ıyı ılaç pişiğimize...
      Bulaşık makınesı almak sorun değilde yer bulmak sorun bızde. mutfağımız kucuk annemde yer kaplamasın dıye ıstemedı. Aslında babam sımdıye kadar kesın alırdı. ALLAH razı olsun. ıhtıyac olan seyı alır.

      Sil
    3. Fatmacım o zaman mutfaktan başka bir eşyayı çıkarıp bulaşık makinesi için yer açabilirsiniz,mesela buzdolabı :)ben de mutfağı küçük evde oturdum,tezgahın altında bulaşık makinesi için yer vardı,oraya yerleştirmiştik ama mutfağı genişletmek için buzdolabını mutfağın hemen dışına aldık,

      bir çare bulmak lazım,tabi yine de sizin evin durumunu en iyi siz bilirsiniz :)

      Sil
    4. Fatma Hanım ,
      Naturalive'nin elde bulaşık deterjanı çıktı,ben kullandım ve memnunum tavsiye ederim.

      Sil
  3. canim kardesim :) verdigin bilgiler icin Allah razi olsun....saglikli gunler nasib etsin Rabbim cumlemize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynı anda sen bana,ben Fatma'ya yazıyormuşuz :)
      Rabbim cümlemizden de razı olsun(amin),kalbi muhabbetlerimle...

      Sil
  4. Selamun aleykum
    Ablacım bende kendi yöntemlerimi yazmak istedim. Bulaşık makinesi için tuz bölümünede deterjan bölümünede limon tuzu koyuyorum, dikkat ederek yerleştirirsem eğer sorunsuz yıkıyor. Çamaşırlar için ise sabun cevizi kullanıyorum.
    http://www.kristaltuz.com/index.php?route=product/product&product_id=58
    Aldığımız zaman pahalı gibi geliyor ama çok bereketli uzun zaman yetiyor. Çamaşırlardada lekeleri önceden karbonat yada sabunla çitilersem ondada hiç sorun yaşamadım. Banyo wc ye karbonat limon tuzu sirke kullanıyorum. Elde bulaşıklarım için senin bu tarifini uyguluyorum. Dişlerimi karbonatla fırçalıyorum. Saçlarım defne yada zeytinyağlı sabun ile yıkayıp sirke ile duruluyorum. İnşaallah o zehirlerede tekrar dönüş yapmak istemiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam güzel kardeşim,
      maşeAllah uygulamaların takdire şayan ben böyle bir devrimi gerçekleştiremedim :( sadece devam edebildiğim sıvı sabun ve şampuan,evde hazırlayıp kullanıyorum,

      çok güzel bilgiler vermişsin,test edilmiş olmaları ise bunları daha değerli kılıyor,Allah razı olsun(amin),
      kalbi dua ve muhabbetlerimle,Rabbime emanetsin...

      Sil
    2. Canım ablam aklıma sakılan şu.. Erkan şamcının yaptıgı sıvı sabun vıdeosunu ızledım. bır zxaman sonar donar o zaman tekrar sıvılastırın dedı. pekı senın yaptıgın sıvı sabun ve sampuan donma yapıyormu ?

      Sil
    3. hayır Fatmacım benim şampuan ve sıvı sabunum donmuyor,neredeyse su gibi açık kıvamdalar,ilk yapışlarımda biraz daha kıvamını koyu yapmıştım ama kıvamı açık olunca kullanımı daha rahat oluyor,

      zeytinyağlı sabun kullanınca koyulaşmıyor ilk başta bıttım kullanmıştım o zaman kıvamda koyulaşma olmuştu,bir daha kullanmadım,bu iş için en güzeli zeytinyağlı sabun kullanmak ve çırpma esnasında içine ilave ettiğin suyun soğuk olması önemli...

      Sil
    4. Bende birşey sormak istiyorum. Bu tarife benzer bir karışım uyguluyorum elde bulaşık yıkamaya demiştim. Durdukça ayrışmaya başlıyor. Tortusu üstte suyu aşağıda kalıyor. Buda benim hızımı kesiyor, her kullandığımda çalkalamam gerekiyor. Sende böyle bir sorun yaşadınmı ablacım. Benimkinin içinde karbonatta var ayrıca...

      Sil
    5. tevhid kardeşim yanlış anlamadıysam sen,benim sıvı sabunun bulaşık için olan versiyonunu hazırlıyorsun,
      benim sabunda üstte köpük birikiyor bekledikçe ince bir tabaka olarak kalıyor,hiç çalkalamazsak o şekilde kalıyor ama alttaki kısım şeffaf berrak bir hal alıyor,tabi bu durum sadece zeytinyağlı doğal sabunla hazırlanmışsa oluyor.

      Sil
    6. Evet galiba aynı şeyden bahsediyoruz. Alt taraf berraklaşıyor. Her defasında çalkalayıp kullanmam gerekiyor. Sabunun doğal olduğuna güveniyorum ama acaba bumudur sebebi diye düşünmüştüm demekki seninkide öyle oluyor.

      Sil
  5. bloğunuzda çok güzel bilgiler vermişsiniz..bende beklerim..

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldiniz,sararma sıkıntısını ben de yaşadım ve aşağıdaki gibi de yazıda belirttim,

    "Başlangıçta camlarımda sararma olmamıştı,ancak sonraki yıkamalarımda oldu,bu yüzden doğal deterjanla beraber 1/4 bulaşık makinesi tableti de kullanmak durumunda kaldım.Zaten Kudret hanımda geçen yıllarda Mehtap tv'de katıldığı bir sabah proğramında,yani henüz bu deterjandan önce,elde hazırlanan borakslı doğal bulaşık makinesi deterjanı için benzer bir yöntem önermiş,bazı makinelerde bunun daha iyi sonuç verdiğini bazılarında ise gerek olmadığını belirtmişti."
    Ben bir de ön yıkamalı yıkıyorum ve ön yıkamaya çok az çamaşır suyu ilave ediyorum,bir de diğer tablet deterjandan da 1/4 oranında beraber kullanmak zorunda kalınca doğal deterjan ölçüsünü de azalttım,ancak normalde 1 kapak fazla değil,zira önerilen 2 tatlı kaşığı deterjan miktarı 1 kapak deterjana tekabül ediyor.

    Deterjan kokusu ben de hiç olmuyor,bu durum makinanızın yeterli durulamayı yapmadığı anlamına gelebilir,ben her yıkamada ilave durulama da yaptırıyorum ve deterjan gözünden de limonu eksik etmiyorum.

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur