İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

30 Mayıs 2014 Cuma

AYRILIK TESELLİSİ

"Allah sizin düşmanlarınızı çok iyi bilir. Gerçek bir dost olarak Allah yeter. Ve yardımcı olarak da Allah yeter."(Nisa suresi 45.ayet meali)
 Besmele ile...
Hani ayrılık çoğu zaman koyar insana, yüreğine bir sancı saplanır, boğazında düğüm düğüm olur kelimeler...Ayrılık fani oluşumuzu, ölümlü oluşumuzu hatırlatır yürek yakar...Ayrılık çok sevdiğinizden, size, size sevdirilenle yaşatılmışsa daha bir katmerlenir acısı...Hele giden sevgilinin dönüşüne dair bir bilinmezlik varsa...Bilinmiyorsa gittiği yer, sizin için meçhulse...Rabbe dayanmaktan, O'na sığınmaktan,dua etmekten başka ne gelir elden...Her sevgili, ister eş, ister evlat, ister anne baba, isterse çok yakın bir dost, bir kardeş ayrılışı,gidişi ile yüreğinizde bir yangın başlatır. Bu yangının tek dindiricisi sabır, tevekkül ve duadır. İnsan her sevdiğinden ayrılır bir gün.
Dünya ayrılıklarının son durağıdır ölüm...Ölümün öncesinde her ayrılık dünyada yeniden kavuşma ümidi taşıtır. Ölümse ayrılığa sebep, artık vuslat Ahirete Rabbim lütfederse ki nasip etsin(amin)cennete kalmıştır. Öyle söylemiyor mu sevgililer sevgilisi (sallallahu aleyhi ve sellem)"Kişi sevdiği ile beraberdir."(1)İşte bu müjde yüreğimize su serper, giden dönmese de kavuşma müjdesini almışız ne gam!
Her sevgili bırakır bizi bir gün. Ya hiç terketmeyene,hiç ölmeyene(c.c) bağlanmışsa kâlp hiç yalnızlık acısı çeker mi?..O (celle ve ala) hep bizimledir. "Kendisine bir karış yaklaşana,O (azze ve celle) bir arşın yaklaşır."(2)Hep en fazla veren,almadan veren,bire(iyiliğe) bin veren O'dur(c.c)...O'nun sevgisi ve hep bizimle oluşuna inancıdır inanan insanı teselli eden....
Yüreğinizde bir ayrılık acısı varsa, kavuşmaya dair inancınız tam olsun.Dünya her şekilde geçiyor...Rabbe adanmış riyasız bir hayatsa yaşadığınız ayrılıkları kaldırır yüreğiniz...
***
(1) Enes b. Mâlik (radiyallahu anh)’dan rivâyet edilmiştir. 
Bir adam Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem)’e gelerek: Ey Allah’ın Rasûlü kıyamet ne zaman kopacaktır? Diye sordu. Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) namaza kalktı ve namazını bitirince; “Kıyametin kopmasını soran kimse nerededir? Buyurdu. Adam: 
Benim Ey Allah’ın Rasûlü dedi. Bunun üzerine Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem): 
“Kıyamet için ne hazırladın?” buyurdu. Adam: 
“Kıyamet için fazla namaz ve oruç hazırlayamadım fakat ben Allah’ı ve Rasûlünü seviyorum” dedi. Bunun üzerine Rasûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: 

“Kişi sevdiğiyle beraberdir, sende sevdiğinle beraber olacaksın buyurdu. Müslümanların Müslüman olmaları dışında bu söze sevindikleri kadar başka bir şeye sevindiklerini görmedim.” 
(Ebû Dâvûd, Edeb: 113; Müslim, Birr: 50)
***
(2) Enes radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre Nebî sallallahu aleyhi ve sellem’in Rabbinden rivâyet ettiği bir hadîs-i kudsîde Allah Teâlâ şöyle buyurmuştur:
“Kulum bana bir karış yaklaştığı zaman, ben ona bir arşın yaklaşırım; o bana bir arşın yaklaşınca ben ona bir kulaç yaklaşırım; o bana yürüyerek geldiği zaman, ben ona koşarak varırım.”
 (Buhârî, Tevhîd 50.)
hayatcemresi

7 yorum:

  1. Allah razi olsun.bu mubarek cuma gunu yaziniz icinde gecen ayet ve hadisler bizi kendinize getirdi.

    YanıtlaSil
  2. canimmm defalarca okudum, biseyler yasarsin ama ifade edemezsin , sozlere dokemezsin.... aklina geldikce yaslar dokulur gozlerinden , dilindeki dualarla beraber:( canim kardesim , ne kadar guzelll , anlatmissin, "rabbe adanmis riyasiz hayatlar yasamayi nasib etsinYaradan ki, ayriliklara dayansin yureklerimiz " hayirli cumalar.... seni Allah icin coook seviyorum kardesim...

    YanıtlaSil
  3. İNŞALLAH NİCE HAYIRLI CUMALARA ...YAZINIZ ÇOK GÜZEL ELLERİNİZE SAĞLIK...DUALARDA GÜZEL PAYLAŞIMLARDA BULUŞALIM İNŞALLAH

    YanıtlaSil
  4. "Yüreğinizde bir ayrılık acısı varsa, kavuşmaya dair inancınız tam olsun."
    Allah razı olsun...

    YanıtlaSil
  5. tugba ve kuzusu31 Mayıs 2014 10:44

    Maşallah ne güzel bi bakış açısı. Allah bizleri sabredenlerden eylesin.sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
  6. Belkide aynı ayrılık acısını yaşıyoruz kim bilir ???

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur