"Sık sık verilen aynı öğütten sıkılma. Çünkü bir çiviyi çakabilmek için defalarca vurmak gerekir." (Mevlana)
Ton balığı kullanılarak hazırlanmış farklı tarifler var. Ton balığının proteini çok yüksek, özellikle büyüme gelişme çağında olan çocuklarımız için değerli bir besin. Çocuklarınız balık yemek istemiyorlarsa bir de bu şekilde deneyin. İçinde balık olduğu hiç hissedilmiyor, dışı çıtır, lezzetli bir et köftesi gibi, hazırlaması çok kolay olan ton balıklı kroket tarifimiz nasılmış bir bakalım.
MALZEMELER
2 minik kutu ton balığı 80 gr'lık (veya 160 gr'lık 1 kutu)
1 adet yumurta,
1 diş sarımsak,
1 diş sarımsak,
8-10 dal maydanoz,
1 çay kaşığı tuz,
yarım yemek kaşığı un,
2 yemek kaşığı galeta unu,
1 türk kahve fincanı kaşar rendesi,
yarımşar çay kaşığı kimyon,toz karabiber, arzuya göre pulbiber,
köfteleri bulamak için galeta unu,
kızartmak için zeytinyağı,
köfteleri bulamak için galeta unu,
kızartmak için zeytinyağı,
BALIK KROKET NASIL HAZIRLANIR?
•ton balığını kutusundan bir süzgece aktarıp yağını süzdürün,
•soyulmuş sarımsağı tuz ile ezin,
•maydanozları yıkayıp doğrayın,
•bütün malzemeyi karıştıp köfte hamurunu hazırlayın,
•istediğiniz büyüklükte ve şekilde köfteler hazırlayıp galeta ununa bulayın,
•kızdırılmış zeytinyağına kroketleri bırakın,
•orta ateşte arkalı önlü kızartın,
•istenilen sıcaklıkta servis yapın,
NOT: Kroketleri daha fazla miktarda hazırlamak isterseniz malzeme miktarını eşit oranda artırın.
kolay gelsin,afiyet olsun, şükrünüz bol olsun.
***
Bu yayın ve sonrasındakiler planlanmış olarak giriyorlar, zira buralardan uzaklarda memleketteyiz, bu yüzden gelen yorumlarınızın onaylanması Rabbim nasip eder, ömür verirse dönüşüme kaldı, o zamana kadar ve her zaman emanet edilenlerin en Emin'ine(c.c) emanetsiniz...
kolay gelsin,afiyet olsun, şükrünüz bol olsun.
***
Bu yayın ve sonrasındakiler planlanmış olarak giriyorlar, zira buralardan uzaklarda memleketteyiz, bu yüzden gelen yorumlarınızın onaylanması Rabbim nasip eder, ömür verirse dönüşüme kaldı, o zamana kadar ve her zaman emanet edilenlerin en Emin'ine(c.c) emanetsiniz...
İlk defa duyduğum güzel bi tarif ellerinize sağlık.
YanıtlaSil