İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

5 Mart 2015 Perşembe

Vesvese Hastalığından Nasıl Kurtulurum?

SORU: Hocam, ben 1 yıl oldu iman edeli çok vesvese atlattım ama gusülde takılı kaldım girdim, çok duruyorum aldıkça oldu mu olmadı mı diyip başa dönüyorum çıkıyorum aldığım gusülu canlandırcam aklıma gelmiyor, aldığımı unutuyorum sanki şüpheye düşüyorum hocam bana bu konuda geniş bilgi verir misiniz?

CEVAP: Hamd âlemlerin rabbi olan Allah’a, salât ve selam efendimiz Rasûlullah’a, ehli beytine, ashabına ve yolunu takip eden mü’minlere olsun.

Allah senden de razı olsun değerli kardeşim. Öncellikle sana şunu söylemek isterim ki, şikâyet ettiğin durumda yalnız değilsin. Müslümanların birçoğu senin yaşadığın sıkıntıları yaşıyorlar. Şeytan, Allah (celle ve âlâ)’ya itaatkâr olan kullara itaati zorlaştırarak ve ibadetlerini eziyete dönüştürerek itaatten uzaklaştırmaya çalışıyor. Bunun için bu şüphelerden kurtulmanın tek yolu şu üç şeyde karar kılman ile mümkündür.

Birincisi: Seni yaratan Rabbin sana en yakın, seni senden çok seven ve senin için sadece hayır murad eden tek gerçek dostundur. O ibadeti sana eziyet etmek için emretmedi.
Bilakis senin dünya ve ahirette bahtiyar bir kul olabilmen için senin için zorunlu, gerekli ve tamamlayıcı maslahatlarını* koruman için emretmiştir. Bu Allah (azze ve celle)’nin büyük bir rahmetidir. Zira bu maslahatları korumak sana kalmış olsaydı birçoğunu ya gafletinden veya cehaletinden veya hevandan ihmal edecektin. Veya maslahatların önemini yanlış değerlendirecektin ve senin için hakikatte zaruri olan bir maslahatı hafife alacaktın ve hakikatte sadece tamamlayıcı olan bir maslahatı kendin için zorunlu bir maslahat olarak görecektin. Bil ki, Allah (celle âlâ)’nın her emrinde ve her nehyinde senin için büyük bir maslahat vardır. Kimisinin hikmetini bize bildirmiştir ve kimisinin hikmetini bize bildirmemiştir. Ama bil ki Allah (azze ve celle) senin için dinde bir külfet, bir eziyet murad etmemiştir. Allah (azze ve celle) şöyle buyuruyor:

مَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيَجْعَلَ عَلَيْكُم مِّنْ حَرَجٍ
“Allah size bir güçlük çıkarmak istemiyor” (Maide, 6)

يُرِيدُ اللَّهُ بِكُمُ الْيُسْرَ وَلاَ يُرِيدُ بِكُمُ الْعُسْرَ
“Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez” (Bakara, 185)

Ama eğer Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem)’in beyan ettiği bir ibadet senin için eziyete dönüşmüşse bilmelisin ki onda şeytanın payı vardır.

İkincisi: Şeytan senin ezeli ve en büyük düşmanındır. O senin baban Âdem’i hakir gördüğü için Rabbine asi oldu. Ve Allah (azze ve celle) onu ilelebet rahmetinden men etti. Bundan beri hep senin cinsine zarar vermenin ve onu Allah’ın rahmetinden uzaklaştırmanın yollarını aradı. Bu hususta çok tecrübe kazandı ve hiçbir zaman hiç kimseye acımadı. O seninle her daim savaş halindedir. Sen de her daim onunla mücadele etmelisin. Seni Rabbinden uzaklaştırabilmesi için ona asla fırsat vermemelisin. Ve şunu iyi bilmelisin ki Allah’a itaatkâr kullara karşı keşfettiği en etkili silahlarından birisi şüphedir.

Üçüncüsü: Bunun için şeytanın senin kalbine yerleştirdiği şüpheleri terk etmelisin. Bunun için sana Rabbin çok güçlü bir silah vermiştir… İlim. Bilmediğini, yani şüphelendiğini bildiğine karşın terk edeceksin. Gusül abdesti aldığın zaman bildiğin, yani gördüğün suyun senin vücudunun her yerini sardığıdır. Bilmediğin, şüphelendiğin ise belki şuraya buraya ulaşmadığıdır. Bilmediğini bildiğin karşın terk edeceksin. Belki ilk zamanlarda kendini alıştırmak için yardımcı vasıtalar kullanabilirsin. Mesela yıkanırken bütün bedenini köpüklersin. Suyu döktükten sonra ve vücudunun hiçbir yerinde köpük kalmayınca suyun her yere ulaştığını bilmiş olursun. Bundan sonra herhangi bir şüpheye iltifat etmezsin.

Şeytan seni saptırmak için çok sabırlıdır. Sende Rabbine itaatte çok sabırlı olmalısın.

Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) çok az miktar su ile gusül abdesti alırdı. İmam Buhari (rahimehullah)’ın tahriç ettiği hadiste Enes (radıyallahu anhu) şöyle demiştir:

كَانَ النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ يَغْسِلُ أَوْ كَانَ يَغْتَسِلُ بِالصَّاعِ إِلَى خَمْسَةِ أَمْدَادٍ وَيَتَوَضَّأُ بِالْمُدِّ

“Nebi (sallallahu aleyhi ve sellem) bir sa' ile beş müd arası miktar su ile yıkanır ve bir müd su ile de abdest alırdı.”

Bir sa’ dört müddür. Bir müd takriben 830 grama tekabül ediyor. Bu halde Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) takriben 4 litre suyla yıkanıyordu. Muhakkak herkes bu kadarıyla yetinemeyebilir. Bunun için guslünün sahih olması için ne kadar suya ihtiyacı varsa o kadar kullanacaktır. Ancak israfa da kaçmamalı. Ama bu hadisten ez azından şöyle bir fayda çıkarabiliriz:

Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) beşer arasında Allah (azze ve celle)’nin rızasını en çok murad eden ve en kâmil kulluk eden olarak az bir miktar su ile yetinmiştir. Bu da Allah (azze ve celle)’nin rızasının bu yönde olduğunu gösteriyor. Ve ikincisi, onun ibadetinde her hangi bir kusur yoktu çünkü ibadetinde şeytanın bir payı yoktu. Yani şeytan ona şüphe vererek ibadetini ifsat edemiyordu. Tabii ki, O rasûl idi ve Allah (azze ve celle)’nin himayesi altındaydı, ama dikkatliydi de, şeytanın hamlelerine karşı uyanıktı. O Rabbinin rızasını murad ediyordu ve takatsiz kesilinceye kadar kendisine vahyedilenle kulluk ediyordu.

Dolayısıyla derim ki değerli kardeşim: Her zaman Rabbine sığın. Ondan yardım, güç ve sebat iste. Ve hiçbir zaman rasûlü Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem)’in yolunu terk etme. Şeytan seninle uğraşmaktan hiçbir zaman usanmayacaktır, senden hiçbir zaman ümidini kesmeyecektir ve seni rahat bırakmayacaktır, ama senin sahibin Allah’tır. O ne güzel bir sahip ve ne güzel bir dosttur.


Allah’a hamd ve Rasûlü Muhammed’e salât ve selam olsun. Davamızın sonu âlemlerin Rabbi olan Allah'a hamd etmektir.

Nakil Kürsüsü - Tarık Ebu Abdullah


*Maslahat nedir?
 Faydalı olanı elde edip, zararlı olanı defetmektir.
"Eğer şeytandan bir vesvese, bir dürtü gelirse hemen Allah'a sığın. Muhakkak ki, Allah hakkıyla işiten, kemaliyle bilendir."

"Allah'tan korkanlara şeytandan bir vesvese dokunduğunda (Allah'ın emir ve yasaklarını) hatırlayıp hemen gerçeği görürler."
A'raf  suresi 200 -201. ayet mealleri 

Önemli Not:
Vesvese hastalığı, şeytanın en kuvvetli tuzaklarından birisidir. Şeytan verdiği vesvese ile, bir müslümanı ibadeti bırakma, ibadetden soğuma noktasına getirir. Bu zaten onun istediği sonuçtur. Buna karşı çok uyanık olmalıyız. Vesvese hastalığına bir reçete de sabah ve akşam zikirleridir. Sabah ve Akşam zikirlerinin önemine dair yazımı BURADAN okuyabilirsiniz.

10 yorum:

  1. Selamun aleykum canım benim, cumamız hayırlı, dualarımız kabul olsun.
    Allah razı olsun kardeşim, çok güzel bi paylaşım olmuş, emeği geçen herkesten de Rabbim razı olsun inşhaAllah. Canım kardeşimm :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykuselam canım kardeşim :)
      Cezakâllahu hayran, cuman hayır olsun Rabbime emanetsin.

      Sil
  2. Ayşe Betül Güneş6 Mart 2015 10:10

    Selamün aleykum Hatice Hanım hayırlı ve bereketli cumalar yine güzel bi paylaşım vesvese hususunda ben de çok sıkıntı çektim ama hamd olsun şimdi iyiyim Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun teşekkürler sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We Aleykumselam Ayşe Betül kardeşim hoşgeldin :) Bu dertten muzdarip insanlar tanıdım, duydum çok yaygın bir hastalık Rabbim çekenleri kurtarsın bizleri de muhafaza buyursun(amin),
      Muhabbetlerimle, Rabbime emanetsiniz...

      Sil
  3. Selamun aleykum ablacim.. Allah razi olsun cok faydali seyler paylasiyorsun. Ama merakimi mazur gor artik yemek yok mu?:) ellerinden optum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam Nefisecim, tarif aslında taslakta bir iki tane var hatta birisinin taslağını görmüştünüz belki bir gün yayınlarım veya başka bir şey çıkar, belki annenin güzel hediyeleri de tetikleyici olur :) yaa nasip!
      Rabbime emanetsiniz...

      Sil
  4. selamün aleyküm. siteniz cok güzel yogurt tarifi icin girdim cikamadim bitürlü onu oku bunu oku, facebook sayfaniz varmi acaba.ben sizden peynir tarifi isteyecektim mümkünmü acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam amine kardeşim hoşgeldiniz :)
      Rabbim cümlemize gördüğümüz, okuduğumuz hayırları amele dönüştürmeyi nasip etsin(amin).
      facebook sayfam hiç olmadı bundan sonra da açmayı da düşünmüyorum,
      twitter sayfam var oraya da beklerim BURADAN ulaşabilirsiniz, ayrıca sayfanın sağ üst kısmından da paylaşımlarımı görebilirsiniz,

      sayfada mayasız peynir tarifi var, deneyip memnun kalanlar da bir hayli oldu, tarife BURADAN ulaşabilirsiniz,
      muhabbetlerime...

      Sil
    2. cok teşekkür ederim. zahmet edip cevap vermissiniz. peynir tarifinize baktim en kisa zamanda deneyecegim ama 1 kilo sütle inşaallah yapabilirim. çökeleğide deneyecegim. galiba yiyemeyeceğimiz kadar çok yoğurt yapmisim onu ne yapabilirim ve nasil yaparim. son olarak şu sabah akşam zikirlerine brn ulasamadim actim sayfayi aslinda ama o kadar cokki hepsimi okunacak hangisi sabah hangisi akşam bilemedim ve ben arapcadan biraz yanlişta okurum galiba :(

      Sil
    3. Peyniri istediğiniz miktar sütle yapabilirsiniz :)
      Fazla yoğurdunuzu da çökelek kestirebilirsiniz,

      Evet zikirlerin hepsi okunuyor :) ben"lâ ilahe illallahu wahdehu....."zikrinin yüz kere okunmasını halâ yapamıyorum :( on kere olanı okuyorum, diğerlerini okuyorum yazıda da belirtmiştim hepsini okuması en fazla yarım saat hatta daha az sürüyor, her gün okuyunca zaten alışıyorsunuz, hatta çoğunu ezberliyorsunuz, zaten bir kısmı ezberimizde olanlar, ayetel kursi, felâk, nas gibi, gözünüzde büyütmeyin :)

      Mükafatı hayrı bu kadar büyük olan bir amel elbetteki fedakârlığı gerektirir, yarım saat günde nerelere ne boş işlere harcanıyor karşılığında ne var?
      Yapabildiğiniz kadarı ile başlayın gerisi gelir inşeAllah :)
      muhabbetlerimle....

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur