"Allah o su ile size; ekin, zeytin, hurma ağaçları, üzümler ve her türlü meyvelerden bitirir. Elbette bunda düşünen bir kavim için bir ibret vardır."
(Nahl suresi 11.ayet meali)
Rahman ve Rahim olan,her yaratışı güzel ve hikmetli yüce Rabbimin adıyla...
Mevsim bahara doğru giderken evimizde toprağından ayrılmış sebzelerde bile bir hareketlilik görülüyor.Bu hareketliliği en çok da kuru soğanlarda müşahade ediyoruz.Durdukları yerde bir bakıyorsunuz,yeşil yaprakları çıkmış.Bu hale gelen soğanın da ya bir kısmı yada tamamı kuru soğan özelliğini kaybediyor.
Yeşillenen bu soğanları değerlendirmek için annemin öğrettiği bir yöntemi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yeşillenmeye başlayan soğanlarınızı sadece diplerindeki beyaz saçaklı kısımları suya değecek şekilde su koyduğunuz,minik kapların veya kaselerin içine yerleştirin,bir kaç günde bir suyunu değiştirin.
Soğanınızın yapraklarının gün be gün uzayıp büyüdüğünü farkedeceksiniz Allah'ın izni ile.Bir şeyi daha farkediyorsunuz soğanın yeşil yaprak
sayısı artıyor,yeni yapraklar çıkmaya başlıyor.
Soğanınız istediğiniz boya gelince ihtiyacınız olduğunda taze taze ayıklayıp istediğiniz yerde tüketebilirsiniz.Soğan yaprakları uzarken bir müddet sonra artık dik duramıyorlar,bu durumda onların artık kullanılmaya hazır olduğunun göstergesi,daha fazla bekletmeye gerek yok.
Ben kuru börülce salatası nda kullanmak için soğanımın büyümesini bekliyorum :)
Ben kuru börülce salatası nda kullanmak için soğanımın büyümesini bekliyorum :)
Bu arada balkonda taze semizotlarımızda büyümeye başladı.Semizotu tohumları ile karıştırdığım topraktaki tohumlar yeşerdi,Rabbim nasip ederse büyüdüklerinde onlara da bir yer bulurum :)
Mutfağınıza da yeşil duruşu ile renk katıyor,mutluluk sebebi oluyor.Şükredecek o kadar çok sebep var ki...Yarattığı şeylerin zerrelerince O'na(c.c)şükürler olsun.
Bu gün itibari ile(6 Mart)soğanlarımı ayıkladım,halbuki bu kadar fazla görünmüyorlardı SubhanAllah!bunlar börülce salatama fazla gelecek :)
Bu gün itibari ile(6 Mart)soğanlarımı ayıkladım,halbuki bu kadar fazla görünmüyorlardı SubhanAllah!bunlar börülce salatama fazla gelecek :)
Selamun aleykum ve rahmetullah..
YanıtlaSilAmın. ALLAH razı olsun ne kadar güzel bir göruntu. Fark ettiysen bende sayfamda marulları paylaştım. Tazecik alıp yemesı çok güzel. dün aksam oglum kısır ıstıyorum dıye buzdolabının ıcıne gırdı. bende hemen yapıverdım. yeşilliklerinide bahcemizden topladık. marul, soğan ve taze soğanı... :) insan sadece seyrederken bile mutlu oluyor. Bizim burada erik ağaçları çiçeklendiler. En kısa zamanda resmini çeker paylaşırım inşaALLAH..
selamun aleykum
We aleykumselam we rahmetullah kardeşim hoşgeldin :)
Silfark etmez olur muyum,hepsini inceledim,ne güzel tazeciklerdi,Rabbim huzurla,sağlık ve mutlulukla yemenizi nasip etsin(amin),küçük yaşta kısır seven ve isteyen bir çocuk maşeAllah,ben bu durumlara pek alışık değilim :)sağlık olsun,şikayetçi değilim,hepsinin damak tadı farklı,
erik çiçeklerini merakla bekliyorum :)muhabbetlerimle...
Selamun Aleykum ve Rahmetullah :)
YanıtlaSilGüzel bir fikirmiş Allah razı olsun.
We aleykumselam we Rahmetullah,hoşgeldin :)
SilÇok güzel olmuşlar bende pazardan alınan yeşil soğanların saplarını yani beyaz saçaklı yerlerini saksıdaki toprağa ekiyorum aynen böyle yeşeriyor bu yöntemde çok güzelmiş.
YanıtlaSilHoşgeldiniz :)yeşil soğanları ayıklarken kestiğiniz saçaklı kısımları mı toprağa gömüyorsunuz?öyle ise o da çok ilginç bir yöntemmiş,
Silyeşeren soğanlar da dediğiniz gibi toprağa da gömülüyor,en çok da o yöntem biliniyor,ama herkes apartman ortamında toprağı kolayca bulamıyor,suya ise herkes ulaşıyor,soğanın kuru kısımları da zannediyorum yeşeren kısımlara gıda oluyor,
Rabbimin her işi hikmetli,subhanAllah.