İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

1 Ocak 2016 Cuma

Başlarını Deve Hörgücüne Benzeten Kadınlar

Saçı Topuz Yapmak Caiz midir? Kadının saçını topuz yapması caiz midir?  

Hamd âlemlerin Rabbi olan Allah’a, salât ve selam efendimiz Rasûlullah’a, ehli beytine, ashabına ve yolunu takip eden mü’minlere olsun.

İmam Muslim (rahimehullah)’ın Sahih’inde tahriç ettiği hadiste Ebu Hureyre (radıyallahu anhu) Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem)’in şöyle buyurduğunu söylemiştir:

قال رسول الله صلى الله عليه وسلم: صنفان من أهل النار لم أرهما, قوم معهم سياط كأذناب البقر يضربون بها الناس, ونساء كاسيات عاريات مميلات مائلات رؤوسهن كأسنمة البخت المائلة لا يدخلن الجنة ولا يجدن ريحها, وإن ريحها ليوجد من مسيرة كذا وكذا.

“Cehennemliklerden görmediğim iki sınıf vardır. Biri sığır kuyrukları gibi kamçıları olan, onlarla insanları döven bir kavim! Ve diğeri giyinmiş çıplak, meylettiren ve meyleden, başları deve hörgüçlerine benzeyen kadınlardır! Bunlar cennete giremeyecek ve onun kokusunu alamayacaklardır. Halbuki onun kokusu şu kadar ve şu kadar uzaklıktan alınabilecektir.”
“Kasiyat” ve “ariyat” giyinmiş ama çıplak olan kadınlardır. Ulema “yani vücudunu göstermek için bedeninin bazı yerlerini örten ve bazı yerlerini açan kadınlar” veya “bedenini gösteren ince veya dar elbise giyen kadınlar” demişlerdir. Ve “mumilat” ve “mailat” meyleden ve meylettiren kadınlardır. Ulema “mumilat, yani başka kadınları da kötü davranışlara sevk eden kadınlar ve mailat, yani Allah’a itaatten uzaklaşan kadınlardır” demişlerdir.

“Buht” çift hörgüçlü devedir. Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem)’in tarif ettiği kadınlar saçlarını toplayarak veya başka bir şey ekleyerek başlarına adeta ikinci bir baş eklemişlerdir, yani güzellik gayesiyle başlarının hacmini büyütmüşlerdir. En-Nevevi (rahimehullah) “başları deve hörgüçlerine benzer, yani başlarını başörtüsü veya başkasıyla sararak büyütürler” demiştir.

Ve İmam İbnu Hibban (rahimehullah) Sahih’inde Abdullah bin Amr (radıyallahu anhuma)’dan Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem)’in şöyle dediğini tahriç etmiştir:

سمعت رسول الله صلى الله عليه وسلم يقول: سيكون في أخر أمتي رجال يركبون على سروج كأشباه الرجال، ينزلون على أبواب المساجد، نساؤهم كاسيات عاريات على رؤوسهن كأسنمة البخت العجاف، إلعنوهن، فإنهن ملعونات، لو كان وراءكم أمة من الأمم خدمهن نساؤكم كما خدمكم نساء الأمم قبلكم.

“Ümmetin sonlarında erkeklere benzeyen semerlere binen ve mescidlerinin kapılarının önlerine inen erkekler olacaktır. Onların kadınları giyinmiş çıplaktırlar. Başları sıska develerin hörgüçlerine benzer. Onlara lanet okuyun! Zira onlar lanetlidir. Eğer sizden sonra bir ümmet gelmiş olsaydı evvelkilerin kadınları sizin kadınlarınıza hizmet ettikleri gibi sizin kadınlarınız da onlara hizmet ederlerdi.”

Bu hadisi İmam İbnu Hibban (rahimehullah) “yaptıkları sebebiyle laneti hak eden kadınların vasıflarını zikreden haberler” başlığı altında vermiştir.

Binaen aleyh kadının güzellik sebebiyle veya daha güzel durduğunu zannetmesi sebebiyle veya zamanın modasına uyma arzusu sebebiyle saçlarını ister yukarıya doğru veya ister arkaya doğru, kendi evinde ve dışarıda, mahremi ve namahremi arasında, topuz yaparak başının hacmini artırması muhakkak zikri geçen hadislerde varit olan tehdide dâhildir ve bunun için caiz değildir. Ancak bir kadının bir hacetten ötürü, ev işi, yemek vs. gibi sebeplerden ötürü saçını boynunun aşağısına doğru topuz yapmasında bir beis yoktur inşaAllah. Ancak bu durumda evinden dışarıya çıkacak olursa örtüsünün altında erkeklerin dikkatini çekeceğinden ötürü bu topuzu da açması ve saçlarını salması gerekir. Allah-u Alem.

Allah’a hamd ve Rasûlü Muhammed’e salât ve selam olsun. Davamızın sonu âlemlerin Rabbi olan Allah'a hamd etmektir.
NAKİL KÜRSÜSÜ/Tarık Ebu Abdullah

11 yorum:

  1. Es selamu aleykum we rahmetullah,
    Kardeşlerim! konu çok önemli müslüman kadınlar olarak giydiklerimiz vücut hatlarımızı belli etmeyecek şekilde geniş,dikkat çekmeyecek renkte ve en ufak bir rüzgarda vücudumuza yapışacak şekilde ince olmamalı,
    başımızda ise kendi normal görünüşünün dışında bir yükselti olmamalı, saçlarımızı aşağıdan bağlayarak yükselti yapmamalıyız,

    Kardeşlerim! cennet ucuz değil, şu yazdıklarımızın aksi giyinen kadınlar ve kızlar sokakları caddeleri ekranları işgal etmiş bu büyük bir fitne ve Allah'a ve Rasulüne aleyhisselam'a isyandır.

    Hedefi cennet olanlar, onu arzu edenler cennete gidişin kurallarına uymalıdır, tersini yapanlar ise kendilerinin ateşe dayanıklı olduklarını halleri ile söyleyenlerdir.

    Rabbim encamımızı hayreylesin amin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Topuzu yapmak tamamen mi yasaklanmıştır yoksa kolaylık olması açısından küçük topuz yapanilir miyiz (uzun saçlıysak toplamak maksadıyla)

      Sil
  2. Selamun aleykum hatice abla.. gerçekten çooook önemli bir konu bu,yerinde bir hatırlatma elhamdulillah. Makyaj bir diğer kanayan yara.. Rabbim sen nefislerimizden koru bizleri.. nakil kürsüsünün paylaşımlarını severek takip ediyorum,Allah musa hocanın esaretten kurtulmasını nasip etsin.. nakil kürsüsünde emeği geçenlerden ve senden razı olsun..
    Nefise

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım benim :)hoşgeldin :)
      çok haklısın makyaj konusu ve koku da dikkat edilmesi gerekenler arasında.
      Nefisecim senin haberin yok mu? Elhamdulillah Musa Hoca serbest bırakıldı sanıyorum iki hafta oldu hatta derslere ve hutbelere başladı bile, Rabbim o mutluluğu esarette olan bütün ilim ehline ve müslümanlara ve ailelerine de yaşatsın amin.
      Rabbime emanetsin.

      Sil
    2. Abla tevafuka bak bu yorumu yazdiktan kisa bir sure sonra ogrendim serbest birakildigini:) sukurler olsun :)

      Sil
  3. Selamün Aleyküm Hatice Hanım. Gerçektende çok önemli bir konuya değinmişsiniz. Sokaklar bu görüntülerle doldu taştı maalesef. Olan oldu ama bundan sonrasına bakmak lazım. Bu konuda ne yapılabilir, kadınlar nasıl bilinçlendirilebilir onu düşünüp konuşmak gerekir diye düşünüyorum. Yoksa kimse kendi yanlışına yanlış demiyor. Onlara sorsak islamiyeti bizden iyi biliyorlar:((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam kardeşim hoşgeldiniz :)
      Bahsettiğiniz durumun izahı şu ayette mevcut Allah'u alem:

      "Sen ancak zikre (Kur'an'a) uyan ve görmeden Rahman'dan korkan kimseyi uyarabilirsin. İşte öylesini bir mağfiret ve güzel bir mükâfatla müjdele."

      Yasin suresi 11.ayet meali

      Sil
  4. Simdi her yerde goruyoruz boyle bayanlari rabbim sonumuzu hayir eylesin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminenur seni yeniden burada görebildiğime sevindim hoşgeldin kardeşim :)
      duana amin diyorum Allah'a emanetsin.

      Sil
  5. Kimin cennete girip girmeyeceğine hureyre mi karar veriyor ? ALLAH Azze ve Teala De ki: "Allah'ın, kulları için çıkardığı süsü ve güzel rızıkları kim haram etti?" De ki: "O, dünya hayatında inananlarındır, kıyamet günü de yalnız onlarındır." İşte biz, bilen bir topluluk için ayetleri böyle açıklıyoruz. buyuruyor ! Araf 32'de. Cehenneme ilk gidecek olan da ALLAH Teala'ya iftira atanlarla sözde alimlerle peygamberleri ona ortak koşanlardır ! Ayrıca müslümansanız Nahl 116'yı okuyun ve kuran okuyun !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rasulullah'ın hadisini rivayet eden Ebu Hureyre (radıyallahu anhu mu böyle söylemiş siz daha okuduğunuzu anlamaktan aciz bir zavallısınız, sahabeye sünnet ve hadise düşmanlığınız apaçık ortada demek siz her şeyi Kur'an'dan öğreniyorsunuz,
      Aklınız yol göstericiniz, peygamberde bir postacı(!) Bu halden Allah'a sığınıyorum

      Biz Kur'an'ı Nebimiz(sallallahu aleyhi ve sellem) in klavuzluğu O 'nun bize nakletmesi ve açıklaması olan sünnet ve hadisle anlıyor Ona ve getirdiği şanlı Kur'an'a itirazsız aklımızı ona tabi kılarak iman ediyoruz.

      De ki: 'Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın.."
      Al-i İmran/31.ayet meali

      "Aralarında hüküm vermesi için Allah'a ve Rasûlune davet edildiklerinde, mu'minlerin sözü ancak "İşittik ve itaat ettik" demeleridir. İşte asıl bunlar kurtuluşa erenlerdir" Nur suresi/ 51.ayet meali

      Ayrıca şu adreste size ve sizin gibilere çok ayrıntılı cevaplar verilmiş hevanızı ilah edindiğiniz aklınızı Hakka tabi kılarak okuyun

      http://www.islam-tr.net/forum/konu/hadis-sunnet.11790/

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur