İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

22 Eylül 2010 Çarşamba

HUMUS VE MİM

        Rabbimin adıyla,O’nun selamı ve bereketi bütün mü’minlerin üzerine olsun.Yine sizlerle çok kolay ve bana göre çok lezzetli bir tarifi paylaşmak istiyorum.Humusla ilk tanışmam Kahire’de olmuştu.Suriyelilerin döner yaptığı bir dönerciye ara sıra takılırdık,gerçekten dönerleri çok lezzetliydi,dönerin içine humusta koyuyorlardı,çok lezzet alarak yiyorduk.

      Yanlış hatırlamıyorsam daha sonra eşimin tarifiyle humus yaptım veya araştırdım,evde haşlanmış nohut varsa sık yaptığım bir aparatif yemektir.Özellikle Hatay ve Arap ülkelerinde,daha çok da Suriye'de yapılan,bilinen bir çeşit.Et yemeklerinin,kahvaltının ve istediğiniz,yakıştırdığınız her yemeğin yanında,hiç bir yemek yoksa ekmek batırıp tek başına yenilebilecek bir yemek…

MALZEMELER:

1 su bardağı iyi haşlanmış nohut,

1/2 su bardağı tahin

1 çay  kaşığı kimyon

az bir miktar zeytinyağı(koymasanızda olur),toz kırmızı biber,tuz,1 çay bardağı su

YAPILIŞI:

Malzemelerin hepsi parçalayıcının içine konulup iyice çekilir.Bu malzeme ile bir kase humus çıkıyor,bir seferde tüketilecek şekilde yapılırsa daha iyi olur,buz dolabında dayanma süresi 2-3 gün çünkü nohutun mayalanma özelliğinden dolayı çabuk bozulan bir gıda…Afiyet olsun.

Sevgili kardeşim yosunbuka beni mimlemişti,birkaç cümle ile kendisini cevaplıyayım,ilgisinden dolayı da kendisine çok teşekkür ediyorum.

Aslında söyleyecek pek bir şey bulamıyorum,az çok sayfamı ziyaret edenler benimle ilgili bir fikir sahibi olmuştur.Çünkü ben ziyaret ettiğim arkadaşların sayfalarından onlar hakkında az çok bir fikir sahibi oluyorum,sanal alemde bile insanların karakterleri kendisini hissetttiriyor.Haksızlığa ,ve yanlışlara dayanamayan bir insanım ,gördüğüm bir yanlışı elimden geldiğince düzeltme gayretinde olurum,burada yanlıştan kastetdiğim ilk şey Rabbimin rızasına ters olan her şey.İnsanları olduğu gibi kabul ederim,ancak bir yanlış durum varsa onu kırmadan ikaz ederim.İnsanların karakterleri değişmez,doğuştandır,ancak hoşa gitmeyen,Rabbimizin rızasına ters hareket ve söylemlerimizi değiştirmek,istenirse mümkün ...Rabbimiz şöyle buyuruyor:


281.
“Öyle bir günden sakının ki, o gün hepiniz Allah’a döndürülüp götürüleceksiniz. Sonra herkese kazandığı amellerin karşılığı verilecek ve onlara asla haksızlık yapılmayacaktır. “


 
“Allah bir kimseyi ancak gücünün yettiği şeyle yükümlü kılar. Onun kazandığı iyilik kendi yararına, kötülük de kendi zararınadır. (Şöyle diyerek dua ediniz): “Ey Rabbimiz! Unutur, ya da yanılırsak bizi sorumlu tutma! Ey Rabbimiz! Bize, bizden öncekilere yüklediğin gibi ağır yük yükleme. Ey Rabbimiz! Bize gücümüzün yetmediği şeyleri yükleme! Bizi affet, bizi bağışla, bize acı! Sen bizim Mevlâmızsın. Kâfirler topluluğuna karşı bize yardım et.” 
Bakara suresi
281, 286.
            

1 yorum:

  1. ayy humus yemeği ben çok severim ablam çok güzel yapar benimkiler yemeyince sadece kendime yapasım da gelmiyor

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur