İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

12 Şubat 2014 Çarşamba

BARBUNYA ÇORBASI (HAMURLU BARBUNYA YEMEĞİ)

Enes r.a rivayetle;
Rasulullah (sav) buyurdular ki:
"Ademoğlu için iki vadi dolusu mal olsaydı, mutlaka bir üçüncüyü isterdi. Ademoğlunun iç boşluğunu ancak toprak doldurur. Allah tevbe edenleri affeder."
Buhari, Rikak 10; Müslim, Rikak 116, (1048); Tirmizi, Zühd 27, (2338)

Allah'ın adıyla...
Barbunyayı genellikle barbunya pilaki şeklinde hazırlarım.Bu sefer çorbasını hazırladım.Bu çorba çerkez mutfağına ait bir çorba imiş.İsmi her ne kadar çorba olarak adlandırılsa da yemeğe daha çok benziyor hem kıvamı hem de bol taneli olması ile çobadan ziyade doyurucu ve lezzetli bir yemek olarak sofralarımızda yerini alabilir.Yapımı da gayet kolay,Rabbimizin bahşettiği bütün bu güzel nimetler için şükrü dilimizden düşürmeyelim ve dilerseniz tarifimize geçelim...
MALZEMELER
2 su bardağı kuru barbunya,
1 adet kuru soğan,
2 diş sarımsak,
zeytinyağı ve az miktar tereyağı,
tuz,
karabiber,
1 tatlı kaşığı ufalanmış kuru reyhan,
1 yemek kaşığı biber ve domates karışık salça, 
yeteri kadar sıcak su,
Hamuru İçin Gerekli Malzemeler:
1 su bardağı un,
1/2 su bardağı kadar su,
tuz,
BARBUNYA ÇORBASI NASIL HAZIRLANIR?
akşamdan barbunyalar ıslatılıp sabah suyu süzülür,
üzerlerini geçecek kadar su ile düdüklüde 20 dak.haşlanıp suyunun fazlası süzülür,
ele yapışmayan bir hamur yoğrulup 4 eşit parçaya kesilir,
her parça uzun şeritler haline getirilir,unlanır,
hazırlanan şeritler küçük kareler halinde kesilir,birbirlerine yapışan parçalar ayrılır,hamur parçaları gerek duyulursa hafif unlanıp harmanlanır,küçük bir tepsiye yayılıp,buzdolabında bekletilir,
soğan ve sarımsak soyulup doğranır ve yağda sarartılıp kavrulur,
salçası eklenir karıştırılır,
barbunyalar ilave edilip karıştırılır,
tuzu ve karabiberi eklenip tekrar karıştırılır,20 dak.kadar pişirilir,
hamurlar dolaptan alınıp,yemeğe ilave edilir,karıştırılır,suyu az ise istenilen kıvama gelinceye kadar su ilave edilir,
reyhan atılır,8-10 dak.daha pişen çorbanın altı kapatılır,sıcak servis yapılır.
 Çorbanızın kıvamını istediğiniz şekilde ayarlayın.Hamurları yemeğe eklerken mümkün olduğunca fazla unlarından arındırın çünkü çok kıvamlı bir yemek oluyor.

14 yorum:

  1. Selamun aleykum ve rahmetullah..Ablacım gercekten corbadan zıyade ana yemek bencede. yıyenlere afıyet sıfa olsun. Bızım buralardada oğmaç çorbası yapılır. Hamuru görünce aklıma geldi. Biz severek içeriz bşr gün yapım aşamalarıyla sitemde paylaşayım sende dene. Belkide bilirsin,çok kolaydır. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam we rahmetullah Fatmacım :) aslında birazda resimlerken taneleri görülsün diye de daha çok taneli kısmından tabağa koyup resimledim :)
      Oğmaç çorbası yabancı gelmedi ama hakkında bir bilgim yok,belki de bildiğim,gördüğüm bir çorbadır ama ismini farklı biliyorumdur,sen yayınla inşeAllah merakım izale olsun :)merakla bekliyorum,muhabbetlerimle...

      Sil
  2. ellerinize sağlık. ilk defa gördüğüm bir tarif. çok leziz duruyor.selam ve sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Özlem hanım,benden de sevgiler...

      Sil
  3. Ablacım bu çok pratik ve güzel bir tarife bence.Ellerine sağlık.En kısa zamanda yapacağım.Yöreselmi merak ettim.Ya da senin üretimin mi :) a.e.o sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şulecim yazıda belirttiğim gibi bu çorba çerkez mutfağına ait yöresel bir yemekmiş,televizyon da görüp denediğim bir tarif,denenmeye değen lezzetli bir yemek,tavsiye ederim :) sevgilerimle...

      Sil
  4. selamun aleykum bacim :))) ellerine saglik , yemegin cok nefis gorunuyor . Allah rahmet eylesin babam makarnayi fasulyenin icine karistirir yerdi , yemegin onu hatirlatti bana ... canim Rabbim nimetlerimizin eksikligini gostermesin, olmayanlarada nasib etsin (amin).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım kardeşim,sizleri merak etmeye başlamıştım :)
      Rabbim babana merhamet etsin,duana da amin diyorum,olmayanlar bulamayanlar o kadar çok ki :((

      Sil
  5. merhabalar.hamurlu tarifini ilk kez okudum.ellerinize sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  6. değısık bır tarıf olmus elıne sağlık

    YanıtlaSil
  7. Selamun Aleykum :)
    Nasılsınız? İnşaAllah iyisinizdir.
    Uzun zamandır yazmadım gerçi takip ediyordum yine. Paylaştığınız yazılar çok güzel gerçekten. En çok onları seviyorum. :)
    Allah razı olsun. Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam haticebüşra hoşgeldin :)
      elhamdulillah çok iyiyim,inşeAllah sen de iyisindir :)ben de onları çok seviyorum,Rabbim bizleri,akledenlerden,ilmi ile hayırlı amel edenlerden eylesin(amin),
      sen de Rabbime emanetsin,arayı fazla açma olur mu?:)muhabbetlerimle...

      Sil
    2. Çok şükür iyiyim ablacım :)
      Dualarına amiin diyorum. Zaten bu yemek sitelerinde bir senin bir de cahide ablanın sitesi çok başka benim için. Yazılar en sevdiklerim arasında. İnşaAllah buraya yazarım yine. Allah'a emanet olun..

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur