İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

1 Haziran 2016 Çarşamba

BURUK VUSLAT

"Benim öyle kardeşlerim var ki, onları annem doğurmamıştır."
 Hasan-ı Basrî (rahimehullah)
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla başlarım..
uzuuun bir aranın ardından yine bir buluşma yazısı yazıyorum ve bu yazı vesilesi ile de tariflerimden bir kaç tanesini hatırlatmış oluyorum. 
Onunla(Sevgi ismi ile yazmıştı) ilk tanışmamız göçmen sosuna yazdığı yorum ile başlamıştı. Sonrasında sıcacık yorumları ile muhabbetimiz ilerledi. Ve birgün kızının bulunduğum şehirde okuduğunu, benimle tanışmak istediğini yazdı mailime. İşte Nefise ile sonrasında tanıştık, yanında arkadaşı Maida'da ona eşlik etmişti, küçük kızı Hafsa ile beraber. Benim için çok tatlı hatıralardan bir tanesi idi o gün. Nefise, Nalan yani annesi ile de telefonda görüştürdü bizi. Çoook candan sıcacık bir nida idi onunkisi. 

Sonrasında aramıza Tuğbamız katıldı. Defalarca buluştuk, çok güzel sohbetlerimiz hatıralarımız oldu. Bu yıl yaşadığımız bir imtihan hayatın ne kadar geçici olduğunu, bir sınanma olduğunu bizlere bir kez daha hissettirdi. Nefisemiz geçirdikleri bir trafik kazası sonucu babasını kaybetti, kendisi ölümden döndü. Elhamdulillah sağlığı çok iyi. Ancak hayatı yeni bir imtihanla yüz yüze.
Kaza sonrası ölümünden endişe ettik çok şükür Rabbim ona yaşamayı nasip etti ancak imtihanı yeni bir boyut kazandı. Canım kardeşim kazada bir ayağını kaybetti :( Duyduğum o anki üzüntümü anlatamam :( Ancak hayat devam ediyordu, Allah azze ve celle ona bu imtihanı vermişti, payına sabır düşmüştü, Nalan anne olarak büyük bir sabır sınavından geçiyordu. Bir yanda eşini kaybetti öbür yanda kızının ayağını...
Ama onların sabır ve metaneti bizleri hem sevindirdi hem şaşırttı kolay değildi, onlar Allah'tan gelene sabrediyorlar, daha kötüsünün de olabilir olmasından dolayı, Allah'ın onları daha kötüsüne uğratmamasından dolayı hamdediyorlar.. 

Şeyh Abdulaziz et-Tarifi (Allah onu esaretten kurtarsın) şöyle diyor:
"İman’ın acıları Allah’ın takdir ettiği kadar hafifler. Allah mü’min kimse için hayırdan başka birşey yazmaz. Zira musibetlerin acıları ilacın acılığı gibidirler. Zaten İnsan, Allah’ın kendisine seçtiği ödülü görseydi bunlara razı olurdu."

Onlar bize sabır dersi veriyorlar. Tevekkül dersi, metanet dersi veriyorlar. İşte bütün yaşananların ardından Nalan ile ilk defa yüz yüze geldik. Kızları ile biraraya geldiğimizde hep içi gider yanımızda olmak isterdi. İşte o beklediğimiz an geldi. Rabbim nasip etti, taaa Ohri'lerden evime misafir oldu elhamdulillah. Nefise yoktu bu sefer içimiz buruktu. Ama inanıyoruz inşeAllah bir gün yine eski günlerde ki gibi o da bizimle olacak. Allah olmazları olur ediyor. Hayatımızda bunu bize yaşatıyor. Acı içinde sevinci halk ediyor. O azze ve celle bizim için neyin iyi olduğunu bizden çoook daha iyi biliyor. Mü'min kullarını belalarla  sınıyor, sabır testine tabi tutuyor. Sabredenler, şükredenler ve ameli salih'de devamlı olanlar Allah'ın izni ile kazandılar. 

Ebû Saîd ve Ebû Hureyre radıyallahu anhümâ’dan rivâyet edildiğine göre Rasûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
“Yorgunluk, sürekli hastalık, tasa, keder, sıkıntı ve gamdan, ayağına batan dikene varıncaya kadar müslümanın başına gelen her şeyi, Allah, onun hatalarını bağışlamaya vesile kılar. “
Buhârî, Merdâ1, 3; Müslim, Birr 49

Nalan ikramlarımı çok beğendi, tabi Sakina'da. Hasret giderdik, konuştuk, Sahabe efendilerimizden, selefimizden bahsettik. Onları anarak Rabbimizin merhametini, rahmetini umduk. Yeniden hayırla buluşma temennileri ile vedalaştık, hoş bir sada idi onların hanemdeki tesirleri elhamdulillah. Salih arkadaşlar müslümana Allah'ın nimetlerinden... Buna ulaşmak için de dua dilekçemizi yazmalı ve israrcı olmalıyız. Hiç ummadığınız yerlerde ve ummadığınız bir zamanda hayırlı arkadaşlıklara kapı aralayabilirsiniz Allah'ın izni ile..
 İkramlarıma gelince 
"Bacım sen tarifte bir şeyi yazmamışsın :)) bizimki böyle lezzetli olmadı :)" dediği 
Aslında onun poğaçası da aynı lezzettedir. Ancak hep söylerim aynı yiyeceği farklı yerlerde, farklı zamanlarda ve farklı kişilerle yediğinizde lezzet değişir, lezzette haleti ruhiyenizin önemli bir etkisi, katkısı vardır.
sitede farklı çeşitleri mevcut olan Çilek Pelteli Bisküvili Sütlü İrmik Tatlısı, daha küçük derin  bir tepside 3 kat olarak hazırladım bir sırasına muz bir sırasına bisküvi dizdim.
veee İçli Köfte(Elazığ usulü)
Resimdeki çiçek ise Nalan'ımın bana hediyesi, ikramı idi.

Ey merhameti bol Rabbim bizlere hayırlı arkadaşlar ver, hayırlı arkadaşlıklarımızı devamlı kıl ve bize gücümüzün üstünde yük yükleme amin. Davamızın sonu alemlerin yegane Rabbi olan Allah azze ve celle'ye hamd etmektir.

13 yorum:

  1. Elife zeynep korkmaz1 Haziran 2016 09:13

    Selamun aleykum
    Yazınızı okudum.çok duygulandım.Rabbim herkesi bir şekilde imtihan ediyor.bende 52 gün önce yigenimi kaybettim.15 günlük nişanlı ve daha 25 yaşında ,hayatinin baharında,imanlı ,tertemiz bir gençti.bizim kıymetlimizdi.şehit oldu.onun acısı bizi yıktı.annesini söylememe gerek yok zaten.bir yanımız eksildi.bizi teselli eden şey ulaştığı makam inşallah.Rabbim boyle takdir etmiş diyor,avunmaya çalışıyoruz.Ama acınızı anlatmaya kelimeler yetersiz geliyor.Rabbim bize bu imtihandan sabırla geçmeyi nasip etsin.dualarınızda bizi de unutmayın.Allah a emanet olun

    YanıtlaSil
  2. ALLAH KARDEŞLİĞİNİ DAİM EYLESİN ...ÇOOK ETKİLENDİM İNCE RUHLA YAZILAN SEVGİ SÖZCÜKLERİNE HAYRAN KALDIM...YARADAN YARDIMCILARI OLSUN SABRIN EN YÜCESİNİ VERSİN KARDEŞLERİMİZE...HEPİMİZİN İMTİHANI FARKLI
    RABBİM BETERİNDEN KORUSUN...ALLAHA EMANET OLUN

    YanıtlaSil
  3. Selamun aleykum ablacım... Ben bişeyler yazmak istedim ama kelimeleri bir araya getiremedim. Senden Allah razı olsun.. Alhamdulillah ala kulli haal

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım benim hoşgeldin :) sen ve senin şahsında yorum yazan kardeşlerim hoşgeldiniz :)

      Canımsın, sen metanetin, tevekkülün ve hamdinle öyle güzel cümleler kurdun ki benimki sözlerde iken sen cümlelerini hayatınla şekillendirdin, seni çoook seviyoruz, yeniden eskisi gibi hayırla, sağlıkla, mutlulukla buluşmayı Rabbim bizlere ve bütün sevenlere nasip etsin...

      Sil
  4. Esselamu Aleykum canım ablam... Normalde bu tür yayınlarını Gıpta ederek okuyordum... Bu sefer gözlerim dolarak okudum... MaşeAllah subhanAllah Nefise kardeşimin metanet ve tevekkülüne, Rabbim daim eylesin inşeAllah...
    "Andolsun ki sizi biraz korku ve açlık; mallardan, canlardan ve ürünlerden biraz azaltma (fakirlik) ile deneriz. (Ey Peygamber!) Sabredenleri müjdele!" (Bakara 155)
    Rabbim kardeşimizin imtihanında sabrını artırsın ve selamet yollarını açsın, günahlarına kefaret eylesin, derecesini arttırsın inşeAllah.Âmin...

    Allah'a emanetsiniz...
    Selam, Dua ve Muhabbet ile...

    YanıtlaSil
  5. Herkesin farklı farklı imtihanı var. Rabbim yar ve yardımcıları olsun .Bundan sonrasında büyük üzüntüler Rabbim yaşatmasın InşaAllah..

    YanıtlaSil
  6. Esselamun aleykum ablam.rabbim bacimiza hayirli sifalar versin.sabrini artirip sukrunu daim eylesin.hersey rabbimdendir deyip inna lillahi ve inna ileyhi raciuun.sizi takdirle takip ediyorum.hem twitterde hem mail olarak.mail attim galiba ulasmadi cvp alamadim cunku.bende sizinle tanismagi cok istiyorum.(bu arada kardesinizle tanisip hemseri ciktik)Allaha emanet olun.dua ve selam ile...Rabia

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam Rabia kardeşim hoşgeldiniz :)
      Dediğiniz gibi mesajlarınız ulaşmamış mail kutumu kontrol ettim mailinizi göremedim.
      Twitter'da takipleşiyor muyuz?
      DM ile ulaştıysanız genellikle cevap veriyorum, açıktan olan sorulara da aynı şekilde ama orada da mesajınızı gördüğümü
      hatırlamıyorum :( vardır bunda da bir hayır, nasipte bu şekilde tanışmak varmış :) çok teşekkür ederim,nasip belki bir gün yüz yüze de tanışmak nasip olur.Selam ve sevgilerimi gönderiyorum, Allah'a emanetsiniz, hayırlı ramazanlar..

      Sil
  7. Selamun aleykum ablacigim
    Ozelden konusabilir miyiz?eger sana mummkunse
    RABIA

    YanıtlaSil
  8. Ablacim twitterda adim
    "oem huzeyfecihad"
    Bana ulasabilirsen sevinirim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam Rabiacım takip ettim seni :)
      Çok zaman bulamayabilirim, uzun uzun yazışamam baştan söyliyeyim :) Allah'a emanetsin...

      Sil
  9. içli köfte beyaz olmuş biz hamuruna salça koyarız kırmızı olur daha güzel görünüyor öyle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Neslihan hanım :)
      Evet dediğiniz gibi de yapılıyor, ben annemden gördüğüm orjinal hali ile yapmayı tercih ediyorum :) Sevgiler...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur