İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

26 Şubat 2014 Çarşamba

EN KOLAY ve EN YUMUŞAK LİF MODELİ

"Müslüman kadınlar! Sakın rahat ve lüks düşkünü olmayınız .çünkü rahat ve lüks cihadın düşmanıdır temel ihtiyaçlarınızdan fazlasından uzak durunuz . Zaruri şeylerle yetininiz . çocuklarınızı ağır şartlara , yiğitliğe , kahramanlığa ve cihada alıştırınız. Evleriniz aslan inleri andırdırsın .Tağutlar tarafından boğazlansın diye , yiyip semirilen tavukların kümesi olmasın . çocukların kalbine cihad sevgisini yerleştiriniz."
(Şehid Abdullah Azzam)
Allah'ın adıyla başlarım...
Bu sayfada daha önce farklı lif modelleri paylaşmıştım.O liflerin çoğu annemin el emeği idi.Bu yıl ilk defa lif ördüm.Tığ ile yapılan daha güzel duruyor,belki çeyizlik için daha çok tercih edilir.Şişlerle örülen lif ise çok esnek ve yumuşacık,evet şekli muntazam değil,tabiri caizse ağzı gözü bir tarafa gidiyor :)ama inanın hem en kolay,hem de en yumuşak lif şişle örülen lif.Özellikle bebekler veya hassas bir cilde sahip olanlar için gayet uygun.Bebek için örecekseniz resimdekinden daha küçük ebatta örün.Bu lifi ilmek atmasını bilen herkes rahatça örebilir.Resimden anlaşılıyor ama ben yine de kısaca nasıl örüldüğünü anlatayım.
LİF MALZEMELERİ
lif ipi ve 6 numara örgü şişi(daha sıkı olmasını isterseniz şiş numarasını düşürün),
KOLAY LİF NASIL ÖRÜLÜR?
3 ilmekle başlanır,
her sıra başında ilk ilmek örüldükten sonra şişe bir kere ip atılarak bir ilmek artırılır,
sıranın sonunda artırılan ilmekler örülerek lif genişletilir,
istenilen genişliğe gelince bu sefer her sıra başında 2 ilmek beraber örülerek birer ilmek eksiltilmiş olur 4 ilmek kalıncaya kadar bu şekilde örülür ve kesilir,büyük bir baklava dilimi şeklini alan lifimiz hazırdır.
Yukarıdaki resim lifimizin bitmiş hali.
Üstteki resim ise ilk ördüğüm lif,biraz acemice oldu :)
Son resim ise yine ilk defa ördüğüm,tığla örülmiş bir lif.Lifleri ben ördüm ama annem yine işin içinde idi,çünkü bu lifleri örmeyi o öğretti.Her zaman söylüyorum,yaşımız kaç olursa olsun,ne kadar çok şey bilirsek bilelim asla annelerimiz babalarımız kadar bilemeyiz,onlar kıymeti bilinmesi gereken en değerli hazinelerimiz...

1 yorum:

  1. selamun aleykum canim :)) ellerine saglik canim, gercekten yumusacik gorunuyor lif.insan anne olunca, annesine olan bagliligi daha cok artiyor . bacim o liflerin pembesinden benimde var biliyormusun? :) inshaAllah yarin kavusacagim,kullanirmiyim kiyip bilmiyorum, orenden Allah razi olsun...

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur