İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

5 Ekim 2018 Cuma

SAFER AYI BELA VE UĞURSUZLUK AYI DEĞİLDİR!

Safer ayı cahiliye devri Araplarınca uğursuz sayılırdı. Bu batıl inancın kalıntıları günümüzde de görülmektedir. Bugün de bazı kesimlerce bu ayda Allah’ın çokça uğursuzluklar ve şerler yarattığına, bu ayda 320 bin bela indiğine inanılmakta ve bunlardan korunmak için de bu aya mahsus namaz, dua, sadaka vb.ile bunlardan korunulabileceği söylenmektedir ki bunların hiçbirisinin sahih bir dayanağı yoktur, hepsi uydurmadır, batıldır.


Yine "Safer ayında evlenilmez, yoksa devam etmez. Safer ayında doğan çocuklar uğursuz olur. Bu ayda ticaret kötü gider" vb. inanışların da hepsi batıldır, hurafedir.

Ebu Hureyre (radiyallahu anh) şöyle dedi: “Rasulullah (sallallahu aleyhi ve sellem) şöyle buyurdu: “Hastalığın bir başkasına kendi kendine bulaşıcılığı yoktur! Uğursuzluk yoktur! Baykuş ötmesinde uğursuzluk ve zarar verme yoktur! Safer ayında uğursuzluk yoktur!”🔸 (Buhari 5740, Müslim 2220/106)

Yine Rasulullah (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) üç defa şöyle buyurmuştur: “Uğursuzluğa inanmak şirk’tir.” (Ebu Davud, İbn Mace, Ahmed Müsned 1/389, Elbâni Sahihu’l-Cami 3955)

Ve yine şöyle buyurmuştur: “Uğursuzluk inancının kendisini herhangi bir ihtiyacını görmesinden vazgeçiren bir kimse şirk koşmuştur…”(Ahmed, Taberani)

Nebi (sallallahu aleyhi ve sellem) şunları söylemiştir:
“Her kim, bizim şu dinimizde ondan olmayan bir şey icat ederse o reddolunmuştur (kabul edilmez).”(Buhari, Muslim)
“Her kim, dinimizde olmayan bir iş yaparsa o reddolunmuştur.”(Müslim)
İlk rivayette dinde olmayan yeni bir iş icat eden kimseden bahsedilmekte, ikinci rivayette ise kendi icat ettiği veya başkası tarafından icat edilmiş bir bidat’ı uygulayan kişiden söz edilmektedir

Safer ayının belalı ve uğursuz bir ay olduğuna inanmak batıl olduğu gibi, bu aya “Saferü’l-Hayr (hayırlı ay)” demek te batıldır, bu da bir bidattır. Böyle demek, bu batılı başka bir batılla düzeltmeye çalışmak demektir.
Velhasılı Safer ayı da sair aylar gibi bir aydır. Yani bu ay ne bela ve şer ayıdır ne de hayır ayıdır. Diğer aylardan farklı değildir.
____
🔸“Safer ayında uğursuzluk yoktur!” diye tercüme edilen ولَا صَفَرَ ifadesine bundan başka manalar da verilmiştir.
instagram / @hayatcemresi_

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur