"Sen yine de bana nasılsın diye sor. Kötüysem de iyi olurum."
Son yayınladığım tarifin üzerinden neredeyse bir buçuk ay geçmiş. Bu tarif ise aylardır taslakta bekliyor. Artık nar bulunur mu bilmem ama bulunmazsa başka uygun meyveler de kullanılabilir. Tariflere ara vermiş olsam da önemli yazı ve başlıklarla ben Rabbimizin verdiği sürece buradayım. Bazen böyle tatlı sürprizler de yapabilirim :)
Beğeneceğinizi umduğum twitter paylaşımlarımı da takip etmenizi tekrar hatırlatarak pastamıza geçiş yapalım :)
Takibedenler önce ki narlı pastamı hatırlarlar. O pasta da narı sadece pastanın süslemesinde kullanmıştım, ancak çocuklar "anne keşke daha fazla nar koysaydın" deyip hayıflanmışlardı. Bu pastada öyle yaptım, bir adet narı çok miktarı içine olmak üzere bu pastaya kullandım. Dilimlerken narlar kesiliyor bir kıtırtı geliyor :) ancak bu problem teşkil etmiyor zira lezzeti buna değiyor. Nar sevenler deneyebilirler, sevmeyenler tek muzla da yetinebilirler...
Pandispanya İçin Malzemeler
4 adet yumurta,
1 çay bardağı toz şeker,
2 yemek kaşığı vanilya şekeri,
yarım çay kaşığı toz zerdeçal,
2 çay bardağı un,
2 çay kaşığı kabartma tozu,
2 yemek kaşığı su,
Krema İçin Malzemeler
2,5 yemek kaşığı un,
2,5 yemek kaşığı un,
yarım yemek kaşığı buğday nişastası,
2,5 su bardağı süt,
1 yemek kaşığı tereyağı,
4 yemek kaşığı vanilya şekeri,
Pastanın Arası İçin:
2-2,5 adet soyulmuş muz,
yaklaşık 1 adet narın taneleri,
yaklaşık 1 adet narın taneleri,
Pastanın Üst Süslemesi İçin:
RULO PASTA NASIL HAZIRLANIR?
fırını 200 derecede ısıtmaya başlayın,
pandispanyanın yumurta ve şekerini 2 dak.kadar mikserle çırpıp köpürtün,
un, su ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar iyice çırpın,
kağıt serilmiş tepsiye hamuru döküp kaşık yardımı ile dikdörtgen
şeklinde yayın,tepsiyi bir iki kez tezgaha vurup hamurun iyice
yerleşmesini sağlayın,
ısıtılmış fırına tepsiyi sürün,
pandispanyayı 10-12 dak. üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirin,
pandispanyayı fırından alıp tapsiden çıkarın,
kağıdı ile beraber hemen sarın,
pandispanyayı
fırına verdikten hemen sonra yağ ve şeker hariç diğer krema
malzemelerini pandispanyanın hamurunu hazırladığınız hamurlu kaba döküp
hepsini hiç topak kalmayacak şekilde iyice karıştırın,
karışımı
uygun bir pişirme kabına alıp karıştırarak pişirin, kaynamaya başlayınca
2-3 dak.daha pişirerek kıvamının koyulaşmasını sağlayın ve altını
kapatın, yağını ve şekerini ilave edip çırpın,
pandispanyayı kağıdı ile berababer rulo şeklinde sarın,
pandispanyayı açıp kremanın yarıdan fazlasını pandispanyanın üzerine döküp yayın,
pandispanyanın uzun kenarına yeteri kadar muz döşeyin, kalan kısımlara bolca nar tanesi serpin ve rulo şeklinde sarmaya başlayın(1 numaralı resim) sararken bir yandan da, kağıdından ayırın,
pastayı bir tepsiye yerleştirip( 2 numaralı resim) kalan krema ile üzerini ve yanlarını kapatın,
hazırladığınız
pastayı buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis
yapabilirsiniz,yapanlara kolay gelsin,yiyenlere afiyet olsun,şükrünüz bol olsun.
Tarifimizin sonunda İslahhaber'deki yazımı da okumanızı öneriyorum.
hayırlı sabahlar çok hoş görünüyor :)
YanıtlaSilıslak kek yaptım sizin dediiniz gibi süper di yalnız ıslatacğm süt az geldi çünkü kek süper kabardı :) altı kuru oldu
YanıtlaSil2. yufkalı börek güzel oldu sizede tavsiye ederim:)
3.kuraBİYEDE AZ YAYILMA VE ÇATLAMA OLDU AMA LEZZETİ HOŞTU
4.patatesli keki ince yapmışım ya ama tadı güzeldi
artık bende kabarık kekler yapabiliyorum evel Allah sonra sizin sayenizde sizden de bir papatesli kek tarifi veya tuzlu bir başka kek tarifi alabilir miyim
teşekkür etmeyi unuttum size Allah razı olsun artık kek yapmaya çekinmiyorum sayenizde eksik olmayın ve sıra gelsin diğer tariflere inşallh
YanıtlaSilBu güzel haberlere çok sevindim :) maşeAllah
SilElsuncum kekler kategorisine bakarsan orada PEYNİRLİ TUZLU KEK tarifim var, ben yeşillikleri de blendırdan geçirmiştim rengi biraz yeşilimsi olmuştu, sen küçük küçük doğra öyle ilave et lezzetli birkekdi beğenirsin inşeAllah, sevgilerimle...
misafir çağırmaya çekiniyordum önceden artık keyifle çagırıyorum
YanıtlaSilhayırlı sabahlar keki dilimlerken dilimleri tam çekemedim yapıştı kimi yerleri tepside kaldı az kısmı borcamda yapmıştım bir tavsiyenizvar mı tüm olarak nasıl çıkarabilirim
YanıtlaSilÇekemedim derken?
SilSanıyorum peynirli kekten sözediyorsun :) dibini az yağlamış olabilirsin ya biraz daha yağla veya hem yağla hem unla, ben çıkarırken zorlanmamıştım...
Canım ellerine sağlık, ne kadar güzel görünüyor pasta maşallah, yemede seyret misali:)) yeni yazında bir o kadar güzel, Kuranı hayatımızın merkezine koymadıkça iki dünyada da huzur bulamayız, Rabbim hepimizi bidatlardan uzak dinimizi yaşamayı nasib etsin...
YanıtlaSilSon olarakta elsun kardeşimize maşallah diyim dedim, bu kadar çok tarifleri yapmış ellerine sağlık, Ben her zaman diyorum Allahın izniyle her zaman yanımızda Hayat cemresi gibi bir dostumuz olunca nefis tatlar yapabiliriz, Rabbime emanet olunn...:))))
Aman da aman kimler gelmiş :)
SilAylar önce bu tarifin taslağını kızlara göstermiştim :) Yazıyı beğenmene sevindim çok doğru söylüyorsun, inşeAllah Kur'an'ınımızın kıymetini bilenlerden, onu hayatına aksettirenlerden oluruz.
Evet Elsun çok gayretli maşeAllah ayrıca beni yalnız bırakmıyor sayfaya tatlı heyecanlı bir hareket kattı :)
Şımardım :) böyle şeyler söyleme bacım, bu arada spora iyi sarmışsın :) fotoları gördüm :) daha fazla kilo verme bacım eriyip akacaksın Allah korusun :)
Rabbime emanetsin....
PASTA KREMASINI SIVIYAĞ İLE YAPAMZMYZ
SilSıvıyağ değil de hiç yağ kullanmayabilirsin, sütün tam yağlı olması da yeterli...
SilSayfayı ilk açtığım gibi dedimki maşaAllah Hatice abla mutfaklara geri dönmüş :) ) )
YanıtlaSilBende mutfağa girip anca karın doyuracak cinsten birşeyler hazırlayabiliyorum. Geçen çileklerin çıkmasıyla vede ev halkının yoğun isteğiyle bir tatlı yaptım. bu onlara bir müddet yeter diye düşünürken Bunu saymıyoruz demezler mi. Sizin taslakta bekleyen tarifler şöyle elle tutulur bir taslak olsada ordan alıp alıp koysak sofralara :)))
Hepberaber cennete inşaallah. Allah a ewemanet olun
Hadi senin bebeğin var mazeretlisin ya ben :)
SilÜzerime öyle bir tembellik çökmüş ki özellikle bir numaramız artık tatlı yapımına el koydu bugün alman pastasını o yaptı diyebilirim annesi sadece keki kesip arasına kremasını sürdü, hazırlanmış keki pişirdi :)
Allahcan sağlığı versin razı olduğu bir hayat yaşatsın, bu günlerimizi aratmasın amin,
Canım kardeşim senine kadar çok özlemişim :( Rabbim bize hayırlı vuslatlar yaşatsın amin, O'na emanetsin...
Ayben Rabbim sağlıktan ayırmasın. sağlık olunca huzur da mutluluk da beraberinde geliyor. MaşaAllah sizin bir numaraya. Bizde evde grup halinde çalışıyoz. Baktılar eskisi gibi işler olmayinca herbiri işin ucundan tutmaya başladılar. Allah onlardan razı olsun ki anlayışlı eşlerimiz var.
SilAbla ben Vuslatı sizin gelmeniz ile bekliyorum artık .Allah daha iyi bilir ama Bizde hiç umut yok :(((. Ama şu varki yazılarınızı okurken sanki sesinizi duyuyarak okumak da ayrı bir duygu :) bir kerede olsa görüşüp konuşabildigimiz için de Allah a hamdolsun.
Sizde Allah a emanet olun Hatice Ablacığım.
Canımsın :) Ben de seninle tanışmış olmama, oturup sohbet edebilmiş olmamıza çok seviniyorum, o sohbetin buluşmamızın tadını unutamadım, çok güzel bir gündü cezakallahu hayran, Rabbime emanetsin, cuman hayır olsun...
Silayyyyyyyyyyyyy benden bahsetmişsiniz :) çok mutlu oldum nalan sevgi ve hatice abla Allah razı olsun ş
YanıtlaSilelimden geldiğince inşallah sizleri yalnız bırakmayacağım yalnız çenem düşüktür biraz sorualrım bitmezkolay kolay kusura bakmayın
Selamün aleyküm Hatice Hanım uzun zamandır sizi takip edemiyordum yine çok güzel yazilar tarifler paylasmissiniz eline emeğine sağlık gülüm Rabbim razı olsun
YanıtlaSilWe aleykumselam Ayşe Betül hanım hoşgeldiniz :)
SilÇok teşekkür ederim, sevgilerimle...
Selamun aleykum abla bu uzuuuun zaman once taslakta gordugumuz pasta herhalde :) yayinlamissin sonunda .. ellerine saglik cok guzel gorunuyor. Tadini unuttuk sanki ama ne yapsak ki hehehe :))
YanıtlaSilWe aleykumselam canımın içi :) evet o pasta siz bununla çok önceden tanışmıştınız :))
SilBunu değil de bunun narsız, dışı kremasız kardeşini :) yemiştiniz :)
Tembel olmadığım bir zamanıma denk gelir de tekrar yapıp yediririm inşeAllah :)
Rabbime emanetsiniz...
Es selamu aleykum ve rahmetullah hatice ablacım blogunu yeni keşfettim çok güzel yazılar var maşaAllah önceden Cahide ablanin sitesine giderdim şimdi seninkinede uğrıyacayım inşaAllah ben 19yaşındayım ve yemek yapmasını seviyorum pek beceremesemde:) Bize Allahı hatırlattığınız için cezakAllah hayr ablacım fi emanillah
YanıtlaSilWe aleykumselam we berakâtuh kübra kardeşim hoşgeldin :)
SilHer zaman beklerim :) muhabbetlerimle...
hayırlı geceler hatice abla 12dk da pişer mi sahiden?
YanıtlaSilcesaret edip turbo da yine kek denedim sonuç mu
190 da üstü kızardı içi 50 dk durdu pişmedi ve söndü
150 de 1 saat durdu anca oldu gibi
175 te üzerinde az çatlama oldu
sonuçlar böyle
kurumasına şöyle çözüm buldum üstteki tepsiye su koydum o içini nemlendirdi
bu duruma göre sizne dersiniz tekrar yapacak olsam kaç ta ve nasıl yapayım
Turbo israrını anlayamıyorum evet içi daha geniş serbest ama zorlukla pişiyorsa israra gerek yok ben öyle yapıyorum :)
Silbu fırını aldığıma değsin istedim ısrarımın sebebi sadece bu:(
YanıtlaSilÖzellikle kuru olmasını istediğin kurabiye türlerinde ve ekmek pişirmek için, fırın patates için kullanabilirsin,
Silkurabiyelere örnekler: Biskotti yapabilirsin ben de tarifi yok, kahke yapabilirsin tarifi bende var, antep kurabiyesi kahke diye ara :)
hayırlı cumalar, sevgiler...
teşekkür ederim size de hyırlı cumalar ve saygılar :)
YanıtlaSil