İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

11 Temmuz 2016 Pazartesi

Nane Yetiştirmenin Kolay Yolu

"Muhakkak ki dönüş, Rabbinedir."
Alak suresi / 8
Rahman ve Rahim olan hiç yoktan yaratmaya tek kadir olan Allah (celle ve ala)'ya hamd eder O'nun adıyla sözlerime başlarım.
Nebimiz, yol göstericimiz biricik önderimiz Muhammed Mustafa (sallallahu aleyhi ve sellem)' e Al'ine, Ashabı(radiyallahu anhum)'a  ve yollarından ihlasla giden mü'min kullara salat ve selam olsun.
 Bir çoğumuz bahçe ortamından mahrumumuz. Şehirlerde üst üste bindirilmiş adeta kutular misali istiflenmiş evlerimizde tabiattan uzağız. Cennet odaklı yaratılmamızdan olsa gerek yeşili seviyoruz, tabiatı, şırıl şırıl akan suları, masmavi gökyüzünü, berrak pırıl pırıl, yeşillli mavili engin denizler bizlere huzur veriyor, seviyoruz onları...

Her ne kadar bunlardan uzak olsak da balkonlarımızda hatta pencere önlerimizde tabiattan esintiler oluşturabiliriz Allah'ın izni ile...

Yıllardır ben bunu yapıyorum. Her yıl diktiğim tohumların yeşillenmesini izlemek, diktiğim roka, maydanozun büyümelerini takip etmek, tazecik koparıp sofraya getirmek bambaşka bir şükür ve mutluluk kaynağı elhamdulillah.
Sizlere bu yazımda nane yetiştirmekten bahsedeceğim inşaAllah. Önceki nanelerimin kurularını kesince sulamamıştım hepsi kökleri ile beraber tamamen kuruyup toprak oldular. Nanesiz kaldım diye hayıflanırken annem kolay bir yöntem söyledi ve o şekilde yeniden ve eskisinden daha güzel miss gibi nanelerim oldu elhamdulillah.
Nasıl olduğunu anlatayım: Pazardan aldığım bir deste nanenin sap uçlarından 1-2 cm.kesip attım kalan dalların yapraklarını kopardım sadece en tepelerindeki yapraklarını bıraktım. Nane dallarını hafif eğik olarak toprağa diktim. Yapraklı kısımları dik olarak bıraktım, toprağa değdirmedim sonrasında toprağı suladım ve toprağı susadıkça sulamaya devam ettim. 
Nanelerim önce yanlardan yaprak çıkarmaya başladılar, boyları uzadı, sonrasında ise dipten toprağa kök salıp dal atmaya başladılar. Bu kadar kolay olacağını hiç düşünmemiştim. Hatta eski nanemi kuruttuğum için sevindim. Şimdi balkonumda eskisinden daha güzel, taptaze ve missler gibi kokan yemyeşil nanelerim var, maşeAllah la kuvvete illa billah. Rabbime yarattığı şeylerin zerrelerince şükürler olsun...  
Büyüyen nanelerimi kesip, bir kaç dal da taze biberiye ekleyerek nefis bir nanelota da hazırladım :) Nanelota'yı da bu vesile ile bir kez daha hatırlatmış olayım. Tarifimiz BURADA

6 yorum:

  1. Sa, ben hep tohumla olur sanırdım bunu öğrendiğim iyi oldu. Nanenin o mis kokusu yeter, bu arada hani bişiler paylasacaktınız bekliyoruz.
    Allaha emanet olun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Demek yazdıklarımı okuyup merak eden birisi olmuş, çok sevindim. O konu aklımda ancak şu aralar misafirlerim olduğu için pc başına oturamadım, ancak unutmadım, bir tüyo vereyim yediğimiz, içtiğimiz, kullandıklarımızdaki haram ve helaller meselesi farklı bir boyutu ile tekrar gündeme getireceğim inşaAllah :)

      O zamana kadar Allah'a emanetsin canım kardeşim...

      Sil
  2. Gıdalar ve Kullandığımız Ürünlerdeki Helal Arayışımızın Sınırı adlı yazinizda kolanın içindeki alkolün etkisiz olduğunu yazmissiniz. Evet belki sarhoş etme etkisi yoktur fakat haramin azida coguda haramdir. Bu başka bir şeyin içine karıştırılmış dahi olsa. Bu abartı olarak görülmemelidir. Selametle kalin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle yorumunuzu ilgili yazının altına niçin yazmadınız anlayamadım?
      Sizden ricam okuduklarınızı dikkatli okuyup anlamanız ve okuduklarınızın kim tarafından yazıldığına dikkat etmenizdir.

      Yazıyı yazan hocamız kafasından bir şey yazmıyor dikkatinizi çekerim ve kimse az bir alkolü için de demiyor tabii ki azı da çoğu da haramdır, lütfen yazıyı bir daha okuyun...

      Sil
    2. Sanırım yorum kısmı açık değil veya ben telefondan girdigimden. Size ulasabilecegim bir mail adresiniz var miydi?

      Sil
    3. Evet o yorumunuzu ilgili yazının altına niçin yazmamışsınız şimdi farkettim yanlışlıkla yorumları kapatmışım, şimdi düzelttim :(( hakkınızı helal edin.

      İsterseniz üstteki yorumu kopyalayıp oraya yapıştırın buradakini silin ben de öyle yapayım inşaAllah. Konu ile ilgili ise mailime yazacağınızı yine oraya yorum olarak yazarsanız daha iyi olur inşaAllah.

      Ben yine buraya yazayım aslında burada mailim var telefonda mobil sürümde görünmez web sürümüne geçerseniz sağda hakkımda yazısında mail adresim mevcut ben sizi tekrar yormayayım mailim şu:

      hayatcemresi@gmail.com

      Son bir şey yorum yazarken lütfen müstearda olsa bir isimle yazın, isimle yazamazsanız en azından yorumunuzun sonuna hem isim hem de soyisim olarak iki isim yazın lütfen,
      çünkü tek isim olursa aynı isimle yazanları karıştırıyorum.

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur