İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

20 Mayıs 2011 Cuma

EV YAPIMI KAKAOLU ÇİKOLATALI DONDURMA

"İnananların gönüllerinin Allah'ı anması ve O'ndan inen gerçeğe içten bağlanması zamanı daha gelmedi mi? Mü'minler, daha önce kendilerine kitap verilip de, üzerlerinden uzun zaman geçmesi yüzünden kalbleri katılaşan kimseler gibi olmasınlar."
Hadîd sûresi (57), 16

Allah'ın adıyla başlarım...
Ankara'da havalar çok yavaş ısınıyor,henüz yaz gelmedi,dışarı çıkıp güneşi görürsek ısındığımızı ve yazı biraz olsun hissediyoruz.
Taslakları bitirmeye çalışırken yenileri ekleniyor,bizde bu iştah varken ne tarif biter ne taslak,Rabbim affetsin,bu nimetlerin enerjisini ibadete ve ilim öğrenmeye sevk etsin(amin).Ancak bu şekilde yapılanların bir anlamı olur,yoksa ..... ne farkımız kalır?
..............................
Yaz gelince en çok aranan ve yenilen tatlılardan birisidir dondurma.
Hazır, ambalajlı,içinde belki kırk çeşit katkı maddesi olan albenili
dondurmalardan çok daha sağlıklı ve güvenilir ve aynı zamanda içindeki gerçek süt ve salebi ile besleyicidir,ev yapımı dondurmalar. 
Geçen sene limonlu ve kaymaklı dondurma tarifleri vermiştim,çikolatalı dondurmanın yapılışı da diğerleri ile aynı aradaki fark ise içinde kakao ve çikolata kullanmış olmam.
Kakaoyu salep ve şekerle beraber karıştırıp kaynayan süte ilave ettim(şeker miktarını biraz azaltın çünkü çikolatanın da şekeri var) ve 4-5 dak.kadar karıştırarak pişirdim,altını kapatınca içine 40.gr. bitter çikolata ilave ettim,ara sıra karıştırarak soğuttum,buzluğa yerleştirdikten sonra da bir kaç saatte bir çıkarıp karıştırdım,
donunca kaselere yerleştirip,kaşıkla servis yaptım.
Yapım aşamalarına ve malzemelerine buradaki tarifimden bakabilirsiniz,kolay gelsin,afiyet olsun. 
Önemli bilgi:Hazır dondurmalardan farksız,fakat  onlardan çok daha lezzetli dondurmalar hazırlamak için BURADAKİ yöntemi uygulayın.
Not:Oğlumun derslerine konsantre olabilmesi,benim de kitap okumaya ve daha hayırlı ve faydalı işler yapma isteğimden dolayı,bilgisayarda kısıtlamaya gittim,üç gündür de açmadım,hele internet bağımlılığı ile ilgili son haberden sonra bu konuya daha bir önem verip,kendimi bilgisayardan biraz soyutlamak istiyorum,Rabbim muvaffak etsin(amin),tarifler de banttan giriyor :) anlıyacağınız canlı yayın değil :) başta kendi nefsim olmak üzere,Rabbim cümlemize razı olacağı salih ameller işlemeyi nasip etsin,bizi internet değil,Kur'an bağımlısı yapsın(amin),bağımlılıkların en güzeli ve mutluluğun en zirvesi...

10 yorum:

  1. Elinize sağlık dondurma çok harika evde yapmak gibisi yok dediklerinizde de çok haklısınız sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. ev yapımı olan herşey daha güzel.bizler içine neler kattığımızı bilerek daha rahat yiyoruz,ama onların ne kattığını bilemiyoruz.ellerinize sağlık,güzel paylaşım.

    YanıtlaSil
  3. Canım bayılıyorum bloğuna
    bütün dualarına amin diyorum :pc le yaşanan sorunlar bizde de aynı.dondurmada tam benlik ellerine sağlık
    hayırlı cuma'lar

    YanıtlaSil
  4. Evde dondurma yapmanın bu kadar kolay olabileceği inanılmaz.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. dondurmayı çok yemiyorum ama ev yapımı başka güzel oluyor.ellerine sağlık canım.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  6. Selamunaleykum canım, istanbul da aynı havalr ısınamadı bi türlü.hakkımızda hayırlısı inşaAllah.Gçen yıl bu zamanlar dondurma yemeye çokdan başlamıştık..şimdi yine canım çekti sende görünce çilekli ve çikolataaı dondurmaya bayılırım.ellerine sağlık tarif güzel uygulama vakti geldiğinde deneyeceğim..hayırlı geceler selametle..

    YanıtlaSil
  7. Amiinnnn;
    burada havalar iyice yazi hissettiriyor cnm,gercekten ilk aranan dondurma.Hala senin yaptigin güzel dondurma tariflerini deneyemedim,simdi cilek zamani insAllah cileklisini yaparim :)
    Eline saglik cnm.

    Dua ile...

    YanıtlaSil
  8. ben de artik evde yapilmis yiyeceklere yoneliyorum. ama burda icinde sadece 3-4 madde olan dogal dondurma buldum, minicik kutusu cok pahali ama icim daha rahat.
    simdiki hedefim evde cikolata. nasil yapilir acaba?

    YanıtlaSil
  9. Evde çikolata yapımını ben de biraz araştırmıştım ama evde veya elde çikolata yaptıklarını söyleyenler hep hazır bitter çikolata vb.kullanmışlardı,

    sen öğrenirsen ve bilgilendirirsen benim de merakım izale olur,belki ben de denerim :)
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  10. Ellerinize sağılık.Tariflerinizi fırsat bulduğum bir zamanlarda deniyeceğim inşaAllah.Sayfanızı özellikle evde yapılan doğal gıdalar olmalarından ziyade helal gıdalara hassasiyet göstererek hazırlamış olmanız sebebiyle çok beyenerek takip ediyorum.
    Rabbim bütün emirleri konusunda hassasiyet gösteren kullarından olmamızı nasip eylemesi duasıyla...
    Allah'a emanetsiniz...

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur