"Allah, size kendi cinsinizden eşler, o eşlerinizden de oğullar ve torunlar yarattı. Sizi helal ve güzel gıdalarla rızıklandırdı. Onlar, hâlâ batıla mı inanıyorlar? ve Allah'ın nimetini inkâr mı ediyorlar?" (Nahl suresi 72.ayet meali)
Allah'ın adıyla...
İnsanın sağlıklı olması, sevdikleri ile bir arada olması, hastane ile bağlantısının olmaması, evinde gönlünce hareket ediyor olması, ibadetlerini her türlü sıkıntıdan uzak bir şekilde gönül rahatlığı ile eda edebiliyor olması, bazen kendisinden önce sabah namazına kalkan ve "anne ben sabah namazına kalktım" diyen şeker bir yavrusunun olması, babalarının arkasında cemaatle namaza duran imanlı bir ailesinin olması, balkonunda yeni açmış bir çiçeğinin, tohumundan yeni çıkmış biberinin, mis gibi kokan nanelerinin olması.....Bütün bunları çoğaltmak mümkün, bunlar herkesin ulaşamayacağı çok büyük hazineler....Böyle güzel hazinelere sahipseniz dünyadan daha ne ister ki insan?
Elimizdeki paha biçilmez hazinelerimizin kıymetini bilelim, şükrü unutmayalım, çünkü bizler dünyada acılar içinde hayat süren bir çok insanın hayallerinden bile çok daha fazlasına sahibiz. Acılar kadar mutlulukların da bir imtihan vesilesi olduğunu, bazen hayırla, bazen de şerle denendiğimizi unutmayalım... Rabbimize bizlere bahşettiği bütün güzellikler için yarattığı şeylerin zerrelerince şükürler olsun. Zor durumdaki bütün kardeşlerimize de tez zamanda hayırlı kurtuluşlar nasip etsin(amin).
Kek yapmak en sevdiğim işlerdendir. Kek yaparken adeta dinlenirim, kekde farklı lezzetler denemeyi de severim ancak hareket alanım kısıtlı, zira bizimkiler yeniliklere fazla açık değiller, benim eksiğim de bu olsun değil mi:)
İçinde limon kabuğu, ceviz ve çikolata kullandığım alışılmış keklerden bir tanesi, sadece cevizi ve çikolatayı ayrı ayrı hamura ekledim o kadar...Adına da bu yüzden sıralı kek dedim...
MALZEMELER
Allah'ın adıyla...
İnsanın sağlıklı olması, sevdikleri ile bir arada olması, hastane ile bağlantısının olmaması, evinde gönlünce hareket ediyor olması, ibadetlerini her türlü sıkıntıdan uzak bir şekilde gönül rahatlığı ile eda edebiliyor olması, bazen kendisinden önce sabah namazına kalkan ve "anne ben sabah namazına kalktım" diyen şeker bir yavrusunun olması, babalarının arkasında cemaatle namaza duran imanlı bir ailesinin olması, balkonunda yeni açmış bir çiçeğinin, tohumundan yeni çıkmış biberinin, mis gibi kokan nanelerinin olması.....Bütün bunları çoğaltmak mümkün, bunlar herkesin ulaşamayacağı çok büyük hazineler....Böyle güzel hazinelere sahipseniz dünyadan daha ne ister ki insan?
Elimizdeki paha biçilmez hazinelerimizin kıymetini bilelim, şükrü unutmayalım, çünkü bizler dünyada acılar içinde hayat süren bir çok insanın hayallerinden bile çok daha fazlasına sahibiz. Acılar kadar mutlulukların da bir imtihan vesilesi olduğunu, bazen hayırla, bazen de şerle denendiğimizi unutmayalım... Rabbimize bizlere bahşettiği bütün güzellikler için yarattığı şeylerin zerrelerince şükürler olsun. Zor durumdaki bütün kardeşlerimize de tez zamanda hayırlı kurtuluşlar nasip etsin(amin).
Kek yapmak en sevdiğim işlerdendir. Kek yaparken adeta dinlenirim, kekde farklı lezzetler denemeyi de severim ancak hareket alanım kısıtlı, zira bizimkiler yeniliklere fazla açık değiller, benim eksiğim de bu olsun değil mi:)
İçinde limon kabuğu, ceviz ve çikolata kullandığım alışılmış keklerden bir tanesi, sadece cevizi ve çikolatayı ayrı ayrı hamura ekledim o kadar...Adına da bu yüzden sıralı kek dedim...
MALZEMELER
2 adet yumurta,
1 çay bardağı tepeli toz şeker,
yarım çay bardağı zeytinyağı,
yarım limon kabuğu rendesi,
1 yemek kaşığından az limon suyu,
1 çay bardağı yoğurt,
2 çay kaşığı kabartma tozu,
2 çay bardağı + 1 yemek kaşığı un,
3-4 yemek kaşığı çekilmiş ceviz,
♥fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın,
♥yumurta, limon kabuğu rendesi ve şekeri iyice çırpın,
♥diğer malzemeleri de ekleyip tekrar çırpın,
♥yağlanmış kek kalıbına hamurun 3-4 kaşığını döküp yayın,
♥üzerine damla çikolataları serpin,
♥kalan hamurun yarısını çikolataların üzerine gezdirin,
♥cevizleri hamurun üzerine serpip üstlerini kalan hamurla kapatın,
♥kalıbı hafif hafif sallayarak ve bir kaç kez de tezgaha vurarak hamurun iyice yayılıp yerleşmesini sağlayın,
♥ısınmış fırına keki sürün,
♥yarım saat kadar sonra ısıyı biraz düşürün,
♥kızaran kekin kontrolünü yapıp fırından alın,
♥fırından aldıktan bir kaç dak. sonra keki kalıbından çıkarın ılıyınca veya soğuyunca dilimleyip servis yapın,
Sa, ellerinize sağlık hem güzel kek hem de güzel sohbet için. İkisi de birbirinden tatlı Sealmetle kalın
YanıtlaSilşukretmeyı her zaman bılmelıyız dedığın gıbı o kadar cok sebebımız arkı cok şukur kekte enfes olmus cayımın yanına bır dılım aldım ellerıne sağlık
YanıtlaSilEsselamu aleykum bende kek severlerdenim.farklı tarifler denesemde kekin yeri başkadır. Kuran da doğrusu Allah'ın nimetlerini saymaya kalksanız sayamazsinız diyor.Allah'a karşı nankör olmaktan yine Allaha sığınırım.sardunyan açmış mı yoksa yeni bi sardunya mı.doğrusu çok beğendim balkonun şenlenmistir.eski sardunyan ise açık havanın etkisinden mi oldu çok merak ettim :)
YanıtlaSilWe aleykumselam tuğbacım,
Silevet aynı sardunya :) hatta dalının birisinin ucundan kırılmıştı, dalların arasında ki boşluğa diktim tuttu onun da küçük çiçeği var, bir dalda iki demet açtı, diğer iki dalın çiçeklerini ise henüz göremedim :( açık havanın belki etkisi olmuştur, ancak şimdi yine mutfak balkonuna aldım velhasılı gidişattan memnunum :) elhamdulillah ...
az önc yaptım 180 de kabardı kızarınca 160 a indirdim biraz indi ve bir saat bekledim kalıpta yapmıştım aama içi pişmedi tadı hoş ama iç,i çiğ neden aacaba
YanıtlaSilElsun hanım fırın kaynaklı olabilir mi acaba?Bir de hamur çok cıvık olursa da olabilir,
Silhazırladığınız hamurdan kaşıkla alıp hamura damlattığınızda en az 10 belki 15 saniye
sonra hamur damlası kaybolmalı diye hatırlıyorum bir daha denerseniz unu biraz artırın inşeAllah bu sefer tarifteki gibi olur.
HAMUR BU DURUMA GÖRE EVET CIVIK FIRINL İLGİLİ NE OLABİLİR ISI SEÇİMİ DOĞRU MU SICAKMI SOĞUK FIIRN MI OLMALI
YanıtlaSilSıcak fırına sürülecek, fırının turbo olup olmaması sıcaklığı etkiliyor aynı ısı derecesine ayarlasanız turbonun ısısı daha yüksek oluyor, bir de bazı fırınlar ısıyı eşit dağıtmıyor altı ve üstü eşit kızarmıyor vb.aklıma gelenler bunlar ben turbo olmayan fırında pişiriyorum.
Sil