İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

6 Aralık 2014 Cumartesi

El Örgüsü Çok Pratik Patik Yapımı

"Allah katında değerini, yalnız olduğun zaman Allah’ın senin yanındaki değeriyle bilirsin."
(Abdulaziz Tarifi) 
Allah'ın adıyla...
Havaların soğuması ile beraber, kazaklar hırkalar ev içinde ise patikler revaç bulmaya başlar. Özellikle de ayakların sıcak tutulması önemlidir.
Örgü konusunda çok üretici olduğumu söyleyemem, örgüm düzgündür ama öyle model çıkartmayı pek beceremem. Netten bulduğum bir patik modelini küçük oğlum için denedim.  Evde bir hayli artan ipim vardı, hem onlardan kullanayım hem de daha önemlisi yavrumun sıcacık giymesi için önce ona ördüm. Bir de kendisine bir şeyler örmemden çok mutlu olan bir çocuk :) bu vesile ile de sevindireyim dedim. Sonrasında ise abisi de istedi bir tane de onun için ördüm, ikincisinde ise biraz daha geliştirdim :) Diğer abilerde sıraya girdi, şimdi herkes patik istiyor :))
Abimizin patiğin yapım aşamalarını yukarıdaki resimde görüyorsunuz. Uçlarını sivri durmamaları için içe kıvırıp üçgen şekli vererek diktim, abinin patiğinde düğme kullanmadım üst kısmını da, ayağına rahatlıkla giyip çıkaracağı şekilde biraz diktim.
Patikleri a simetrik durmayacak şekilde diktim.
Evdeki çorap ipine örgü ipini de ekleyip beraber iki renk karışık ördüm, alt kısmını ise bir diğer patik ipi ile karışık ördüm, ikinci tekinde o ipim az geldi, iki sıra eksik geldi, üst renk ile devam ettim. Patikleri haroşa yerine düz örgü olarak da örebilirsiniz.

Benim ipimin kalınlığından olsa gerek ilk patikte, dikince patik uçlarının sivriliği fazla belirgin ve dışarıda duruyordu, onları üste doğru hafif katlayıp tutturdum, üstteki abisinin patiğinde ise farklı dikerek sivriliği kaybettirdim, ayağından çıkmaması için de üst kısma tığla zincir çekip brit yaptım karşısına da düğme diktim, bu şekilde ayakta duruşu daha sıkı oldu, yürürken ayağından çıkmıyor.Üstteki abinin patiğinde ise brit ve düğme yerine karşılıklı kenarları bir miktar diktim. Patiklerin ayakları daha iyi sarması ve ayaktan çıkmaması için bilek kısmına bir kaç sıra çorap lastiği geçirebilirsiniz.
Küçük oğlumun patiklerini 52 ilmekle başladım, genişliğinin yaklaşık 3 te biri kadar yükseltip dikdörtgen yaptım ve kestim. Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi dikip hazır hale getirdim. Abisinin patiklerini ise 78 ilmek olarak ördüm.  
Yan kısımlarının her iki ayakta aynı yöne gelmemesine dikkat ederek dikim işini yaptım. Aksi takdirde kenara dönen kısım bir ayakta içe bakar, diğerinde dışa bakar. Düğmeli patik acemilik işiydi, sonrasında onun uçlarını söküp abisinin patiğindeki gibi diktim, brit ve düğmeyi de söktüm diğeri gibi üstten biraz diktim, kenarlarına bir kaç sıra çorap lastiği geçirdim...
Yandaki resimde görülen patik ise 3.sünü  ördüğüm, diğer abimizin patiği :)
Rabbimizin nimetleri saymakla bitmez bunların en başta geleni ise İslam nimeti, iman, zikir, ibadet, tevekkül vb. nimetlerdir. Sonrasında ise sağlık, hayırlı ve sağlıklı evlatlarınızın olması, Allah'tan başka kimseye muhtaç, olmadan hayatımızı sürdürmektir. Bütün bunlara sahipseniz neyiniz eksik kalmıştır? Rabbim bizleri verdiği nimetlerin şükrünü eda etme gayretinde salih amellerde bulunan razı olduğu salih kullarından eylesin(amin).
"Ey insanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüller derdine bir şifa, müminlere bir hidayet ve rahmet geldi."
"De ki, "Allah'ın ihsanıyla ve rahmetiyle, yalnızca bunlarla sevinç duysunlar. Bu, onların biriktirip durduklarından daha hayırlıdır."

(Yunus suresi 57-58.ayetler) 
Yazımızın sonunda ise sizlere bir HEDİYEM var...

9 yorum:

  1. Ellerine sağlık beceriklim:) kuzuların güle güle giysin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, becerisi benim becerimden çok daha fazla olup mütevazilik gösteren canım kardeşim :) sevgilerimle...

      Sil
  2. canım maşallahın var,benim miniklere doğduklarından itibaren hiç yünlü birşey giydiremedim,hep böyle şeylere hevesim kaldı:(

    YanıtlaSil
  3. Selamun Aleykum, hayırlı pazarlar ben de patikleri çok seviyorum çocuklar çorap giymeye üşeniyor ama patikleri ayağa geçirivermek kolay geliyor. Ama hiç yapmamıştımi sizin tarifininiz kolaya benziyor yaparım inşallah. Allaha emanet olun. Bu arada Mevlana ile ilgili yazı da ilgimi çekti. Mevlana adı bile o kadar yanlışki, Allah düşünüp ders alanlardan eylesin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam kardeşim hoşgeldin :)
      benim de bu konularda çok becerikli olduğum söylenemez, her zaman söylerim ben yapıyorsam aynı durumdaki herkes de yapabilir :) dediğin gibi bizimkiler de çorap giymeye üşenince patiği ayaklarına geçiriveriyorlar :)
      kalbi muhabbetlerimle,
      haftan hayır olsun...

      Sil
  4. Ellerinize sağlık. Sıcacık tutar minik ayaklarını.Güle güle giysinler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim hoşgeldiniz :)
      sevgilerimle...

      Sil
  5. Canım ellerine sağlık çok güzel olmuş patikler, yavruların hayırlı günlerde kullansın inşhaAllah :))
    Hediyen olan konuşmada çok güzeldi Allah razı olsun, Rabbim herşeyi layıkıyla yapmayı nasib etsin (amin)
    Sevgilerimle kardeşim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim canım benim hoşgeldin :)
      Aynı sitedeki diğer sohbetleri, yazıları herkese tavsiye ederim, ailecek son zamanlarda ki favorimiz nakil kürsüsü.
      Rabbime emanetsin...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur