Evs İbnu Evs radıyallahu anh anlatıyor:
"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki:
"Cum'a, en hayırlı günlerinizden biridir. Hz. Adem aleyhisselam(ın toprağı) o gün yaratıldı, o gün kabzedildi. (Kıyamette Sûr'a) o gün üflenecek, sayha da o günde olacak. Öyleyse o gün bana salâvatı çok okuyun. Zira salâvatlarınız bana arzedilir!"
Orada bulunanlar:
"Salavatlarımız size nasıl arzedilir? Siz çürümüş olacaksınız!" dediler. Aleyhissalatu vesselam:
"Allah Teala Hazretleri, Arz'a peygamberlerin cesetlerini yemeyi haram kıldı! buyurdular."
Ebu Davud, Salat 207, (1047); Nesai, Cum'a 5, (3, 91, 92).
Besmele ile başlarım...
Hepinize hayırlı cumalar diliyorum.Yine bir haftayı nihayete erdiyoruz,Rabbim hayırlı ve sağlıklı razı olacağı haftalar yaşatsın(amin).
Çok basit bir salata tarifi vermek istiyorum.Bir çoğumuzun sıklıkla yaptığı bir salatadır yeşil salata.Özellikle etli yemeklerin,köftelerin yanına çok yakışır.Biliyorsunuz salatadaki limon c vitamini içeriyor.Etli yemeklerle kullanılan limon proteinin
vücut tarafından daha verimli kullanılmasına,proteinden vücudun daha fazla istifade etmesine vesile oluyor.
Ayrıca kuru soğanlı salatalarda kullanılan sumak, soğanın kokusunu ve ağızda bıraktığı istenmeyen tadı da büyük ölçüde azaltıyor.
Hepinize hayırlı cumalar diliyorum.Yine bir haftayı nihayete erdiyoruz,Rabbim hayırlı ve sağlıklı razı olacağı haftalar yaşatsın(amin).
Çok basit bir salata tarifi vermek istiyorum.Bir çoğumuzun sıklıkla yaptığı bir salatadır yeşil salata.Özellikle etli yemeklerin,köftelerin yanına çok yakışır.Biliyorsunuz salatadaki limon c vitamini içeriyor.Etli yemeklerle kullanılan limon proteinin
vücut tarafından daha verimli kullanılmasına,proteinden vücudun daha fazla istifade etmesine vesile oluyor.
Ayrıca kuru soğanlı salatalarda kullanılan sumak, soğanın kokusunu ve ağızda bıraktığı istenmeyen tadı da büyük ölçüde azaltıyor.
MALZEMELER
7-8 adet marul veya kıvırcık yaprağı,
8-10 dal maydanoz,
2-3 kök roka,
1 adet küçük kuru soğan,
1 çay kaşığı sumak,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
2-3 yemek kaşığı zeytinyağı,
tuz,
YAPILIŞI
yeşillikleri yıkayıp kurutun,doğrayın,
soğanı soyup söğüş şekilde doğrayın,bir miktar tuz ile ovup bir kaç defa sudan geçirip süzün,kalan suyunu da elinizle sıkıp soğanları yeşilliklere ilave edin,
sumak,limon suyu,yağ ve tuzunu da ilave edip hepsini karıştırın,salatamız hazır,özellikle et yemeklerinin ve pilavın yanınan çok yakışan salatamız servise hazırdır,afiyet olsun.
NOT:Bu salataya domates de çok yakışıyor,ben evde domates olmadığı için kullanmadım,domatesiniz varsa mutlaka domates de ilave edin.
icine sumak giren herseye bayilirim.ellerinize saglik.
YanıtlaSilsumak böyle salatalara yakıştığı gibi sarma ve dolmalara da çok yakışıyor.
Silellerine sağlık ablacım,bizim bahçede de var sumak ağacı..beceremeyeceğimizi düşünerek bir tanıdığa toplattık..zormuş işlemi..başka yerde yedim soğan ve maydanozla yapılmıştı sadece..ekşi tad sevenlere birebir..nedense alıp evde denemedim..mikrop öldürücü özelliğide varmış sumağın..bizlere şifalı sayısız nimet veren ALLAH(c.c.)şükürler olsun...
YanıtlaSilevet soğan salatasının da olmazsa olmazı sumak.
SilFazla atmazsan ekşisi çok hissedilmez,attığın nisbette hissedersin,
sumak'ın mikrop öldürücü özelliğini bilmiyordum,öğrenmeme vesile oldun teşekkür ederim canım benim :)
en kalbi sevgilerimle...