İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

23 Mayıs 2014 Cuma

Çikolatalı Mini Pastalar / Sarık Pasta ve Tatlı Sürpriz

"Aralarında hüküm vermesi için Allah'a ve Rasulüne davet edildiklerinde mü'minlerin sözü ancak "işittik ve itaat ettik" demeleridir. İşte bunlar asıl kurtuluşa erenlerdir."
(Nur suresi 51.ayet meali)
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
Es selâmu aleykum Canım kardeşlerim,Rabbimden,hepinize,hakkınızda hayırlara vesile olacak güzel bir cuma günü ve günler yaşatmasını niyaz ediyorum.İşleriniz hayır,her hayır işiniz kolay,hayır dualarınız makbul,ibadetleriniz ihlaslı ve bol sevaplı olsun(amin).Bir haftalık bir aradan sonra hem yazı hem tarif bir arada olsun istedim,sıkılmadan okuyacağınızı ümid ediyorum :)
İmam sarığı pastası veya sarık pasta, çok sevdiğim tatlı misafirlerim için hazırladığım bir pasta idi.O gün çok anlamlı ve bu pastadan çok daha tatlı olan bir sürpriz yaşadık.Samimiyeti,mütevaziliği,en iyiye ulaşma yolundaki gayreti ile,bu sürprizin sahibi Tuğbacığım büyük bir mutluluk yaşamamıza vesile oldu.O gün Tuğba aynı Tuğba idi ama Rabbinin onun için seçtiği tesettürü,başörtüsü ile yeni bir Tuğba idi.Aslında sürpriz tarafı bizi çok sevindirmiş olması idi,yoksa Tuğba'nın bu isabetli seçimini bekliyorduk,sadece zamanını bilmediğimiz için ve yaşadığımız bu güzellikten dolayı sürpriz dedim.
Evet örtü kadına bambaşka bir güzellik ve samimiyet katıyordu,bunu onda müşahade ettik.Tesettür Cemil Rabbimizin biz kadınlara verdiği değerin en güzel göstergesi,Rabbimiz bizi seviyor,ruhumuzu yaralayacak,bizleri basitleştirecek her türlü halden de sakındırıyor. Takvalı tesettürle* yüceltiyor bizi,adeta sen özelsin,sen çok kıymetlisin,sana yakışan budur,ben seni böyle daha çok severim,sahibin benim,senin için en iyinin ne olduğunu ancak ben bilirim diyor.
Rabbinin tesettür emrine uyan müslüman kadın ise,Rabbim,ben ancak senin için yaşarım,senin emrettiğin gibi giyinirim,sen bana bunu seçmişsin,muhakkak ki sen benim için neyin en iyi olduğunu benden daha iyi bilirsin,sen nasıl istersen ben öyle giyinirim,benim için yalnız ve yalnız senin rızan önemlidir,Rabbim ben senin içinim diyor.Tesettürü ile samimiyetini,yalnızca O'na(c.c) kul olduğunu Rabbine arzediyor....Ona kul olan her güzelliğe sahip olmuştur,gayrısına kul olan hem dünya hem ahiret hüsranına aday olmuştur.Rabbim bizleri kendisine hakkıyla kul olanlardan eylesin,kalbimizi halimizi dini üzerinde sabit kılsın(amin).
♥♥♥
Gelelim tatlı mı tatlı,şirin mi şirin pastalarımıza :) Bloglarda bir İmam sarığı pastası rüzgarı esti,işte ben de o rüzgara kapılanlardanım :) Bu pastayı ilk olarak Semaver'in sahibesi sevgili adaşım Hatice'de gördüm,sonra da bir çok yerde...Pastayı yapmayı düşündüm ancak bir problem vardı.Her tarifte pastaların üzerinde benmari usulü eritilmiş bitter çikolata vardı.Ama biliyoruz ki bu çikolata bekleyip donunca,kesmek istediğinizde kırılacak.Pastayı yerken kalıp halinde kalkacak.Ya pastaları servisten önce çikolata ilavesi yapılacak,ya da? evet ya da ne yapılmalıydı?Bir çözümü olmalıydı.Epey düşündüm,bunu önlemenin yollarını aradım.Rabbimin bir lütfu ki,sevgili arkadaşım Hanife'de problemin çözümünü buldum.Ne kadar basitte olsa insan her şeyi akıl edemiyor.Evet Hanife'nin Çok Pratik Çikolata Sosu tarifi'ne rastlamak benim için Rabbimin bir lütfuydu,aradığım çözüm buradaydı. Çikolatayı benmari usulü eritip kullanmak yerine bir miktar su ile direkt ocak üzerinde eritmek.Yöntemi uyguladım ve imam sarığı pastalarımda kullandım.Zannediyorum benmari usulü erittiğimiz çikolataya da aynı miktarda kaynar su koyup karıştırsak yine sonuç aynı olur,o şekilde de denenebilir.
Resimlerde donduktan sonraki kesilmiş halini de görüyorsunuz,kesilmesi,yenilmesi tam istediğim gibi çok rahattı elhamdulillah.Bu vesile ile bu güzel pasta tarifi ile tanışmama vesile olan sevgili adaşım Hatice'ye ve bu çok güzel,pratik bilgiyi bizlerle paylaşan sevgili arkadaşım Hanife'ye teşekkürü bir borç biliyorum,paylaşmak güzel,hele paylaşılan bilgi ise bir başka güzel...Hep böyle güzel ve hayırlı paylaşımlarda bulunabilmek temennisi ile artık söze niyahet verip tarifimize geçelim inşeAllah...
Tarifi uygularken, ufak değişiklikler yaptım,kremadaki süt ölçüsüne sadık kaldım ancak kremam arttı, çikolata sosundaki su miktarında da azaltmaya gittim,sizlerin en iyi sonucu alması için, tecrübelerimle tarifi yeniden şekillendirdim,hiç yağsız,yumuşacık ve çok lezzetli bir pasta idi,ısrarla tavsiye ederim :) Rezzak olan Rabbimize,bizlere bahşettiği bütün nimetler için, yarattığı şeylerin zerrelerince hamd-u senalar olsun.
MALZEMELER
Pandispanya Malzemeleri
4 adet yumurta,
 1 çay bardağından bir parmak eksik toz şeker +2 yemek kaşığı vanilya şekeri,
2 çay bardağı un,
1 tatlı kaşığı kakao,
limon veya portakal kabuğu rendesi,
  1 çay kaşığı tepeli kabartma tozu,
  1-2 yemek kaşığı su,
Krema Malzemeleri 
  2,5 bardağı süt,
 limon veya portakal kabuğu rendesi,
1 yemek kaşığı nişasta,
  1,5 yemek kaşığı un,
1 adet yumurta,
piştikten sonra içine ilave etmek üzere;
  1 yemek kaşığı vanilya şekeri + 3,5 - 4 yemek kaşığı toz şeker,
Pastaların kenarlarını bulamak için hindistan cevizi,
Pastaların üzerleri için:
80 gr bitter çikolata,
3 yemek kaşığı su,
Nasıl Hazırlanır?
Kremayı hazırlayıp soğumaya bırakın,
fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın,
pandispanyayı hazırlayın,kağıt serilmiş tepsiye döküp yayın,
tepsiyi fırına sürüp ısıyı 170 dereceye düşürün,
7-8 dak sonra kontrolünü yapıp fırından alın,
ağız kısmı ince uygun bir su bardağı ile yuvarlaklar kesin (1),
kremayı mikserle çırpın,
elinize 1 adet yuvarlak pandispanya parçası alın,üzerine 1,5 tatlı kaşığı krema koyup yayın (pasta adedine ve büyüklüklerine göre kullanacağınız krema miktarını ayarlayabilirsiniz) 
2.yuvarlak parçayı üzerine kapatıp hafifçe bastırın,
kenarlarına da bıçak yardımı ile krema sürüp hindistan cevizine bulayın,
diğer parçalara da aynı işlemleri yapıp kremalama işlemini bitirin (2),
uygun bir kaba 3 yemek kaşığı su ve parçalanmış bitter çikolatayı koyup ocakta kısık ateşte ısıtmaya başlayın,
çikolata erimeye yakın ocaktan alın ve karıştırarak çikolatanın iyice erimesini sağlayın,
hazırladığınız bu çikolata sosundan mini pastaların üzerine yeterli miktarda döküp yayın (3),
pastalarınızı derin bir tepsiye alıp üstlerini streçleyin ve dolaba kaldırın,
bir kaç saat dolapta bekleyen mini pastalarınız artık servise hazırdır (4).

Not:Benim pandispanyamdan 28 adet yuvarlak çıktı,dolayısı ile 14 adet pasta oldu.Kesim işlemini mümkün olduğunca iktisatlı yaptım,aradan çıkan minik kek parçaları ise hemen aynı anda küçük oğlum tarafından değerlendirildi :)

Yapanlara kolay gelsin,yiyenlere afiyet olsun,şükrünüz bol ve devamlı olsun,Hak'ka yönelmiş,Hak'tan sapmayan kalpleriniz olsun... 
♥♥♥
*Takvalı Tesettür
Elbise ve tesettür  bedenimizin ve örtüsüdür,süsüdür.Ancak tek başına tesettür yeterli değildir,beden  gibi ruh'da tesettürlü olmalıdır,ruhun tesettürü ise takva yani Allah korkusudur.Takvalı tesettür olması gerekendir,aksi takdirde sadece beden tesettürü günümüzde,caddeleri,sokakları,ekranları dolduran tesettür facialarına sebeptir.
 "Ey Âdemoğulları, size çirkin yerlerinizi örtecek giysi, süslenecek elbise indirdik. Hayırlı olan, takva elbisesidir. İşte bu(nlar), Allah'ın âyetlerindendir, belki düşünüp öğüt alırlar."
 

"Ey Âdemoğulları. Şeytan, ana babanızı, çirkin yerlerini onlara göstermek için elbiselerini soyarak cennetten çıkardığı gibi, sizi de (şaşırtıp) bir belaya düşürmesin! Çünkü o ve kabilesi, sizin onları göremeyeceğiniz yerden sizi görürler. Biz, şeytanları, inanmayanların dostu yaptık."
(Araf suresi 26-27.ayet mealleri) 

32 yorum:

  1. HAyırlı sabahlar ablacım bu sarığı sıkça rastlar oldu denemek için mi karşıma çıkıyor bilmiyorum çok başarılı çok güzel görünüyor afiyetler olsun yiyecek olanlara,sevgilerimi gönderiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgicim hoşgeldin :)bence sen de dene,
      kolay gelsin,sevgilerimle...

      Sil
  2. hemen yapmak lazım elıne sağlık

    YanıtlaSil
  3. cumamız mübarek olsun begeniyle takip ediyorum Allah razı olsun

    YanıtlaSil
  4. Ve aleykum selam canım ablam
    Öyle imreniyorumki bu buluşmalarınıza. Hamdolsun nadide dostlarım var çevremde fakat insan islam ahlakına bulanmış kulları gördükçe onlara doyamıyor. Hep daha fazlasını istiyor :) hem feyz almak için hemde ümitlenmek için. Rabbim dostluğunuzu mübarek kılsın...
    İnşaallah bu pastayı denemek istiyorum. Ellerine sağlık ablam.
    Allah a emanet olasın...
    Tevhid

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle canım,biz bir araya geldiğimizde saatler nasıl geçiyor anlamıyoruz ve her seferinde konuşamadığımız pek çok konuyu bir daha ki sefere erteleyerek ayrılıyoruz,Rabbim bu güzelliği arzu eden bütün kardeşlerimize de nasip etsin,kardeşliklerimizi devamlı kılsın(amin),
      pasta için de kolay gelsin diyorum,inşeAllah memnun kalırsın,sevgilerimle...

      Sil
  5. Sa, cumanız hayırlı ve bereketli olsun. Bu pastayı internette o kadar çok gördümki denemek farz oldu, siz yaparken keki sütle ıslatmadınız galiba. Cumanın konusu yine çok önemli, Tuğba kardeşime hayırlı olsun dileklerimi iletin lütfen. Aslında bu konu hakkında mübarek kitabımızın ve peygambeimizin(sav) söylediği çok açık, sündürüp duranlar kafasız. Bana kalırsa çarşafta bu konuda en duru ve doğru kıyafet, ama ben çarşaflı değilim hatta başımı örtmüş olsam da kendimi dış görünüş olarak tam tesettürlü göremiyorum. Herkesin bir yaşamı var, neler yaşadık nerelere geldik hepimizin ayrı hikayesi var. Doğruyu bilseniz de bazen uygulamak adım adım olabiliyor. O yüzden özellikle bazı sitelerde bu konuda tesettür adına insanların yerden yere vurulmasını anlamıyorum. Bu bir nefis savaşı, örnek olup dua etmek, doğru şekilde tebliğ etmek varken niye usluplar böyle iğneleyici olur anlamıyorum, faydasını da göremiyorum. Neyse size derdimi açtım ama sizin beni anladığınızı hissediyorum. Dualarım tüm kardeşlerim ve kendim için hakkıyla örtünüp korunabilmeyive huzura temiz varabilmeyi hepimize nasip etsin.
    Selametle

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevilcim seni anlıyorum,ancak bu konuda insanları hayra sevk etmek için,yazıp konuşanların da haklarında hüsnü zan besliyorum,herkesin üslubu farklı,tabii ki yapıcı olmak lazım,ama insanlar farklı şekillerden de etkilenebiliyorlar yeter ki alay edip aşağılama yoluna gidilmesin...
      Rabbim cümlemizin de yardımcısı olsun(amin),
      pastaya gelince denemek şart oldu veya artık benim de denemem lazım desek :) deneyip beğeneceğini ümid ediyorum,sütle ıslatmaya gerek yok,yapılışı gayet basit,sadece biraz oyalıyor,oturup yapmakta fayda var :)
      kolay gelsin,sevgilerimle...

      Sil
    2. Siz yazınca fark ettim kullandığım kelimeyi Allah razı olsun güzel uyarınız için. Diğer konu için fazla söze gerek yok, Allah hepimizi ıslah etsin demek en doğrusu.
      Bir de gittiğim kursta kremalarda yazın yumurta kullanmak pek önerilmemişti, çikolata tadı istiyorsanız, ocağı kapattıktan sonra istediğiniz miktarda (beyaz ya da bitter yaptığınız kremaya göre) ekleyebilirsiniz. Aslında pasta kremasında tereyağ iyice köpürtülüp sonra kremaya katılınca ciddi güzel lezzet veriyor ama kalorisini hesap etmeyecekseniz:) Küçük bir paylaşım olsun istedim Allaha emanet olun, bana da sizin gibi arkadaşları rabbim nasip etsin inşallah.(amin)

      Sil
    3. Rabbim cümlemizden de razı olsun(amin),
      zannediyorum yazın yumurta kullanılmasının önerilmemesi koku yapabileceğinden dolayı olsa gerek ,yumurta kokusu kremadan ziyade pandispanyadan gelebiliyor,ama pasta hazır hale gelince koku kalmıyor,bu pastada da öyle,kullanılan limon veya portakal kabuğu rendesi,çikolatası ve en önemlisi hindistancevizi,yumurta kokusuna mahal vermiyor :)

      kremada yumurta olmazsa olmaz değil,yumurtasız da olabilir,bir de bu gün keşfettim,hazırlanan bir kremanın kıvamı istenilenden cıvıksa 1 tatlı kaşığı toz krem şanti ilave edilirse krema kıvam kazanıyor,daha kıvamlı isteniyorsa şanti miktarı biraz daha artırılabilir,konu ile ilgili kurs gören bunu belki biliyordur :)bilmeyenler için de bu benden bir püf noktası olsun :)
      benim bu günkü kremamda yumurta yoktu,sadece pandispanyalı kabı kremanın sütü ile çalkalamıştım,boşa gitmesin diye :)bir de bu günkü başka bir pasta idi,
      her konuda olduğu gibi arkadaş konusunda da duayı tavsiye ederim :)
      sevgilerimle...

      Sil
    4. Siyer Tv.de Mahmut Karakış hocanın derslerinde Ahlak başlığındaki dersi tavsiye etsem, özellikle usluplarımızın nasıl olması gerektiği konusunda çok faydalı.
      Yumurta kokudan ziyade boulmayı hızlandırdığı için diye biliyorum. Şanti de kremayı yumuşatmada kullanıyoruz ama en lezzetli tereyağ ile oluyor.

      Sil
    5. Sevilcim linkini verebilirsen ve you tube da değilse inşeAllah izlerim,siyer tv ye baktım bulamadım,sadece Muhammed Emin Yıldırım'ın sohbetleri var,

      yumurta konusunda mesele beklerken ki bozulma ise zaten bizde pastaların ömrü en fazla 2-3 gündür :) elhamdulillah böyle bir problem hiç yaşamadım,maşeAllah lâ kuvvete illa billâh.

      Sil
    6. http://www.siyertv.com/3113_066-hadis-buhari-ahl%C3%A2k-hadisleri.html
      ben siyertv.den çok faydalanıyorum, Allah razı olsun hepsinden.
      Birşey yapılınca keyifle yenmesi de anne için ne mutlulukdur bilirim.
      selametle

      Sil
    7. oradan olmazsa şu linkden bakabilirsiiz
      http://www.siyertv.com/37_121_mahmut-karakis-hadis.html

      Sil
  6. Haticecim ne güzel şeyler yazmışın Allah razı olsun arkadaşım bende blog camiasından o kadar güzel ve faydalı bilgiler öğrendimki iyiki blog açmışım iyiki blog dünyasını tanımışım..
    Uzun zaman önce bende rüzgar gülü kurabiyenden defalarca yaptım ama yayınlamak kısmet oldu itiraf edeyim kurabiye çok güzel ama şeklini benzetemiyorum en kısa zamanda yayınlayacağım İnşaAllah....
    Yazında pastada çok güzel hem ruhumuza hemde bedenimize eden bir post olmuş..
    Tuba kardeşimiz içinde çok sevindim..
    Hayırlı Cumalar arkadaşım Cumamız mübarek olsun..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Hanife,rüzgar gülünde başlarda şekiller güzel çıkıyor,hamur bekledikçe kendisini salıyor,bunu önlemek için hamuru yoğurup en az yarım saat üzeri kapalı olarak dolapta bekletilirse daha iyi sonuç alınabilir diye düşünüyorum,bir de o şekilde denemeni öneririm,kolay gelsin,sevgilerimle...

      Sil
  7. selamun aleykum canim :) cumlemize hayirli cumalar olsun, Tugba kardesimiz icinde cok memnun oldum, Allah hepimize amellerimizi razi olacagi sekilde yapmayi nasib etsin.
    pastaya gelince cok şık duruyor oncelikle , siddetle tavsiye ettigine gore tadina cok guzeldir , ellerine saglik canim dostum ....herseyin cok mukemmel bacim, yazilarin tariflerin cunku sahibeleri de cok tatli ;) emegi gecen diger kardeslerimizden de Allah razi olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. We aleykumselam canım benim,
      işlerini kolaylamışsındır diye ümid ediyorum,Rabbim kolaylıklar versin(amin).
      Güzel sözlerin için de Rabbim razı olsun(amin),sen kendi güzelliğini yansıtmışsın,çok teşekkür ederim,sevgilerimle...

      Sil
  8. Tugba ve kuzusu24 Mayıs 2014 18:10

    Benim guzeller guzeli ablacim.sizleri tanidigim icin gercekten cok sansliyim.Allah'in lutfu ve sizlerin vesilesi ile kapandim.ve cok mutluyum elhamdulillah.sizleri tanidiktan sonra gayretim artti.hepinizi cok seviyorum.grubumuzda hatice abla gibi tatli mi tatli 2 hanim kiz daha var .benden 10 yas kucukler ama cok olgun,bilgili,her islerinde Allah'in rizasini gozetmeye calisan hanim hanimcik kizlar.ben boyle arkadaslara sahip oldugum icin ne kadar sukretsem azdir.ve butun bunlara vesile

    YanıtlaSil
  9. Tugba ve kuzusu24 Mayıs 2014 18:18

    Olan bu guzel sayfanin sahibi hatice abladan Allah razi olsun ins.bu yorumu esimin tlf ile yazdim bu yuzden harfler biraz yanlis oldu kusuruma bakmayin.Allah'a emanet olun ins :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kusur ne demek canım benim çok rahat okunuyor ve anlaşılıyor :)
      sizleri tanıdığım için Rabbime ne kadar şükretsem azdır,
      ben bu güzelliklere layık değilim Rabbim lütfu ile veriyor elhamdulillah,
      sen de Rabbime emanetsin,sevgilerimle...

      Sil
  10. Canım adaşım ellerine sağlık, ben bu pastayı misafirlikte yemiştim, herkes özellikle de çocuklar çok beğenince, ev sahibinin de bir kaç defa yaptığı bir tarif olunca tarifini alıp yayınlamıştım, sonra da evet pek bir meşhur pasta oldu:)) şimdi sende okuyunca farkettim, asıl tarifinde çikolata eritiliyordu evet ama yediğimiz öyle değildi ve ben yapan arkadaşa sorduğumda çikolata sos kullandığını söylemişti yazdığımı sanıyordum ama sanırım unutmuşum:(( Ne olur kusura bakma canım, bu vesileyle tarife not düşeyim. Marifetli arkadaşım tecrübelerinle ne de güzel telafi etmişsin, çok güzel görünüyor:) Ayrıca Tuğba hanım için de çok sevindim, Rabbim hayırlı etsin...
    sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımsın esteğfirullah kusur ne demek,vardır bunda da bir hayır,zaten hiç bir tarifimde hazır çikolata sosu kullanmadım,Hanife'nin yöntemi bence en iyi ve en pratik olanı,sanki pastaya da ekstra bir yumuşaklık kazandırıyor,aynı yöntemi sana da tavsiye ederim,memnun kalacağına inanıyorum,
      diyorum ya paylaşmak çok güzel,hepimiz birbirimizden neler neler öğreniyoruz,güzel paylaşımların ve samimiyetin için çok teşekkür ediyorum sevgilerimle,Rabbime emanetsin...

      Sil
  11. canim, sarik pastalarimiz iftarda yenmeyi bekliyorlar, elhamdulillah cok guzel oldular. emegi gecen herkesten Rabbim razi olsun, sukrumuz bol olsun....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elleriniz dert görmesin, afiyet olsun, inşeAllah aynı memnuniyet iftarda da devam eder inanıyorum :)
      Rabbim oruçlarımızı kabul buyursun(amin),kalbi muhabbetlerimle...

      Sil
  12. Bende deneyim dedim. Çok şık gözüküyorlar. Ama ilk ve son denemem olacak :) beni çok uğraştırdı. Herkes Hatice Abla gibi maharetli olamazmış. Benim sarıklarım biraz yamuk oldular :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman da aman kimler gelmiş hoşgeldin :)
      Amine beni unuttu mu diye düşünmeye başlamıştım :) iyisinizdir inşeAllah,
      Amineciğim ben pandispanyayı ve bütün malzemeyi hazır edip oturup yapmıştım :)
      Zor değil ancak zaman alıyor,

      Nalan bizden becerikli anlaşılan o hiç şikayetlenmemiş :) merak ettim bunca emekten sonra lezzeti seni tatmin etti mi?
      Ben ve misafirlerim çok beğenmiştik, inşeAllah o konuda bir sıkıntı olmamıştır :)

      Sil
  13. Ahh ablacım seni nasıl unuturum. Benim çocuklar büyükden küçüğe su çiçeği çıkardılar. En zoruda en küçüğü oldu. Hamdolsun rahat bir nefes alır almaz da kendimi mutfağa bıraktım. Eşim hariç herkes beğendi minik pastaları. görümcemlerin daha önce bu pastaları görmemesi benim için avataj olsu :) yoksa o şekilleri ile beğenilmesi biraz zordu. Belki de bebegimin küçük olmasi bu pastaları birdaha yapmama kararı almama sebep oldu. O zaman şimdilik bu tarifi rafamı kaldirsam acaba.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım kardeşim çok çok geçmiş olsun, zordur bilirim zira bizimkiler de geçirdi :)
      Rabbim kalıcı dert hastalık vermesin(amin),
      Kalbi dua ve muhabbetlerimle, Rabbime emanetsin...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur