İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

26 Kasım 2014 Çarşamba

Naturalive'den Bitki Karışımlı Doğal Saç Boyası

Naturalive'den doğal sağlığa zararsız saç boyası
Beyaz kapatıcılığı yüksek sağlıklı saç boyası
Allah'ın adıyla başlarım...
Twitter'da Naturalive'in doğal saç boyasını gördüğümde diğer ürünleri gibi ilgimi çekti. Güvendiğim ve bir çok ürünü deneyip beğendiğim bu firmanın saç boyasının da güvenilir olmasından başka bir şey beklenemezdi. Sonucunun olumlu olacağına dair inancımda da yanılmadım. 

Naturalive'in doğal saç boyası, hazır boyalar ve klasik kınadan çok daha etkili ve yüksek oranda beyaz kapatıcı bir özelliğe sahip. Hazırlama aşaması ve bekleme süresinde biraz sabırlı olmanız gerekiyor ancak sonuç buna değiyor, tercihiniz sağlıktan yana ise sağlığınız için fedakarlığa da katlanıyorsunuz.
Yalnız, boyayı kullandıktan sonra bekleme süresini bitirince sabunsuz sade yıkama önerilmiş, tecrübeme dayanarak buna gerek olmadığı kanaatine vardım. Ayrıca sabun veya şampuan kullanmadan saçı boyadan arındırmak neredeyse mümkün değil.
Piyasada satılan boyalar, hint kınaları sağlık açısından bir çok zararlı maddeler içerebiliyorlar. Hatta zararlarından dolayı hamilelik yaşamış hanımlar bilirler doktor tarafından, özellikle ilk üç ay saçın boyanılmaması uyarısı yapılır. Zira boyadaki zararlı maddeler bebeğe de geçebilir.
İşte Naturalive'in doğal saç boyası gönül rahatlığı ile kullanabileceğiniz zararsız hatta saça dost bir ürün. İçindeki bitki karışımının kokusu çok güzel iç açıcı ve aynı zamanda bunlar, saça dost bitkiler...Doğal boyayı saçlarına uygulamak istiyenler en iyi sonuç için, boyayı sentetik boyadan arındırlmış saça uygulasınlar. Ürüne ve ayrıntılı bilgilere BURADAN ulaşmanız mümkün...
***
Kimyasal Saç Boyalarının Zararları Nelerdir?
"Kimyasal saç boyaları, oksijen bazlı krem ve sentez pigmentlerinin karıştırılması ile elde ediliyor. Okside olan boya pigmentleri, saçın içerisine girer, saçta birikir ve çıkamaz. Bu nedenle saçın beslenme ve bakımını sağlayan köklerdeki yağ, saç uçlarına doğru etki edemez ve kırık uçlar, saçta kuru, mat bir görünüm oluşur. Hospitalium Hastanesi Dermatoloğu Şafak Güneş, kimyasal boyaların saçlı derinin dengesini bozduğunu söylüyor. Saç boyalarındaki hidrojen peroksit ve amonyak gibi maddelerin saçın dış koruyucu tabakasına zarar verdiğini belirten Güneş, 'Bu kimyasal maddeler saçlarda kuruma, matlaşma, deride yaralara ve saçların kırılarak dökülmesine yol açar. Özellikle hamileler, saçlarını kesinlikle boyatmamalıdır.' dedi " 

Hint Kınalarının Zararları Nelerdir?
Dermatoloji Uzmanı Dr. Banu Öztürk Başsoy, geçici dövmelerde ve hint kınalarında yüksek oranda bulunan ''parafenilen diamin'' isimli maddenin uygulandığı bölgede kızarıklık, yanma, kaşıntı, içi sıvı dolu kesecikler ve sulanma gibi belirtiler ortaya çıkabileceğini, bu nedenle bu tür maddelerle işlem yaptırmaktan kesinlikle kaçınılması gerektiğini bildirdi.

Genetik yatkınlığı olan bireylerde, doğada yaygın bulunan maddelerin ''yabancı-alerjik'' olarak algılandığını anlatan Başsoy, hafıza hücreleri tarafından ''alerjik'' diye kaydedilen maddelerle her karşılaşma sonrası vücudun bunlara tepkiler verdiğini söyledi.

Geçici dövme ve hint kınalarında bulunan ''parafenilen diamin''in (PPDA) cilde zarar veren maddelerin başında geliyor, siyah renk veren bu maddenin tüm saç ve fotoğraf boyalarında bulunabiliyor.

6 yorum:

  1. siyah saçlara bu boyalar renk verebiliyor mu acaba ? yoksa sadece açık renk saçlara mı oluyor ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nur hanım hoşgeldiniz :) bu sorunuzu firmaya yöneltin size cevap verirler inşeAllah,
      Selametle kalın.

      Sil
  2. Merhabalar..bende naturslive den epey ürün aldim bir çoğunu beğendim ve saç boyalarini merak ediyorum siz ne renk denediniz?boyali saçima uygulasam nasil olur acaba?şuan koyu sari..mesela açik kahveye boyasam tutarmıki..teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Mine hanım hoşgeldiniz :)

      Ben koyu kahveyi denemiştim, ancak boyalı değillerdi, boyalı saçta sonuç nasıl olur bilmiyorum bence sitelerinde ilgili bölümden sorunuza cevap bulabileceğiniz bir bilgi varmı bakın, yoksa mail veya telefonla sorunuzu yöneltebilirsiniz, gayet ilgililer(tabii ben görüşeli bir hayli zaman oldu) sorunuza cevap verirler inşaAllah,
      rica ederim ben de teşekkür ederim selametle kalın...

      Sil
  3. Beyazları tamamen kapatiyormu

    YanıtlaSil
  4. Merhaba, kınadan sonra (boyanın kalıcılığı açısından) saçımızı sabun ve şampuanla yıkamıyoruz. Özellikle sabun boyanın çoğunu akıtır, emeklerinize yazık olur. Saçınızı ertesi gün şampuanla yıkamanız tavsiye edilir.

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur