İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

10 Şubat 2015 Salı

Fırında Akordiyon Patates / Tırtıl Patates

"Sonra, yemin olsun ki, o gün (size verilen) her nimetten sorulacaksınız."
(Tekasur suresi 8.ayet meali)
Rahman ve Rahim olan, Allah'ın adıyla...
Patates sevmeyenimiz yok gibidir. Kahvaltıların ve bir çok yemeğin vazgeçilmezi patatesleri bir de akordiyon patates olarak denemeye ne dersiniz?
Yağsız ve közlenmiş patates tadında nefis pastatesler çıkıyor ortaya. Hem lezzet olarak tatmin edici hem de estetik görünüşü ile göze hitabediyorlar. Rabbimize, bizlere bahşettiği bütün bu güzellikler için yaratttığı şeylerin zerrelerince şükürler olsun...
NASIL HAZIRLANIR?
küçük veya orta boy patatesleri bir kaç saat önceden su dolu bir kaba koyup topraklarının dökülmesi için bekletin,
sonrasında elinizle ovun ve fırça veya bulaşık teli ile kalan kalıntıları giderin,
fırını en yüksek sıcaklığa ayarlayıp ısıtmaya başlayın,
kabukları temizlenmiş soyulmamış patatesleri kurşun kalem kalınlığında en alt kısmından ayırmayacak şekilde bıçakla kesikler yapın,
hazırladığınız patatesleri tepsiye yerleştirin,
mümkün olduğunca aralarına gelecek şekilde tuzlayıp sıcak fırına sürün,

patatesler iyice kızarınca fırından alıp sıcak servis yapın, afiyet olsun, şükrünüz bol olsun.
***
PAYLAŞMAK İSTEDİĞİM BİR KAÇ HUSUS
Uzun zaman oldu yeni bir tarif pek denemiyorum. Yemek resmi çekmiyorum, yemek adına bir şeyler yayınlamak içimden gelmiyor. Hemen yanıbaşımızda kardeşlerimiz açlıktan ölüyor, açlıktan şekilleri şemalleri değişmiş, derileri kemiklerine yapışmış. Hele son bir haber vardı ki yürek dayanmıyor. Açlıktan ölmek üzere olan bir amcamızın son isteği bir şeyler yemekti. Ancak yanında olanlar ona verecek yiyecek bulamadıkları için son istek yerine getirilemiyor ve o şekilde son nefesini veriyor :((

Önceden açlığı Afrika'da bilirdik. Şimdi ise çok yakınımızda...Hep değişik bir şeyler yemek isteyen, klasik yiyeceklerden adeta bıkan, damak zevkimizi zirvelere çıkaran bizler, bunların hesabını kolay verebilecek miyiz? Bir soğuk suyun bir serin gölgenin hesabının olacağı o dehşetli günde halimiz nice olur? dikkat edelim bunlar haram değil bize helal olanlar ve helalin de hesabı var...Tekasur suresi ile ilgili BURADAKİ güzel sohbeti tekrar hatırlatmak isterim.

Rabbim bizleri her konuda olduğu gibi yemek konusunda da dengeyi tutturan, yemeği amaç olarak değil yaşamak için ve ibadetlerimizde bedenimiz için gerekli bir enerji kaynağı olarak algılamamızı nasip etsin, aşırılıklarımızı affetsin, açlık imtihanına maruz bırakmasın, bu imtihanda olan kardeşlerimize yardım etsin, bizleri de onlar için, elinden gelen her konuda yardımcı olan, infaklarıyla ve dualarıyla onları unutmayan, haline şükreden kullarından eylesin, Onları açlığa, susuzluğa ve sefalete mahkum eden o zalimleri ve destekçilerini de Kahhar ismi ile kahretsin(amin)

Bu sayfa yemekle beraber bir çok farklı bilgiyi sizlerle paylaştığım bir yer oldu. Burası vesilesi ile güzel dostluklarım oldu elhamdulillah.Çoğu zaman hayırları paylaşmama yemekler bir vesile oldu. Ama görüyorum ki artık sizler de iyice sessizliğe gömüldünüz. İnşeAllah bu benim de sizlerin de hayrına olur....

Bu günlerde Fizilal'in 9. cildine başlangıç yaptım bir de bir dua ezberledim. Nakil Kürsüsü'nde İsmail Hocanın fıkıh derslerinde hocamız, kabir azabından bahsetti ve korunmak için Allah Rasulü'nün(s.a.v) bu konuda ki bir duasını okumamızı tavsiye etti ve şöyle dedi:
"Bu duaya devam edin, bir kere kabul olsa size yeter."
 İşte can alıcı kısmı burasıydı ve bu cümle çok etkili oldu ve elhamdulillah ezberledim ve namazlarda son teşehhüdde selamdan önce okuyorum, Rabbim kabul etsin(amin). (Bunları hayra teşvik babından, örneklik olması açısından söylüyorm, Rabbim riyadan muhafaza buyursun(amin))
Ben de bu güzel ve çok önemli duayı sizlere tavsiye ediyorum evet bir kere kabul olsa bize yeter inşeAllah.

Sohbetimizin sonunda bu duayı sizlere hediye ediyorum. Neler okumuyor, neler öğrenmiyoruz ki? Ama öğrendiklerimizin ne kadarı dünyamız özellikle de ahiretimiz için önem arzediyor? BURADAKİ yazımda bunlara değinmiştim tekrar hatırlatmak isterim.
Yanında hiçbir emanetin zayi olmadığı, emanet edilenlerin en Emin'ine(c.c)emanetsiniz...
***
 Teşehhüdde selamdan önce okunacak dua

"اَللَّهُمَّ إِنَّي أَعُوذُ بِكَ مِنْ عَذَابِ الْقَبْرِ ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ فِتْنَةِ الْمَسِيحِ الدَّجَّالِ ، وَأَعُوذُ بِكَ مِنْ فِتْنَةِ الْمَحْيَا وَالْمَمَاتِ. اَللَّهُمَّ إِنِّي أَعُوذُ بِكَ مِنَ الْمَأْثَمِ وَالْمَغْرَمِ"
 

" Allah’ım kabir azabından sana sığınırım, mesih deccalin fitnesinden sana sığınırım.
Hayatın ve ölümün fitnesinden sana sığınırım.
Allah’ım günahtan ve borçtan sana sığınırım. "
(Buhari 2/202  Müslim 1/412)

24 yorum:

  1. Herseyin tüketim olduğu bir girdap içindeyiz ..kacamiyorsun saklanamiyor korunamiyorsun..an geliyor ruhani bir ortuye gerek duyuyorsun...saklanayim ortuneyim hatta bilinmeyeyim istiyorsun..Facebook'tan yeni çıktım az evvel..kalbimde tasidigim en temiz duygularım dahi isyan etti..iyi niyetle karşılamaya çalıştım gorduklerimi..Hayır böyle olmamaliydik..Müslüman böyle olmamaliydi..herseyi silip gidesim var..anlık bir tepki bilirim ama bazen insan tikanip kaliyor..ne için sorusuna hangi cevap yakistirilabilir..Allah için denemiyorsa..işimiz zor..yerimiz dar..Allah yardımcımız olsun..o soğukluk bende de var ve değil ısınma ılık bir şey dahi hissedemez oldum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar dünya o kadar ahiretten uzaklaşmak anlamına geliyor, Rabbim dengeyi tutturanlardan ahireti ağır basanlardan, razı olduğu salih kullarından eylesin hepimizi(amin).

      Sil
  2. Selamunaleykum ve Rahmetullah ve Berakatuh Hatice Kardeşim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam we Rahmetullahi we Berakatuh hoşgeldin ablacım :)

      Sil
  3. Canım paylaşımı görünce okumadan önce bacım yeni birşeyler paylaşmış, diye sevindim. Sonra okuyunca zulüm altındaki kardeşlerimiz için içim yine çok kötü oldu, duadan başka hiçbirşey yapamadım için kendimi çoooook suçlu hissediyorum:( ahirette bizden davacı olursalar Allaha nasıl hesab veririz... Rabbim , müslüman kardeşlerimize Sen yardım ett...
    Kardeşim, Allah razı olsun senden o kadar çok şey paylaştın ki bizimle , sessizliğimiz kalbimizdeki kocamann dualarımıza karışıyor, inanıyorum ki senin vesilenle bişeyler öğrenen kardeşlerimiz ve benim dualarımdasın. Son olarakta teşehhüdde okunan duayı ezberledim vesilenle. Canım benim seni sadece Allah için seviyorum, sen de Rabbime emanet ol.....

    YanıtlaSil
  4. Selamun Aleykum, yazdiklariniz vicdani olan her bireyin icini sizlatan bir durum. BIlemiyorum ahirette kim kazancli olacak ama hepimizin elinden tuttugu birileri olmali. Cunku herkes icin duadan baska yardimi yapacak gucte degiliz. Ama lutfen yazmaya devam edin cunku ben yemek bahane deyip esas yazdiklarinizi okumaya geliyorum. Cunku siz o diger siteler gibi degilsiniz, farkinizi sizde bende biliyoruz. Hem biliyoruzki Islam gariplerin dini, sizi garip birakan haliniz dogru yolda oldugunuzu gosteriyor. Namazdaki duayi bende yapiyorum ama turkce bilemiyorum sakincasi var mi. Hani bir kere kabul olsa demissiniz ya biz esimle bunu suphanallah zikri icin konusmustuk. DEniz kopugu kadar gunahi affettiriyor ama o ihlasli bir kereye denk gelsek, sizi seviyorum Allaha emanet olun


    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam sevilim hoşgeldin :)
      duygular karşılıklı bil mukabele, cezakallahu hayran,
      sevilcim bu ve benzer diğer duaları orjinal hali ile okumak en iyisi olur manasını da bilirsek bu güzellik katlanır inşeAlllah, ben ezberlerken manasını da öğrendim bu şekilde hem ezberlemek kolay oldu hem de okuması kolay oluyor, daha akılda kalıcı oluyor, okurken manasını da düşünüyorum, Rabbim hayır dualarımızı kabul buyursun(amin), sen de Rabbime emanetsin muhabbetlerimle...

      Sil
  5. Selamun aleykum ablacim... dediklerin okadar dogruki.dunyanin yarisi (Allah bizleri affetsin) fazla kilolu hatta obezken diger yarisi acliktan ölüyor.ne kadar adaletsisiz.nasil hesabini verecegiz.
    Allah razi olsun ki hem guzel paylasimlar yapip hemde bizlere cok guzel dualarda hatirlatmalarda bulunuyorsun.ben yanlis anladim heralde.inshaAllah bu yazin bir veda tasimiyordur? Seni Allah rizasi icin cok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım benim :) hala annenle beraber misiniz yoksa yakınlarda mısınız? Belki bu sayfanın benim için en kıymetli kazanımları sizin gibi samimi kardeşleri tanımış olmam :) tanıştıran, buluşturam Rabbime hamdu senalar olsun.

      Nefiseciğim buradan ayrılamıyorum ancak mümkün olduğunca yemek tariflerine ara vermek istiyorum, ancak Uhrevi veya dünyevi faydası olacak hayırlı paylaşımlara devam etmek istiyorum zira paylaşmayı seviyorum :) on gün önce bir ekmek yapma makinası aldık ilerleyen günlerde onunla ilgili bir paylaşım yapmak tecrübelerimi aktarmak istiyorum ya nasip :) ben de sizleri çoook seviyorum :) cezakallahu hayran...

      Sil
    2. Hala annemin yanindayiz ablacim.yarin yolculuk var innshaAllah. Donunce bir bulusma ayarlasak tekrar cok guzel olur. Inanki bende seni tanidigim icin cok mutluyum.. sessizlik olsada yorumlarda sayfani ziyaret eden faydalanan cok insan var bundan eminim.sen bizimle birseyler paylasmaya devam et innshaAllah. bir veda olmamasina sevindim .. Allaha emanet ol canim benim..

      Sil
    3. Bu arada duayi telefonuma kaydettim senin vesilenle Rabbimin izniyle kisa zamanda ezberlemek istiyorum.jazakallahu khayran :))

      Sil
    4. İnşeAllah yüz yüze konuşup hasret gideririz :) hayırlı yolculuklarınız olsun, evdekilere selamlar, emanet değil sen anlarsın :))

      Sil
    5. Tam sizs ekmek yapimi ile ilgili birsey sormak icin girdim bir baktim sizde ekmek yapma makinesi almissiniz.Gerci ben elde yaptim aslina bakarsaniz bizum evde pekde yenmez ama kuru domates ve zeytinli yaptim baya hos oldu. Fakat tam bugday unu karistirinca guzel kabarmadi. tam bugday jnu kullaninca mayalama suresi vs degisiyor mu.?

      Sil
    6. Sevilcim bilgilere ulaşmışsın, cevaplamasanızda olur dediğin için cevap yazmadım, yayınlamasanız da olur demediğin için yayınladım :)
      Seviyorum seni, Rabbime emanetsin...

      Sil
  6. Yazınızı çok beğenerek okudum.Allah sizin gibi örnek müslümanların sayısını arttırsın. Bende zaman zaman sayfamda yemek paylaşımı yaptığım için kendimi suçluyorum.Yaptığım şeyin islamiyete yakışmadığı düşüncesine kapılıyorum.Bunun vebali var mıdır acaba.Elimden geldiğince herkesin evinde olabilen malzemeler kullanmaya çalışıyorum. Ayet ve hadis paylaşımlarıyla insanlara bir şeyler okutabilmeyi amaçlıyorum. Ama ??????

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında söylenecek söz çok ancak yazmak çoğu zaman yeterli gelmiyor, o vebal meselesi, hesap endişesi beni de huzursuz ediyor, bir kaç yıl önceydi sanırım yorum yazan bir kardeşimiz
      "Ben buradaki tarifleri bir ömür boyu yapsam bitiremem" demiş ve eklemişti;
      "Annemden öğrendiklerim bana yeter"

      haklıydı kaldı ki o günden bu yana belki bir o kadar daha tarif ekledim :( Rabbim hesabımızı kolay kılsın, bizlere merhameti ile muamelede bulunsun(amin),
      dedim ya yazmak çoğu zaman yeterli olmuyor, yazmaya kalksak sayfalar eder bu da mümkün değil :( evet yemek de hayatımızın bir parçası ancak evde kimsenin haberi olmadan yemek var bir de her yediğini en cazip şekilde paylaşmak, her göreni yediklerine şahid tutmak var, kadınlar tabi ki yemek konusunda bilgilenmeli ancak nereye kadar? Bunun bir sınırı olmalı....cümleler böyle devam edip gider dedim ya
      meramımızı ancak konuşarak en iyi anlatabilirdik....
      Rabbime emanetsiniz...

      Sil
  7. selamunaleykum canım.beni hatırlarmısın bilmiyorum ama ben gonca,bende sessizliğe gömüldüm ama herzaman takipteyim hatice..Allaha emanet ol,seni Allah için seviyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam gonca kardeşim hoşgeldin :)
      hatırlamaz olur muyum hatırlıyorum, iyisin inşeAllah yeniden senden haber aldığıma çok sevindim, canım kardeşim beni kendisi için sevdiğin zat da(c.c) seni sevsin bil mukabele, Rabbime emanetsin...

      Sil
    2. iyiyim hamdolsun,Rabbimiz bizi zaman zaman sınıyor ama herhalimize şükür olsun..annem babam boşandı canım,strese bağlı prolaktin yüksekliğinden bebişimiz olmuyor ilaç tedavisi gördüm düştü bu ay çok şükür...şimdi heyecanla bekliyorum bana dualarınızı eksik etmeyin inşaAllah...

      Sil
    3. Goncacım imtihan dünyasındayız maşeAllah sen bunun idrakindesin, inşeAllah Allah sizlere göz nuru gönül süruru olacak hayırlı sağlıklı evlatlar ihsan eder, bütün evlat hasreti çeken kardeşlerimize de aynı duamız geçerli,
      hayırlı haberlerini alabilmek temennisi ile Rabbime emanetsin...

      Sil
    4. amin inşaAllah Allah razı olsun..Rabbim isteyen herkese hayırlısıyla nasip eylesin...

      Sil
  8. Takip teyiz hatice hn.lütfen yazmayi birakmayin.Allah c.c. razi olsun.benide hatirladiniz mi.ben hale.dua beklerim.Aeo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cezakâllahu hayran hale kardeşim tabii hatırladım hoşgeldin :)
      Hayırlarda buluşalım inşeAllah, muhabbetlerimle...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur