İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

26 Ocak 2016 Salı

Harama Bakmanın Büyük Tesiri

İbretlik Bir Kıssa
بسم الله الرحمن الرحيم
Zamanın birinde Müslümanlar Hristiyan Rum ordusuyla savaşmak için onların bölgesine doğru gitmişler. Müslüman ordu içerisinde, bundan önce çok defa Rumlar’a karşı cihad etmiş olan, Kur’ân’ın hepsini ezbere bilen, ilim sahibi olan biri varmış. 

Müslümanlar Rum beldelerinden birini muhasara altına almışlar. Rumlar kalenin içinde, Müslümanlar ise dışında, iki ordu arasındaki mesafe yakın olduğu bir halde aralarında çatışmalar yaşanmış. Birkaç gün durum böyle devam etmiş. 
Bazen kaledeki kadınlar dışarı çıkıyorlarmış. İşte bu adam, kaleden çıkan bir kadın görmüş, ama bakışını ondan çevirmeyip devam ettirmiş. Kadın hoşuna gitmiş. Bir bakış, iki, üç, dört… derken kalbi kadına bağlanmış. O’nu gözlemeye başlamış. 
Ve sonunda bir gün ona: “yanına nasıl gelebilirim” diye bir yazı göndermiş.
 
Kadın da demiş ki: “Hristiyan olursan yanıma gelebilirsin.” 
Ve adam onun bu şartını kabul edip Hristiyan olmuş ve bir şekilde kaleye girmiş. 

Müslümanlar bu durumu öğrenince çok üzülmüşler. Günler geçmiş, ama bir türlü Müslümanlar kaleyi ele geçirememiş ve beldelerine geri dönmüşler. Bir zaman sonra bu Müslümanlardan bazıları adamın yanına uğramışlar. Adam o sıra kalede o kadınla berabermiş. 
O’na sormuşlar: “Ezberlediğin Kur’ân’ın ne oldu? İlmin ne oldu? Orucun ne oldu? Cihadın ne oldu? Namazın ne oldu? Bunların durumu nedir?” 
O da şöyle demiş: “Ben Kur’ân’ın hepsini unuttum. Lakin sadece şu ayet aklımda kalmış:

“Kâfirler (ahiret günü) çok defa keşke (dünyada) Müslüman olsalardı diye temenni ederler. Onları (azgınlıkları içinde) bırak, (hayvanlar gibi) yesinler, (dünya lezzetlerinden istedikleri gibi) faydalansınlar ve (aldatıcı) umutları onları oyalasın. Onlar ileride bileceklerdir.” (Hicr 2-3)

"Ben Hristiyan olup bunların arasına katıldıktan sonra malım ve çocuğum oldu.”

(Not: Bu olayı İbn Kesîr (rahimehullah) “el-Bidâye ve’n-Nihâye” isimli eserinde İbnu’l-Cevzî (rahimehullah)’tan naklederek aktarmıştır. Ancak burada bu olay İbn Kesîr’in söyledikleri kıssalaştırılarak nakledilmiştir.)

İşte harama bakmanın kalbe olan tesiri! Bu adam sadece harama baktığı için bu hale geldi. Cihad için yola çıkmış ve düşmanın karşısında, ölüme yakın olduğu bir yerde, yani nafile ibadetlerin en faziletlisi olan cihad ameli içerisinde olmasına, çok kere cihad etmiş, Kur’ân hafızı ve ilim sahibi biri olmasına rağmen bir bakışla hayatı değişti. Nice insanlar var ki, önceden İslami bir hayat içindelerken harama baktıkları için cahiliyye yaşantısı içine girdiler; namazı terk ettiler, içki içmeye, esrar, alkol kullanmaya başladılar, zina gibi hayâsızlıklar işlediler, bu adam gibi dinlerini değiştirip bu hal üzere öldüler...

Hazırlayan:
Ömer Faruk/Nakil Kürsüsü

4 yorum:

  1. İbret verici ve çok ürküten bir hikaye.

    "Ey kalpleri evirip çeviren Allah'ım! Beni dinin üzerinde sabit kıl ve yalnızca mü'minlerden olarak canımı al"

    YanıtlaSil
  2. Allahumme Amin gerçekten çok ürkütücü :((((.

    YanıtlaSil
  3. Rabbim nefsimize bırakmasın ...

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur