"Allah kıskançtır, mü'min de kıskançtır. Allah'ın kıskanması, mü'minin Allah'ın haram ettiği şeyi yapmasıdır."
(Buhari, Müslim,Tirmizi)
(Buhari, Müslim,Tirmizi)
Ara sıra eşimin tanıdıklarının bahçelerinden evimize sebzeler gelir, hepsi tazecik daha yeni dallarından kopmuş çıtır çıtırdırlar. İşte bu kabaklar da bu şekilde evimize intikal ettiler. Bizimkilerin fazla rağbet etmedikleri bir sebzedir kabak, nasıl yapayım da istenilerek yenilecek bir şekilde bu kabakları kullanayım derken Rabbim bu tarifi karşıma çıkardı elhamdulillah. Bundan sonra bu tarif kabakla deneyeceğim tarifler arasında ilk sıralarda yerini alır diye düşünüyorum. Fırından alır almaz sıcakken yenilirse çıtır, bekleyince ise yumuşayan ancak lezzetinden bir şey kaybetmeyen fırında kabakları nasıl hazırladım gelin dilim döndüğünce anlatmaya çalışayım...
MALZEMELER
2 adet uzun kabak,
2 adet uzun kabak,
5 yemek kaşığı zeytinyağı,
2 yemek kaşığı su,
1 çay kaşığı tuz,
1 çay kaşığı toz karabiber,
1 çay kaşığı pul biber (acı seviyorsanız acı pulbiber)
2 yemek kaşığı mısır unu,
♥kabakları yıkayın,
♥enine 4 veya 5 parçaya bölün,
♥enine 4 veya 5 parçaya bölün,
♥her parçayı boyuna önce 4'e
♥sonra her parçayı uzunlamasına 2 veya 3 parçaya kesin,
♥sonra her parçayı uzunlamasına 2 veya 3 parçaya kesin,
♥kabakları derin bir kaba alıp, diğer malzemeleri ekleyip hepsini harmanlayın,
♥fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine kabakları boşaltıp yayın,
♥kabakları fırına sürüp fırını 200 dereceye ayarlayın,
♥kabaklar kızarıncaya kadar pişirin,
♥ister kahvaltıda isterseniz yoğurt eşliğinde afiyetle yeyin,
kolay gelsin, ağzınızın tadı hep yerinde, diliniz hep şükürlü, bedeniniz taatli olsun.
Bazı değişiklikler yaparak sizlere sunduğum bu güzel tarif için easynhealthy.wordpress.com'a çok teşekkür ediyorum.
kolay gelsin, ağzınızın tadı hep yerinde, diliniz hep şükürlü, bedeniniz taatli olsun.
Bazı değişiklikler yaparak sizlere sunduğum bu güzel tarif için easynhealthy.wordpress.com'a çok teşekkür ediyorum.
Selamün aleyküm canım. Nefis ötesi bir tarif olmuş:) ellerine sağlık. Deneyeceğimden emin olabilirsin.sevgiler canım
YanıtlaSilMerhabalar, güzel bi tarife benziyor eşim ve oğlumda kızartma dışında yemiyorlar kabağı en kısa zamanda deneyip yedirmeye çalışacağım inşallah ellerinize sağlık.
YanıtlaSilcanim kardesim :))) seni coook ozledim, Rabbim hayirla yuvana donmeni nasib etsin... kabaklarda cok nefis...
YanıtlaSil