İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

12 Aralık 2014 Cuma

Yanıbaşımızdaki Hazinemiz Sabah ve Akşam Zikirleri

“Kendi kendine, yalvararak ve ürpererek, yüksek olmayan bir sesle sabah akşam Rabbini an. Gafillerden olma.” 
(A’raf suresi 205.ayet meali)

"Sabah ve akşam zikirleri insanı ‘Gafiller’ vasfından çıkarır."
(Rabbini, içinden yalvararak ve korkarak, yüksek olmayan bir sesle sabah-akşam zikret ve gafillerden olma)
 Abdulaziz Merzuk-et Tarifi
Rahman ve Rahim olan yüceler yücesi Allah'ın adıyla...
Bu sayfada sizlerle bir çok paylaşımda bulundum. Hepsinin hayır adına olmasına çaba harcadım. Rabbimize götürecek, bizi O'na(azze ve celle) sevdirecek güzel amellerden bahsetmeye çalıştım. İşte bu yazı konusu da onlardan bir tanesi. BURADAKİ yazıda canım kardeşlerim, Nefise ve Sakina'nın bizlere hediye ettiği kitapçıkları resimlemiş sizlerle paylaşmıştım. 

Sanıyorum 3-4 ay oluyor. Başlangıçta sabah ve akşam zikirlerini yapamadım, sonrasında bir gün elime alıp sabah zikirlerini okudum ancak yüz defa okunacakları üşendiğimden olsa gerek on defa okuyup bitirdim. Başlayınca bir daha bırakamadım. İlerleyen günlerde yüz defa okunanları da o şekilde okudum. Günlerce böyle sürdü yakın zamanda ise ikindiden sonra akşam zikirlerini buna ilave ettim. 
Bu zikirler Allah'ın izni ile ve inanılarak okunursa bir kalkan vazifesi görüyorlar. Okuduğunuz zaman kendinizde bir rahatlama hissediyorsunuz. Naçizane bu zikirleri vesveseli olanlara mutlaka tavsiye ediyorum. Vesvese hastaları için de bir şifa olacağına inanıyorum.  

Zaten her şey önce inanmakla sonra doğru olanı uygulamakla gerçekleşiyor. Niyet halisse, yapılan yalnızca Rabbimizi razı etmek için yapılıyorsa yapılan hayırlı amellerin hayırlara vesile olacağına inancımız tam Rabbimizin izni ile. 

Bilmiyorum kaçınız dinlediniz? Sayfamızın başında Kutlu Doğumla ilgili bir sohbet var. Orada şehid Fehmettin hoca bir tanıdığından bahsediyor. İlk defa zikir dersleri almış ve yüz defa okunacaklar gözünde büyümüş, ancak zikirlere devam ettikçe bunlardan tat almaya başlamış ve yüzler ona yetmemiş. Tam burada hocamız şöyle bir ifade kullanıyor:

-İnsanın içine işliyor değerli kardeşler...

Gerçekten çok doğru bir ifade, isteyerek, inanarak okursanız bunu hissediyorsunuz. İfadem ne kadar doğru olur bilmiyorum ama sanki bunlarda bir tılsım var. Rabbimizi yüceltmek, Ona(azze ve celle) sığınmak, O'ndan istemek, O'nu övmek, O'ndan sağlık, afiyet dilemek, kabir azabından ve ateş azabından O'na sığınmak, Allah Rasulüne(sallallahu aleyhi ve sellem) salat ve selam, O'nun (aleyhisselâtu vesselâm) elçiliğini tasdik, risaletine iman etmek ve dahası..
Bunları yapmak insanın içini huzurla dolduruyor bir güven hissi geliyor. 
"Onlar, îmân edenler ve kalbleri Allah’ın zikri ile mutmain olan kimselerdir. Bilesiniz ki, kalbler ancak Allah’ın zikri ile mutmain olur." 
(Ra'd suresi 28.ayet meali)

Değilmi ki bunlar insanların en doğru sözlüsünden(sallallahu aleyhi ve sellem) bizlere ulaşmış, okumamız tavsiye edilmiş ve kendisi bizzat bunları okumuş. Bu hazineyi kullanmak O'na(sallallahu aleyhi ve sellem) benzeme gayretidir. O'ndan (sallallahu aleyhi ve sellem) bize ulaşmış böyle güzel bir hediyeyi korumak, onunla korunmaktır.

Bir önemli bilgi vereyim zaten bu zikirlere başlamamda beni en çok tetikleyen etken de budur.
Okuduğum bir dergideki bilgi özetle şöyleydi:
"Özellikle cihad beldelerinde cin ve şeytanlar mücahidlerle çok uğraşıp çok musallat oluyorlarmış.  Mücahidler bu zikirleri yapmaya gayret ediyorlar ve yapıyorlarmış. Bu vesile ile de ruh sağlıkları, imanları sarsılmadan sebat üzere devam etmelerinde bu zikirlerin etkisi büyükmüş."
Aynı durumun bizler içinde geçerli olduğunu, bu zikirlerin bizim içinde çok gerekli olduğunu aklımızdan çıkarmayalım.
Bu zikirleri yapmak ve bunlara devam etmekle adeta bir zırha bürünüyoruz, sihir/büyü, nazar, hased gibi kötülüklerden Rabbimizin izni ile korunuyoruz.

Yaratılışımızın tek gayesi, Rabbimize ibadet etmek O'nu zikretmek. 

"Ben cinleri ve insanları ancak bana ibadet etsinler diye yarattım."
(Zariyat suresi 56.ayet meali)
Kula en çok yakışan şey ibadet, zikir de en güzel ibadetlerden, en büyük zikir ise yüce kitabımız Kur'an'ımız. Sabah akşam zikirleri ve diğer zikirler de Kur'an'ımızda uymamız emredilen yüce Rasulûn(sallallahu aleyhi ve sellem) sünnetinden. O (sallallahu aleyhi ve sellem)bizim izinden gittiğimiz tek ve biricik önderimiz. O'nu(sallallahu aleyhi ve sellem) adım adım, karış karış, takip etmek bize yakışanı ve Rabbimizin razı olduğu ameller. Bakın Allah subhanehu ve tealâ ne buyuruyor:
 De ki: “Eğer Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.”
(Âl-i İmrân suresi 31.ayet meali))

Elbette ki her şeyi ile O'nu(sallallahu aleyhi ve sellem) takip etmek imkânsız değil bu, biz dünyaya dalmışlar için bir hayli zor, tabi bunu kendi adıma söylüyorum. Biz gayretli isek Rabbimiz de bizim salih amellerimizi artırmamıza yardım edecektir inşaAllah.

Bizler Rabbimiz katında kulluğumuzla, ibadetimiz ve duamızla bu uğurdaki gayretimizle değerliyiz.
"De ki: (Kulluk ve) yalvarmanız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin?....."
(Furkan suresi 77. ayetten)

Sabah ve akşam zikirleri Hısnul Muslim isimli dua kitabında geçiyor ve tamamı sahih hadislerle bize ulaşmış zikir ve dualar.

İnsan ister ve gayret gösterirse bir çok şeyi başarıyor. Gelin hayatımızda bir devrim yapalım. Bu zikirlere en azından ucundan kıyısından bir yerlerden başlayalım. Tamamını okumak en güzeli ve toplamda en fazla yarım saatinizi alıyor. Sabah yarım saat, akşam yarım saat...Düşünün yarım saat nerelere harcanmıyor? Elimizdeki telefonlarla, laptoplarla veya tv başında ne yarım saatler heba ediyoruz. Peki ne kazanıyoruz?.. Bu zikirlerle ilgili öyle güzel müjdeler var ki bunlardan mahrum olmak büyük bir eksiklik, büyük bir kayıp...
İşte yukarıda alıntıladığım zikir bunlardan birisi...Rabbim! ne büyük, ne güzel bir müjde bu, subhanAllah...
Bu yazı ile amacım sizleri hayra yönlendirmek, zikir hazinesinden haberdar edip teşvik etmekti. Nasıl ki canım kardeşlerim, Nefise ve Sakina bu zikirlere başlamama, aldıkları anlamlı hediye ile vesile oldular ve inşaAllah aşağıda alıntıladığım müjdelere mazhar oldular, ben de sizlerin başlamasına vesile olmak ve bu müjdelerden nasiplenmek istedim. Allah Rasulu(sallallahu aleyhi ve sellem)şöyle buyuruyor:

"Hayra vesile olan hayrı yapan gibidir." Tirmizi; 2808, 2813
 
"Hayra vesile olun ki ecir alasınız." Nesei; 2547

Hepinizi yanında hiçbir emanetin zayi olmadığı, emanet edilenlerin en Emin'ine(azze ve celle) emanet ediyorum, cumanız, günleriniz hayır olsun...
NOT: Bu kitapçığı veya benzerlerini İslami kitaplar satan yayınevlerinden temin edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken bu dua ve zikirlerin Hısnu'l- Muslim isimli Said el-Kahtânî'nin derlediği dua kitabından alıntılanmış olması. Benim okuduğum yukarıdaki resimdeki kitapçığı BURADAN
temin edebilirsiniz. Fazla miktarda alıp sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz. Sabah Akşam Zikirleri kitapçığına KURTUBA GENÇLİK SİTESİ'nde yer alan uygulamayı telefonunuza indirerek de ulaşabilir kolayca okuyabilirsiniz. 
             Davamızın sonu Allah-u Teâlâ'ya hamd etmektir.
hayatcemresi
 *********************
Genelde zikrin, özelde ise Sabah Akşam zikirlerinin önemini bir de Musa Hoca'dan dinleyin..

Akşam Zikirlerinden bir bölüm...

18 yorum:

  1. Esselamun aleykum Hatice Ablacığım. Sabah ve aksam zikirlerinin faydasına bende çok şahit oldum. Vesveseleri bile uzaklaştırıyor. Hatta organik doğal ve hiçbir yan etkisi olmayan depresyon ilacı görevini yapıyor. Elhamdulillah Rabbim in ne kadar çok nimeti var üzerimizde.
    Alıntı yaptığınız duada benim çok severek okuduğum zikirdir. Rabbimizden razılığımızı herdaim dillendirmemiz gerekiyor çünkü InşaAllah O'da bizden razı olur.
    Allah ecrinizi daim kılsın ablacım Allah' aemanet olunuz.

    YanıtlaSil
  2. Altın değerinde paylaşım yapmışsın canım. Allah razı olsun senden.hayırlı cuma akşamın olsun:)

    YanıtlaSil
  3. Selamun aleykum abla. Yuzumde kocaman bir gulumseme ile okudum.Allah rizasi icin seviyorum seni.:) Allaha emanet ol

    YanıtlaSil
  4. Canım, Allah razı olsun senden inşhaAllah hayırlara vesile oluyorsun her zaman, ne mutlu sana :)))
    Bende vesilenizle zikirlere başladım, inşhaAllah devam ederim, altı yedi tanesini telefonuma kaydettim okuyorum. Bunu da söyleyeyim, acaba ezberleyebilirim diye sorunca bana dediler ki, bacın bunları ezbere biliyor , ayıp ayıp gitte ezberle hadi :))) ya bak senin vesinlenlede ezberlemeye gayret ettim ve ezberledim, Allaha emanet olun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MaşeAllah diyorum Rabbim devamlı kılsın(amin),

      Sadece bir kaçını ezbere biliyordum, ama şimdi diğerlerine karşı da bir yatkınlığım oldu elhamdulillah,sureleri ve ayetel kursiyi zaten hemen hepimiz ezbere biliyoruz,

      yukarıdaki videoda okunanları çok dinledim, okurken çok kolaylık sağlıyor, bir de hatırlatayım farklı karilerin okuyuşlarının olduğu sabah akşam zikirlerini de sayfanın sağ tarafına ekledim, oradan da dinlenirse okumada ezberleme de büyük kolaylık sağlar Rabbimin izni ile,
      hemen ezberlemesek de okuya okuya inşeAllah ezberleriz, kitapçık küçük ve hafif olduğu için elde bakıp okuması çok kolay oluyor, laf aramızda o kitapçığı çok seviyorum arkadaşım gibi :)

      Şahsında yorum yapan bütün kardeşlerime de teşekkürlerimi sunuyorum, Rabbime emanetsiniz...

      Sil
  5. ben bu sabah akşam zikirlerine ulaşamadim. üZerine tikladim bi sayfa acildi ama hicbisey anlamadim.hangisi sabah hangisi aksam okunacak. 100 tane olunacak olan hangisi.ve türkce okunuşlari yok ben yeni öğrendiğim icin pek bilemiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. amine kardeşim bu soruyu sormanız iyi oldu :)
      öncelikle bu zikirleri en kolay okuyabileceğimiz kitapçık nakil yayınlarından çıkan sabah akşam zikirleri isimli kitapçıktık,
      ben de zikirleri bu kitapçıktan okuyorum bu kitapçık benim adeta arkadaşım gibi kitapçıkta sabah zikirleri ayrı, akşam zikirleri ayrı yazılmış

      kitapçığa BURADAN ulaşıp sipariş verebilirsiniz, ebadı gibi fiyatı da küçük fazla miktarda isteyip sevdiklerinize de hediye edebilirsiniz,

      yazı içinde linkini verdiğim merhamet derneğinin sitesindeki BURADAKİ zikirleri de okuyabilirsiniz, ancak kitapçıktaki gibi sabah ve akşam ayrı ayrı yazılmadığı için biraz zorluk çekebilirsiniz, zikirleri okurken sabah okuduğunuzda" esbahna" ifadesi akşam zikirlerinde ise "emseyna" ifadesi ile söylenecek,
      zikirlerin olduğu o sayfada en alttaki notları okursanız aklınızda bir soru işareti kalmaz, hem okunacak zikirlerin adedi hem faziletleri yazılı,

      son olarak okunuşlarının orjinal hali ile yani arapçası ile olması gerekir, arapça okumayı bilmiyorsanız ya bilen birisinden nasıl okunacağını öğrenmelisiniz ama daha güzeli arapça okumayı, Kur'an'ı orjinalinden okumayı bilmelisiniz ki anladığım kadarı ile öğrenmişsiniz,
      öğrenmek isteyene Allah kolaylaştırıyor ve sizin bile tahmin edemeyeceğiniz bir sürede öğreniyorsunuz,
      kolay gelsin, muhabbetlerimle...

      Sil
  6. Selam Aleykum abla.Oncelikle bizlerle bu faydali yaziyi paylastigin icin , Rabbimden bereketli ilim ve ecrini vermesini niyaz ederim.
    Benim de said el kahtaniden hisnul muslim dua kitabim var, uzun zaman bu uygulamayi yaptigim icin artik esbahna-emsayna nerde degistirilir falan ezberledim cok sukur.Ama yeni baslayan icin hakikaten biraz zor oluyor , hemde Arapca bilmiyorsa is daha da zorlasiyor.Uzun zamandir soyle basit,sadelestirilmis bir zikir kitabi ariyordum , cok sukur size denk geldim.Mumkunse kitabtan birkac resim paylasma imkaniniz var mi ? Iceriklerini ve kitabin ilk, orta ve son sayfalarini gormek istiyorum.Eger dusundugum gibiyse , bi idnillah birkac tane siparis edecegim. Allah sizden razi olsun.

    Rabbim size ve ailenize afiyet versin..

    Selam aleykum ve rahmetullah.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam kardeşim hoşgeldiniz,
      Yazı içinde paylaştığım kitap kapağı ve sayfa resimleri bahsettiğim kitapçığa ait sadece son resimde resmin alt kısmı yani zikrin kaynağının yazılı olduğu kısım başka bir kitapçıktan alıntı, bu kitapçıkta zikirlerin kaynakları verilmemiş kitapçığın daha sade ve az sayfalı olması için böyle hazırlanmış olabilir, zaten Kaynak kitabı Hıs'nul Muslimde bu hadislerin kaynağına ulaşabiliyoruz sıkıntı yok inşeAllah, okuması çok kolay çok güzel hazırlanmış,

      ben bu zikirlerin bulunduğu başka kitapçıklar da gördüm ancak hiç birisinin okunuşu bu kitapçık kadar rahat değil.
      Kitapçık Nakil Yayınlarından çıkmış ben buraya da yine linkini vereyim üzerine tıklayarak sayfaya ulaşıp siparişinizi verebilirsiniz,
      hayır dualarınız için de cezakallahu hayran, selametle kalın kardeşim cumanız hayır olsun...

      SABAH AKŞAM ZİKİRLERİ

      Sil
  7. selamun aleyküm ablacım
    bu paylaşımınızı çok faydalı buldum Allah razı olsun eger uygun görürseniz size bir sorum olacak
    amacım size soru sorarak zor durumda bırakmak degil belki bir cevabınız olur diye size yazmak istedim
    nefsime gücüm yettigi nisbette sabah ve akşam zikirlerinden yapmaktayım fakat ''özellikle 100 sayılı olanları'' zikrederken aklım çok dünyaya dalıyor kendimi toparlayıp manasını düşünmeye çalışıyorum çünkü aklıma hemen ''zikrin kalbe inmemesi hadisi'' geliyor ve tabi birde şeytanın,nefsin verdigi vesveselerle ugraşıp duruyorum ama bittigi zaman gün boyu rahatım.
    mesela kendime bak sen bu zikri yapmıştın şeytan sana yaklaşamaz telkininde bulunuyorum.Fakat tam manasıyla kopmadan bu zikirleri hem kalp hem dille yapmak mümkünmüdür yoksa herkes benim bu yaşadıgımı yaşıyormu merakediyorum.bu zikirlere başlayalı öyle yıllar olmadı terkettigim zamanlar olsada tekrar hayatıma katmaya özveride bulunuyorum.
    size okadar çok şey yazıp danışmak,paylaşmak istiyorum ki ama bunaltmak istemiyorum hakkınızı helal edin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam Estağfirullah,
      Bahsettiğiniz durum bende de mevcut dediğinizi tam olarak gerçekleştirmek benim için de çok zor, ama niyetim halis, biz gayret gösteririz Allah bizim ihlas ve samimiyetimize bakar ve bize gücümüzün üstünde yük yüklemez gücümüzü aşanı bizden beklemez
      Allah bizleri riyasız, ihlasla kendisine yönelen razı olduğu salih kullarından eylesin amin.

      Sil
    2. Allah razı olsun hemen cevaplandırmışsınız Allah sizi hayırlarla mükafatlandırsın Amin

      Sil
  8. Yazıda bahsettiğim kitapçığa verdiğim bu linkten ulaşabilirsiniz

    https://ilimvecihad.com/e-kitap/673/hisnul-muslimden-sabah-ve-aksam-zikirleri.html

    YanıtlaSil
  9. Es selamu aleykum
    Uzun olanları ezberde cok zorlaniyorum Ozellikle أمسينا وا اصبحنا diye baslayanlarda... videoyu nasil indirebilirim dinleyerek ezberim kuvvetli rn azindan dinleyerek belki ezberleme imkanı bulurum.. insa Allah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar

    1. instagram hesabımda profilimde indirme linki var oradan indirebilirsiniz

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur