İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

2 Nisan 2015 Perşembe

Sakızlı (tavuksuz) Tavuk Göğsü Sarması

"İnsanı güzel yapan asıl şey samimiyettir."
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla başlarım...
Yine eskilere kıyasladığımda uzuuun bir aranın ardından sizlerle birlikteyiz elhamdulillah...
Hepinizin iyi olduğunuz ümit ve temennisi ile yeni bir tarifle sizlerleyim. Artık evde yaş pasta yapılmıyor diyebilirim daha doğrusu üzeri kremalı olanından... Ben desenli pastayı çok tuttum, kaç kere yaptım bilmiyorum, tarifi tam, yapımı da kolay olunca başka arayışa girmiyorum. Bir de sütlü tatlılarla aramız iyi onlar da çok kolay ve mütevazi tarifler. 
Yaklaşan yaz ve mübarek Ramazanda da tercih edilebilecek bu tatlıyı hem tarifi arşivlemek hem de sizlerin de istifadesine sunmak için aynı zamanda da sizlere tatlı bir merhaba olsun istediğimden yayınlıyorum :)

Bisküvilinin kıvamı biraz daha cıvıktı, hindistan cevizlinin ki, ise biraz daha kıvamlıydı. Kıvamı muhallebi kıvamından biraz daha cıvık olmalı ki, hem tepsiye kolay serilsin, hem de sararken yarılma yapmasın, muhallebiyi tapsiye sermeden önce kıvamına bakın çok koyu ise 1 kaşık süt ekleyip karıştırın sonra serin,tarifimize geçelim mi?
MALZEMELER
1 litre soğuk süt,
1 su bardağı un (ne çok tepeli ne de silme olsun, ikisinin ortası)
1 tatlı kaşığı nişasta,
1 su bardağı toz şeker,
1 yemek kaşığı veya daha az tereyağı,
2 adet damla sakızlı sakız,
Bisküvili yapmak için: 150 gr. kakaolu petibör bisküvi,
Hindistan cevizli için: 100 gr. hindistancevizi ve 2 kaşık antep fıstığı karışımı, antep fıstığı olmazsa olmaz değil sadece biraz renkli olması için kullandım.
NASIL HAZIRLANIR?
kuru bir tencereye unu alıp 3 dak kadar unun kokusu çıkmadan ocak üzerinde karıştırarak kavurup soğumasını bekleyin,

sütünü ve nişastasını ekleyip karıştırarak pişirin,

kaynayınca altını kısıp sakızları, şekeri ve tereyağını ilave edip iyice karıştırın ve tencerenin altını kapatın,

hindistan cevizi veya robottan geçirilip un haline galmiş bisküvileri kuru bir fırın tepsisine veya dikdörtgen büyük borcam tepsiye serin, 

hazırladığınız muhallebiyi bisküvilerin veya hindistan cevizinin üzerine gezdirin(1 numaralı resim) ve üzerini kaşıkla düzeltin,

tatlıyı 1 saat buzdolabında bekletip soğutun,

dolaptan alıp, ıslak bir bıçakla dikdörtgen parçalara kesin,

her bir parçayı kısa tarafından bıçak veya spatula yardımı ile  kaldırarak rulo şeklinde sarın (2 numaralı resim), uygun bir tabağa yerleştirin,
üzerini streçleyip buzdolabında muhafaza edin,
tatlımız hazır, afiyet olsun, şükür halinizin ve dilinizin ayrılmaz zikri olsun.
Tatlıların duruşu çok muntazam olmuyor, ancak lezzeti ile yiyenlerden daha çok beğeni topluyor, bu da şekilleri kusursa(!) kusurları unutturuyor :) Rabbim verdiklerine bahane bulan şükürsüzlerden etmesin bizleri. Olmayan kardeşlerimizi de bunlardan çok daha iyi ve hayırlılarla rızıklandırsın(amin).
NOT: Sayfanın sağ tarafında üstte, twitter paylaşımlarımı okuyabilirsiniz :) 

Yanında hiç bir emanetin zayi olmadığı, emanet edilenlerin en Emin'ine(azze ve celle'ye) emanetsiniz...

13 yorum:

  1. selamun aleykum ablacim.. senden yeni tarifler gormek cok guzel:) ellerine saglik.. damla sakizini hala sevemedim.. ne kokusu ne tadi benim icin cezbedici olamadi :( ama tavuk gogsunu cok severim.. bu arada hep tariflerini birgun evimde denerim innshaAllah diyerek okuyorum:) fi emanillah. Allah rizasi icin seviyorum seni

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam Nefisecim hoşgeldin :)
      Damla sakızı olmazsa olmaz değil onsuz da olur :)
      İnşeAllah bir gün kendi evinde bu tarfleri denersin, belki misafirin oluruz :) Rabbim dilerse o da olur, duygular karşılıklı bil mukabele,
      Allah'a emanetsin, cuman hayır olsun...

      Sil
    2. Cok isterim seni ve bizim grubu evimde agirlamak:)) Allahin izniyle.. seninde cuman hayir olsun abla:)
      fi emanillah..

      Sil
  2. Selamun aleykum canım kardeşim:) cuman hayırlı olsun. Ellerine sağlık canım, herşeyiyle mükemmel tam bir yaz tatlısı, deneriz inşhAllah...
    Bu mübarek günde Rabbim dualarımızı kabul etsin, Nefise kardeşimizin dualarına amin diyelim :))))))canım Allaha emanet ol kocamaaaannn sarıldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım benim hoşgeldin :)
      Nefise'ye beraber gidelim olur mu :)))
      Rabbime emanetsin benden de kocaman sarılmalar :))

      Sil
    2. Evet yasasiinn, beraber gelin.. biriniz tatli biriniz de tuzlu getirin gelirken canlarim:) bende cayi demlerimmmm:) hehehe

      Sil
    3. Canım beni de çağırırsa gelirim inşhAllah:))) canımsınız...

      Sil
    4. Hiç seni çağırmaz olur mu bak çağırmış, yalnız bizim kız biraz tembel takılmış :))iş bize düştü n'palım tatlımızı tuzlumuzu hazırlar gideriz artık :)))

      Sil
    5. Ohh bacım, annesi dedi O herzaman temizlik yapmayı yada anatomi çalışmayı tercih edermiş:(( annesi yaparmış hep, neyse yaparız inşhAllah sonrada bu günleri tebessüm ederek hatırlarız :)))

      Sil
    6. İnşeAllah canım benim :))
      Rabbim hayır, sağlık ve mutlulukla o günleri de görmemizi nasip etsinamin.

      Sil
    7. Buyuklerim varken bana soz dusmez diye ben oyle dedim :) yani sizin gibi hamarat kadinlar varken bana hic is dusermi 😊😊😊 yoksa tembelliikten degil heheheh :)
      hatice ablamin duasina amin diyorum.ikinizide ellerinizden opuyorum.

      Sil
  3. Yazılarınızı düzenli takip eden ve arada da yorum bırakan bir takipçinizim,takipçinizdim.Bugün verdiğiniz twitter adresinden paylaştığınız,tanısı konulmuş psikiyatrik hastalığına bağlı olağan sanrıları nedeniyle cinayet işlemiş bir insanın bu eyleminin,ziyaret etmek için yola çıktığı kişi tarafından engellenmemesini ilginç bir argümanmış gibi kullanan tweetinizi görene kadar.Peygamberler zamanında bile maalesef cinayetler işlenmişken,kötülük de insanlığın fıtratındayken,seçim yapma şansı Âllahu Teala tarafından insanın kendi iradesine sunulmuşken,cinayetlere engel olacağız diye bir iddiaları zaten bulunmayan insanların gıyabında üslup olarak seviyesiz,zerre zeka pırıltısı barındırmayan yazının dahiyane bir fikirmişçesine paylaşıldığı o forum linkini ziyaret etmenin ardından son kez sitenize uğramış bulunmaktayım.Ölmüş gitmiş bir şarkıcının kıldığı? kılmadığı? namazlarla ilgili canhıraş tweetleri retweet etmek ile de ne kazanacaksınız bilemem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeşim siz niye bu kadar üzüldünüz inanın anlayamadım, sondan başlarsak ölmüş gitmiş evet ama belki milyonları etkilemiş, İslâmın haram saydığı müziği yığınlara sevdirmiş teşvik etmiş etkilemiş bir şahsiyetten bahsediyoruz, ayrıca rt yaptığım hesap ilim sahibi bir hocamıza ait, hocamız toplumdaki bozulmuş İslam anlayışına eleştiriler getiren düzeltmek için çırpınan bir insan kitaplarını okumanızı tavsiye ederim.
      Diğer konu ise gerçekten çok önemli onlar değil mi gavslardan yardım isteyen, gavslarını haşa Allah konumuna çıkartan, onların yani tarikatların şirki ayyuka çıkmış,
      Mehmet Emin Akın hocamızın hesabını lütfen bir inceleyin okuyun,

      islam tr'de de tarikatlarla ilgili yazıları ve verilen video linklerini lütfen izleyin,

      Son olarak takipçim olup olmamanız sizin tercihiniz, ben burada ve twitter da hayır adına hayırları paylaşmak için paylaşımlar yapıyorum bunlardan faydalanmak da nasip meselesi herkes nasibi kadar alır, tartışmayı sevmiyorum üslübunuz kırıcıydı ancak ben size kendi üslubumla cevap verdim, aynı konuda bu tarz yorumlara bir daha cevap vermek istemiyorum yayınlamak da...selametle kalın.

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur