İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

14 Şubat 2012 Salı

SEVGİLİLER GÜNÜ,YILBAŞI,NOEL,NEVRUZ, VB.GÜNLERİ KUTLAYANLARA İTHAF OLUNUR!

Aşağıda alıntıladığım yazı her sene bu gün kutlanan sevgililer günü ve diğer benzer günleri müslümanların  kutlamasının yasak olduğunu sağlam kaynaklardan apaçık delillerle anlatan önemli bir yazı.
Rabbim cahillerden olmaktan bizleri korusun,razı olacağı, İslam üzre bir hayatı yaşamayı hepimize nasip etsin,dünya ve ahiret pişmanlıklarından muhafaza buyursun(amin).
*************
"KÂFİRLERE BENZEMEK
Çağımızda müslümanların (!) başına gelen en büyük belaların önde gelen bir sebebi, Cehennem Ashabı Yahudi ve Hıristiyanlarla müşrik topluluklara benzemek ve onların peşinden gitmektir.
Hatta bu Yahudi, hiristiyan ve müşriklerin peşinden gidenlerin bir çoğu için ALLAH Rasulü (S.A.V.)'in şu sözü gerçekleşmiştir:
"Andolsun ki, sizden öncekilerin yoluna karış karış, kulaç kulaç uyacaksınız. Öyle ki, onlar keler deliğine girseler siz de gireceksiniz" Dedik ki; "Ey Allah'ın Rasulü, Yahudi ve Nasranileri mi kastediyorsunuz. Kim olacaktı?" diye cevap verdi." (Buhari ve Müslim)

Allahu Teala buyuruyor:
 "Sonra seni bir Şeriat üzere kıldık. Ona uy, bilmeyenlerin hevalarına uyma." (Casiye-18)
Şeyhu'l Islam Ebu'l Abbas El-Harani diyor ki: "Burada 'bilmeyenler' sözüne, Allah'ın Şeriat'Ina aykırı davranan herkes girer. 'Hevalari' kavramı içerisine de, müşriklerin işledikleri amellerin hepsi girer ki, bu davranışları onların dinlerinin gereğidir.
 "Eğer sana gelen ilimden sonra onların hevalarına uyarsan, bil ki sen de zalimlerdensin." (Bakara-145)
Ehl-i Sünnet müfessirlerinin görüş birliği vardır ki, "Bu ayet-i kerimede onların tüm yaşantılarına muhalefetin mecburiyetine işaret vardır." demişlerdir.
İbn-i Kesir (R.A.) tefsirinde bu ayet hakkında şöyle diyor:
 "ALLAH Azze ve Celle, bu ayetle(Bakara 145), mü'minlerin, söz ve davranışlarında kafirlere benzemelerini yasaklamıştır." Çünkü Yahudiler "Raina" kelimesini Nebi (S.A.V.)'e hakaret olsun diye kullanıyorlardı. ALLAH Azze ve Celle de; mü'minleri bundan alıkoydu.
İbn-i Kesir (R.A.) tefsirinde bu ayeti şöyle açıklıyor;
"Bu ayette kafirlere sözlerinde, davranışlarında, bayram ve ibadetlerinde, vb. işlerinde, -müslümanlar için meşru olmadığı halde- uyanlar için şiddetli bir tehdit ve acı bir azapla cezalandırma uyarısı vardır."
ALLAH Rasulü (S.A.V.);
"Kim bir kavme benzerse, o da onlardandır" (Ebu Davud) buyuruyor.
Hadis-i Şerifte, müslüman olmayanlara benzeyenleri şiddetle kınama vardır. Kim de takva ehli ve salih insanlara benzerse, o da onlardandir. ALLAH korusun, kim de Yahudi ve Hıristiyanlara benzerse, o da onlardandır.
Allahu Teala kafirlere geleneklerinde uymayan mü'minleri şöyle över:
 "Ki onlar, yalan şahidlikte bulunmayanlar, boş ve yararsız sözle karşılaştıkları zaman onurlu olarak geçenlerdir." (Furkan:72)
Müfessirlerin çogu ayette geçen "zür" kelimesini, "müşriklerin bayramı" olarak açıklamışlardır. 
ALLAH Rasulü (S.A.V.) Medine'ye geldiğinde, onların oynayıp eğlendikleri iki günlerinin olduğunu öğrendi. "Bu günler nedir?" diye sordu. Dediler ki; "Cahiliyyede bu iki günde oynardik." ALLAH Rasulü (S.A.V.) şöyle buyurdu:
"ALLAH bundan daha hayırlı olanı size verdi: Kurban Bayramı ve Ramazan Bayramı." (Ebu Davud-Sahih)
Ömer İbni Hattab (R.A.) der ki;
"Allah'ın düşmanlarının bayramlarından sakınınız!" (Beyhaki, Sünenü'l-Kübra)
 Anlatmaya çalıştığımız deliller, hakki tanımak ve insanların çoğunun, ALLAH Rasulü (S.A.V.)'in Sünnet'ini terkedip kafirlere benzemek suretiyle içine düştükleri sapıklığı görüp-bilmek isteyenler için yeterlidir."
islam-tr.net'ten alıntıdır. 

3 yorum:

  1. ALLAH senden razı olsun ablacım..çok güzel bi paylaşımda bulunmuşsun...bilmeyenler öğrenirde hatalarını tekrarlamaz inşaALLAH..hadisi şerifte ki keler deliği mevzusu çok düşündürdü beni...asırlar öncesinden görmüş halimizi peygamberimiz...ALLAH çocuklarımızı da korusun batılın izinden gitmekten...selametle kal ismi güzel ablam...

    YanıtlaSil
  2. Canım kardeşim benim,
    Rabbim cümlemizden de razı olsun(amin),
    inşaAllah bu vahim durumlara düşenlerden olmayız,
    Her şey o kadar aşikar ki neyi yapıp neyi yapmamamız gerektiği gün gibi ortada,

    Rabbim idrak edenlerden,basiret gözüyle bakanlardan,Rızası uğrunda bir hayat yaşayanlardan eylesin cümlemizi(amin).
    En Emin'e emanetsin...

    YanıtlaSil
  3. yürekten bir AMİNN İNŞ ALLAH razı olsun ağzınıza sağlık çok faydalı güzel bir paylaşımdı sağolun eksik olmayın selamlar sevgiler A.E.O

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur