"Günahları arttığı halde istiğfarı azalan, kabre yaklaştıkça da ibadette gevşekliği artan kula yazıklar olmuştur." İbn Kayyim rahimehullah
Bizleri sayısısız nimetlerle donatan yüce Rabbimin adıyla başlarım...
Ayva kış mevsiminin sevilen ve aranan nefis meyvelerinden birisidir. Olduğu haliyle yediğimiz gibi, közlenmiş, haşlanmış hali, hoşafı ve böyle reçeliyle de daha bir lezzetli hallere bürünür.
Her yıl az çok yaptığım ayva reçelini bu defa taze zencefille hazırladım. Nanelotadan hatırlarsınız, buzlukta sakladığım taze zencefilden bir parçayı reçel pişerken reçele ilave ettim. Kavanoza yerleştirdikten sonra da içinde bekliyor, Yemeyi denemedim, ama reçele hoş bir rayiha ve tat veriyor tavsiye ederim...
Malzemeler
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su,
çay kaşığının ucunda tuz,
1 tatlı kaşığı limon suyu,
resimdeki yuvarlak parça kadar taze zencefil,
4-5 adet karanfil
Nasıl Hazırlanır?
ayvaları su ile yumuşayıncaya kadar haşlayın,
şekerini, zencefili, karanfilleri ve tuzunu ekleyin,
10-15 dak. sonra limon suyunu ekleyin,
üzerinde kefi varsa alın,
reçel köpürüp göz göz olunca 5 dak. daha pişirip altını kapatın,
sıcakken temiz cam bir kavanoza yerleştirin,
soğuyunca ağzını kapatıp oda sıcaklığında muhafaza edin. Kolay gelsin, afiyet olsun.
***
Tarif sonunda sizlere bir hediye sunmak istiyorum. İbadetlerimizle ilgili ahkamı hepimiz bilmekle mükellefiz. Musa Hoca'nın fıkıh dersleri bu amaca uygun hazırlanmış kısa öz ve çok anlaşılır sohbetler. Sıkılmadan keyifle dinleyeceğinizi ümid ediyorum...
Resmin üzerine tıklayarak sohbetlere ulaşabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.