"Bu dünya hayatı sadece bir oyun ve oyalanmadan ibarettir. Ahiret yurduna gelince, işte asıl hayat odur. Keşke bilmiş olsalardı."
(Ankebut Suresi 64.ayet meali)
(Ankebut Suresi 64.ayet meali)
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
Geçtiğimiz zamanlarda bir çok blogda süt reçeli,orjinal ismi ile dulce de leche(ispanyolca tatlı süt) veya yoğunlaştırılmış süt,süt karameli rüzgarları esmişti.Süt reçelini ciddi ciddi yapmayı hiç düşünmemiştim.Ta ki bizimkilerin çok beğendikleri,Ülker'in fındık ezmesi,asıl adıyla sütlü şekerli fındık ezmesine olan beğenilerini farkedene,350 gr'lık kavanozun fiyatının 9 TL olduğunu öğreninceye kadar...Sütlü şekerli fındık ezmesini süt reçeli ile hazırlayabileceğimi düşündüm ve düşüncemi uygulamaya dönüştürdüm.Bilinenden çok daha kısa bir sürede süt reçelini hazırladım,fındık ezmesi ile buluşturduktan sonra da işlem tamamlandı.
Hazır aldığımız kavanozun yaklaşık iki katı sütlü şekerli fındık kreması elde ettim.Sıra,tadını bizim gurmelere :)test ettirmeye gelmişti,onlar da lezzetini onaylaylayınca sıra sizlerle paylaşmaya geldi.Bu tarifle hem evdekilere tatlı bir kahvaltılık hazırlıyor hem de hazır alıp yüksek miktarlar ödemek yerine,maliyeti düşürüp,daha hesaplı,katkısız,güvenilir ve daha bereketli bir fındıklı krema elde ediyorsunuz.Resimlerde veya anlatım aşamasında tarife dair kullandığım farklı isimler sizleri şaşırtmasın hepsi aynı kapıya çıkıyor :)Dilerseniz gelin tarifimize bir bakalım...
Malzemeler
Geçtiğimiz zamanlarda bir çok blogda süt reçeli,orjinal ismi ile dulce de leche(ispanyolca tatlı süt) veya yoğunlaştırılmış süt,süt karameli rüzgarları esmişti.Süt reçelini ciddi ciddi yapmayı hiç düşünmemiştim.Ta ki bizimkilerin çok beğendikleri,Ülker'in fındık ezmesi,asıl adıyla sütlü şekerli fındık ezmesine olan beğenilerini farkedene,350 gr'lık kavanozun fiyatının 9 TL olduğunu öğreninceye kadar...Sütlü şekerli fındık ezmesini süt reçeli ile hazırlayabileceğimi düşündüm ve düşüncemi uygulamaya dönüştürdüm.Bilinenden çok daha kısa bir sürede süt reçelini hazırladım,fındık ezmesi ile buluşturduktan sonra da işlem tamamlandı.
Hazır aldığımız kavanozun yaklaşık iki katı sütlü şekerli fındık kreması elde ettim.Sıra,tadını bizim gurmelere :)test ettirmeye gelmişti,onlar da lezzetini onaylaylayınca sıra sizlerle paylaşmaya geldi.Bu tarifle hem evdekilere tatlı bir kahvaltılık hazırlıyor hem de hazır alıp yüksek miktarlar ödemek yerine,maliyeti düşürüp,daha hesaplı,katkısız,güvenilir ve daha bereketli bir fındıklı krema elde ediyorsunuz.Resimlerde veya anlatım aşamasında tarife dair kullandığım farklı isimler sizleri şaşırtmasın hepsi aynı kapıya çıkıyor :)Dilerseniz gelin tarifimize bir bakalım...
Malzemeler
1 litre süt,(kullandığınız süt yağlı ve mümkünse kaymaklı olsun,kullandığım sütün belki 1,5 bardağı yeni kaynattığım sütün üzerinden aldığım kaymaklı kısımdı)
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker,
1 silme çay kaşığı karbonat,
1 su bardağı tepeli kavrulmuş iç fındık(miktarı artırabilirsiniz),
Sütlü Şekerli Fındık Kreması Nasıl Hazırlanır?
1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker,
1 silme çay kaşığı karbonat,
1 su bardağı tepeli kavrulmuş iç fındık(miktarı artırabilirsiniz),
Sütlü Şekerli Fındık Kreması Nasıl Hazırlanır?
♥Geniş ve yayvan bir tencereyi(tercihen çelik tencereyi)su ile çalkalayıp suyunu süzün,
♥sütü tencereye alıp ocağın üzerine koyun ve altını yakın,
♥kaynamaya başlayacağı zaman şekerini ilave edip karıştırarak şekeri eritin,
♥kaynamaya başlayınca ocağın altını biraz kısıp karbonatı ilave edin ve karıştırın,ocak orta hararette yanarken süt reçeliniz kaynamaya devam etsin,ara ara karıştırın,
♥sütte iri gözler olup kabarmaya başlayınca daha sık aralıklarla karıştırın,bu esnada ocağı biraz daha kısın,kabarıklık inince yeniden orta ısıya getirin,
♥süt reçeliniz muhallebiden daha cıvık bir halde iken,yani karbonatı ekledikten sonra,yarım saat daha kaynatıp altını kapatın,ocak üzerinden alın ve soğumaya bırakın,
♥süt reçeliniz muhallebiden daha cıvık bir halde iken,yani karbonatı ekledikten sonra,yarım saat daha kaynatıp altını kapatın,ocak üzerinden alın ve soğumaya bırakın,
♥fındıkları blendır veya rondodan geçirip mümkün olduğunca pütürsüz bir hale getirin,fındıkların üzerine süt reçelini aktarıp hepsini birden tekrar blendırda iyice çekin,
♥hazırladığınız fındıklı kremayı ağzı geniş cam bir kavanoza aktarın,iyice soğuyunca ağzını kapatıp buzdolabında muhafaza edin,
♥kremanız soğuduğunda kıvamı daha da koyulaşacaktır,resimlerde gördüğünüz fındıklı krema,yeni hazırlanmış henüz dolaba girmemiş ilk hali,
♥hazırladığım süt reçeli son halinde pütür pütür bir hal almıştı,ancak bu hiç mesele değil,blendırda çekildikten sonra pürüzsüz,pütürsüz bir hal alıyor,
Yapanlara kolay gelsin,yiyenlere afiyet olsun,her yeyip içtiğimiz helal,gıdalardan aldığımız enerji Rabbimizin rızasını kazanmak için hayırlı amellerde bize güç olsun(amin).
***
Tarifimizin sonunda dikkat çekici 6 dak.lık kısa bir sohbeti istifadenize sunuyorum,son günlerde daha yoğun olarak gündemde olan demokrasi konusuna İslam çerçevesinde bir bakış...
***
Tarifimizin sonunda dikkat çekici 6 dak.lık kısa bir sohbeti istifadenize sunuyorum,son günlerde daha yoğun olarak gündemde olan demokrasi konusuna İslam çerçevesinde bir bakış...
Selamun aleykum verahmetullah ... Ne guzel olmus ablacım ellerıne sağlık. benım oğlum kesın beyenir bunu. pekmezle tahını karıstırdık. reçellik diye arada tutturuyor. hatta kusburnu marmelatınıda tahınle karıstırdı annem oğlum bunuda çok beyendi :) ekmeğin iç kısmına sürüp sürüp yiyor. bazende kasıklıyor. erjisi az ya bıraz daha ekliyor :)
YanıtlaSilbu tarifi denemek isterim. süt alınca yapayım ınsaALLAH. ben bunu reçellı kurabıyede kullanırım :) süt reçelini bır keresınde kullandım çok lezzetli oldu :). siyaset fakırı sessız ınsanları sömüren islamıyetı yok etmeye çalışan bır sıstem. başa kim gelirse gelsin hep sömuruluyoruz. seçım sonrası zam gelecek dedı bugun alışveriş yaptıgımız mobılya magazası sahıbı. :( 3 kurus verıp 10 kurus çalıyorlar bizden. helal etmiyorum bizden aldıklarını...! ALLAHım sonumuzu hayır eylesin.amın
We aleykumselam we rahmetullah,
SilMaşeAllah küçük beyimiz bir hayli iştahlı,ağzının tadını biliyor :)
Fatmacım dediğim gibi bu süt reçelini ilk yapışımdı,sonra 3 litre ile bu fındıklı kremadan bir daha yaptım,en son da bir önce ki tarifteki VANİLYA ŞEKERLİ SÜT REÇELİNİ yaptım,ben yemesinden çok pişirmesini sevdim :)koyulaşmasını izlemek keyifli oluyor :)
sömürü sistemi konusunda çok haklısın,zulüm düzeni,tutulacak yanı yok,ama insanların çoğunun da İslam mı dert etmek,onu hakim kılmak gibi bir dertleri yok,İsmet Özel'in deyimiyle "bu toplumun dini geçim dini" olmuş,cebine para giriyor mu,ne kadar giriyor,nasıl daha çok kazanırım?nasıl daha çok mal biriktiririm?dert bu,gayretler buna yönelik :((
Rabbim bizlere basiret versin,tevhidi bir iman ve amel versin,encamımızı hayreylesin(amin).
oyy şimcik ekmeğe sürüp yiyesim geldi :)
YanıtlaSilselamun aleykum canimmmm, cok tatli bi paylasim olmus, ellerine saglik kardesim:)) tetrapak sutle olur mu canim, yoksa acik sutlerle mi yaptin?
YanıtlaSilcanim, Rabbim cumlemizi sirkten korusun.tevhidden ayirmasin cumlemizi (amin) Allaha emanet ol canim benimmm...
We aleykumselam canım benim :)evet daha önce bahsettiğim tatlı paylaşımım buydu :)
Silaçık süt bulma imkanın varsa açık sütle yap ama bulamıyorsan tam yağlı hazır sütle dene,yanılmıyorsam,araştırırken hazır sütle yapanların olduğunu da okumuştum,
duana ben de gönülden amin diyorum,sevgilerimle...
Selamün aleyküm canım. İlk önce oy, o resimler ne güzel resimler. İçini açıyor insanın. Hazır sütle yapılıyorsa iyi. Güvendiğin bir yerden almayınca açık süt biraz sıkıntı. Bakkaldan aldık bir kaç kez. Bıraktım. Eminim icine su karıştırıyorlar.ne yağı, yemyeşil birşey oldu. Gerçekten nefis görünüyor. Şimdi yapamam ama, okul yoğunluğu azalınca ilk yapacaklarım arasında. Ellerine sağlık canım. Afiyet şifa olsun
YanıtlaSilWe aleykumselam Fatmacım hoşgeldin :)senin yorumun da en az resimler kadar güzel ve iç açıcı çok teşekkür ederim :)
Silsüt konusunda kendimi çok nasipli hissediyorum hemen her hafta sütçümüz sütümüzü kapımıza kadar getiriyor,kaymağı da oluyor,çok lezzetli bir süt,yoğurdu da gayet güzel elhamdulillah,inşeAllah aynı imkan sana da nasip olur,
Allah her hayırlı işini kolay ve başarılı kılsın(amin)kalbi muhabbetlerimle...
selamun aleykum canim, ben dun sut recelini kapali sutle denedim, tarife harfiyyen uydugum halde bi turlu koyulasmadi, yakin bi saat kadar kaynattim, sunuda belirtiyim kutunun ustunde yag orani %3.2 yaziyordu belki yag orani daha yuksek sutle olur...yok bunuda yazim :) kizlara dedim bacim tarifi tam vermemistir ki ben cok yemeyim diye :) canim benim bu isin sakasi, sozun kisasi kutu sutuyle olmadi, hayirlisi olsun , Allah senden razi olsun canim...
YanıtlaSilWe aleykumselam canım benim,
Silbu bilgiyi vermen çok iyi oldu,Allah razı olsun(amin),
anladığım kadarı ile sütün yağsızmış bir de tam yağlı sütle denense yine aynı sonuç mu olur acaba?açık süt bulamayıp da deneyen olursa,sonucu da bize yazarsa konu tam bir netlik kazanır inşeAllah :)
Ablaciiiimm :) bak bunu gorseydim isterdim:P neyse birdahaki sefere:) ellerine saglik cok ihtas acici duruyor :) Allaha emanet ol opuyorum ellerinden
YanıtlaSilcanın sağolsun :)seviyorum seni,Rabbime emanetsin...
Sil