İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

27 Temmuz 2014 Pazar

Bayramımız Mübarek Olsun/ Bayram İçin İkram Önerileri

Ve de ki: "Rabbim, bağışla ve merhamet et, sen merhamet edenlerin en hayırlısısın." 
(Mu'minun Suresi / 118)
Esselamu Aleykum we Rahmetullah...
Yüceler yücesi Rabbimizin adı ile başlayalım söze...
İşte ayların sultanı bir Ramazan'a daha veda ediyoruz, belki de bu veda bir çokları için ebedi bir veda olacak... Belki bu Ramazan hayatımızın son Ramazanıydı, zira nicelerinin geçen Ramazan son Ramazanları oldu, bu Ramazanı göremediler...Rabbim cümlemize rızası uğrunda yaşanmış bir Ramazan ve rızası uğrunda yaşanmış bir hayat nasip etsin ve yalnızca mü'minlerden olarak kendisine kavuşan bahtiyar kullarından olabilmemizi bizlere ihsan etsin(amin).

Ramazanda da zulümler, ölümler, şehadetler, işkenceler hız kesmedi. Filistin daha bir gündemdeydi ancak Suriye ve diğer İslam topraklarında cihad ve direniş kesintisiz devam etti. Bizler rahat evlerimizde, türlü türlü yiyecek ve soğuk içeceklerle iftar ve sahurlar yaparken, nice kardeşlerimiz karnını doyuracak bir lokmaya muhtaçtı. Huzurla oturacak, istirahat edecek sıcak bir ev ortamından mahrumdular. Ne ramazan, ne bayram ne de başka bir zaman Hak ve Batıl mücadelesi Kıyamete kadar süregelecek. Bu yolda çile çeken, çeşitli acılarla imtihan veren, veya kardeşlerinin dertleri ile dertlenip infaklarını, dualarını gönderenler de inşeAllah Rableri katında mükafatlandırılacaklar.
 "Ki Allah anıldığı vakit onların kalpleri titrer. Onlar başlarına gelene sabreden, namaz kılan kimselerdir. Kendilerine verdiğimiz rızıktan Allah yolunda harcarlar."
(Hac suresi 35.ayet meali)

Bu ramazanda da geleneği bozmadım, sayfamda yemek tarifi yayınlamadım.
Ramazanla beraber sanki bir kıtlık başgösteriyormuş gibi yiyecek stoklamak, çeşit çeşit iftar ve sahur menüleri hazırlamak benim ramazan anlayışıma ters bir durum.
Bu kadar çok çeşitle beslenen bir oruçlu, ibadetlerini nasıl kolay yapar? Sadece yeme ve içme düşüncesi ile meşgul bir beyin nasıl maneviyata geçiş yapar? ibadetlerden haz alır benim hafsalam almıyor...

Ramazanda bu sayfada iftar ve sahur menülerim yoktu, bayram için de değişik özel bir tatlı yapmadım, ancak bayram için önceki yayınlardan sizlere bir fikir olur düşüncesi ile mütevazi bir ikram menüsü hazırladım. Malum yaz mevsimindeyiz daha çok soğuk yiyecek ve içecekler tercih ediliyor. İşte bu durumu göz önünde bulundurarak ikram önerilerimi hazırladım.
İçecek olarak nanelotayı mutlaka tavsiye ediyorum. Bu güne kadar bir çok insana tattırdığım nanelotayı henüz beğenmeyen çıkmadı. Nanelota(Limonlu zencefilli nane şurubu) tarifime BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Misafirleriniz için nohutlu yoğurtlu dövme çorbası yine reddedilemeyecek hem serin hem doyurucu lezzetli bir ikramlık olarak önerilerim arasında yerini alıyor. Yoğurtlu çorba tarifime BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.
Sıra geldi tatlımıza...Bilinen baklavalardan çok farklı ve hafif hem de gevrek bir tatlı tarifi Cevizli rulo baklava. Yine tadanların çok beğendiği bu lezzetli tatlıyı hem sizler, hem de misafir ikramı olarak öneriyorum.Cevizli rulo baklava tarifime BURAYA tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Rabbim dünyanın çeşitli yerlerinde acı çeken, zulüm gören bütün müslüman kardeşlerimizin yardımcısı olsun. Rızası uğrunda canlarını ortaya koyan mücahit kardeşlerimize hayırlı zaferler ihsan etsin, ellerini güçlendirsin, attıklarını isabet ettirsin, onlara atılanları atanlara geri çevirsin.
Daha nice Ramazanları hayırla, sağlıkla ve mutlulukla idrak etmeyi, günahlardan arınmış olarak bayramlara kavuşmayı Rabbim cümlemize de nasip etsin, bayramlarımız bayram olsun(amin), hayırlı bayramlar...

18 yorum:

  1. Vealeykümüsselam ablacım iyi bayramlar diliyorum..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayırlı bayramlar Sevgi'm muhabbetlerimle...

      Sil
  2. Amin, Amin, Amiin...
    Bayramın mübarek olsun canım, Rabbim daha nice Ramazanlara ve bayramlara erişmeyi nasip etsin. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım adaşım bil mukabele, sana da hayırlı bayramlar,
      sevgilerimle...

      Sil
  3. Ve aleykum selam ve rahmetullahi ve berakatuhu.
    Dualarına gönülden amin ablacım. Allah senden razı olsun.
    Şimdiden bayramımız mübarek olsun hayr ve zafer getirsin inşaallah.
    Ümmet olarak buruk olmadığımız bayramlara kavuşabilmek duasıyla.
    Allaha emanetsiniz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim Rabbim cümlemizden de razı olsun(amin),
      ben de bu güzel duana gönülden amin diyorum,
      kalbi muhabbetlerimle, hayırlı bayramlar...

      Sil
  4. Selamun aleykum ablacım.. Evine misafir olup bayram ikramlarından yemek isterdim:) nasip diğer bayramlara.. Hayırlı bayramlar.. Ellerinden öpüyorum. Nefise

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam Nefisecim, o da olur inşeAllah, sizlere ikramlıklar önerdim ancak ben de hepsini hazırlamadım, çorbam ve nanelotam var, tatlı yapamadım, ablan bu bayram biraz tembellik yaptı :)
      Rabbime emanetsiniz hayırlı bayramlar...

      Sil
  5. Ve aleykum selam ablacım. Sizinde bayramınız mubarek olsun.

    Az önce de mesaj yazdım ama isim yazmadan yollamışım :) uzun zamandır yazmazsam olacağı budur... Ama siz biliyorsunuz sizi hep takip ediyorum. Ve de ilk sizinle bayramlasiyorum.

    Allah a emanet olun ablacım, sayfadaki tüm kardeslerimin de bayramları mubarek olsun inşaAllah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım benim hoşgeldin :)
      senin tatlı meşguliyetlerin var, yazamaman çok normal :) ilk bayramlaştığının ben olmama sevindim, Allah razı olsun(amin),
      sizlere de hayırlı bayramlar, kalbi dua ve muhabbetlerimle...

      Sil
  6. Ramazan Bayramın mübarek olsun.
    Şeker tadında nice bayramlar diliyorum.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, hayırlı bayramlar, sevgiler...

      Sil
  7. canim bayramin mubarek olsun, islam alemine hayirlar getirsin inshaAllah . Rabbim tum kardeslerimizin hayr dualarini kabul etsin, bu arada onerilerin cok lezzetli, ellerine saglik canim kardesim ,Allaha emanet ol bacim :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın sen benim :)
      önerdiklerimden rulo baklavayı denemiştin hatırlıyorum, bir bilen olarak lezzetini yazmışsın :)
      siz de Rabbime emanetsiniz, kalbi dua ve muhabbetlerimle, hayırlı bayramlarınız olsun...

      Sil
  8. Sa Ramazani kendinden razi edebilen herkese bugun bayram. Gonuller buruk ama sizinde dediginiz gibi kiyamete kadar suren bir mucadele bu. Iski kendimizi ve ailemizi dogru safda koruyabilelim. Allaha emanet olun selametle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevilcim hoşgeldin :)
      doğru söylüyorsun, mühim olan Hak'tan sapmamak, herkes farklı şekillerde imtihanda, Rabbim güç yetiremeyeceğimiz şeylerle imtihan etmesin(amin),

      kalbi muhabbetlerimle, hayırlı bayramlar...

      Sil
  9. Selamun aleykum ve Rahmetullah..Ablacım Bayramımızı ALLAH Kabul eylesin.amin. InsaALLAH yıne bır ramazan ayı yaşarız. Ben sımdıden ozledım ramazanın guzellıklerını...sevgılerımle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam we Rahmetullah Fatmacım hoşgeldin :)
      Ramazanı özlemek de bir marifet, niceleri için Ramazan, oruç bir yükken, niceleri için de bulunmaz bir nimet, tarif edilemez bir mutluluk, Rabbim ikinci kısımda yer alanlardan olabilmeyi cümlemize nasip etsin(amin),
      Rabbime emanetsin, hayırlı bayramlar, sevgiler...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur