بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

14 Kasım 2012 Çarşamba

NAR EKŞİLİ PIRASA YEMEĞİ

 "Ey Rabbimiz! Bize ihsan ettiğin hidayetten sonra kalblerimizi haktan saptırma, bize kendi katından rahmet ihsan eyle! Şüphesiz ki, Sen bol ihsan sahibisin." 
Âl-i İmrân suresi 8.ayet meali)
Allah'ın adıyla başlarım...
Sağlığımız için bir çok faydalar ihtiva eden,haftada en az bir iki defa yenilmesi tavsiye edilen,pırasayı hep limonlu yapardım.Bu sefer limon yerine yine sağlığımız için yine çok faydalı olan nar ekşisi ile hazırladım.
Evde kereviz varsa mutlaka pırasa yemeğinde kerevizde kullanırım.Kereviz pırasaya çok yakışıyor.Nar ekşili ve kerevizli pırasa yemeğini hepinize öneriyorum.
Gelin tarifimize geçelim.
MALZEMELER
1,5 kg.pırasa,
3 adet havuç,
2 yemek kaşığı pirinç,
1 yemek kaşığı karışık domates ve biber salçası,
5-6 yemek kaşığı zeytinyağı,
toz karabiber,
1 tatlı kaşığı kadar nar ekşisi,
tuz,
1,5 su bardağı su,
NASIL HAZIRLANIR?
pırasalar ayıklanıp yıkanır,1-2 parmak uzunluğunda parçalara kesilir,
havuçlar yıkanıp dış kısmı kazınır,yuvarlar veya yarım ay şeklinde doğranır,
tencerenin dibine önce havuçlar yerleştirilir,
(kereviz varsa 1 adet soyulup doğranmış ve kararmaması için,limonlanmış kerevizi de havuçların üzerine yerleştirin)
havuçların üzerine pırasalar yerleştirilir,
üste tuz,karabiber atılıp,zeytinyağı gezdirilir,
salça su ile ezilir,tenceredeki malzemelerin üzerine dökülür,
nar ekşiside ilave edilip tencerenin ağzı kapatılır,altı yakılır,
yemek kaynamaya başlayınca altı yarım kısılır,
15-20 dak.sonra yıkanmış pirinçler yemeğin üzerine serpilir,hiç karıştırılmadan tencerenin kapağı kapatılır,havuçlar yumuşayıncaya kadar,kontrollü olarak pişirilir,altı kapatılır,ılık halde servis yapılır.

2 yorum:

  1. Selamün Aleyküm.
    Sitenizi bir güredir takip ediyorum.
    Cahide Ablanın sitesinde görmüştüm:) Paylaşımlarınız çok güzel. Emeğinize sağlık.
    Çok sevdiğim bir yemek ama hiç böyle denememiştim. Biz hep kavurarak yaparız. Bugün deneyeceğim inşaAllah.
    Bu arada hicri yılbaşınız mübarek olsun.
    Allaha Emanet Olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. we aleykumselam kardeşim,hoşgeldiniz :)
      ben de hep bu şekilde hepsini çiğden koyup yaparım,kavurmam,her yiğidin bir yoğurt yeyişi vardır değil mi :)inanıyorum sizin pırasa yemeğinizde çok güzel oluyordur,

      bu şekilde de beğeneceğinizi ümid ediyorum,sonuçtan haberdar ederseniz sevinirim,
      Rabbim rızası uğrunda yaşayacağımız hayırlı seneler nasip etsin(amin),
      en Emin'e emanetsiniz...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

Bu gadget'ta bir hata oluştu

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur