“Dinin hepsi ahlaktır. Dolayısıyla kim seni ahlakta geçerse, dinde de seni geçmiştir.”
İbnu’l-Kayyim (rahimehullah)
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
Annesinin her geçen gün hem az çeşit hem de gayet vasat yemekler yapmasından bir hayli muzdarip olan oğlumun yoğun israrları ile hazırladım bu tarifi. İstediği kadar da varmış, yerken "bak dediğim gibi yaptığına değmiş gerçekten çok güzel olmuş anne" diyerek yedi :) Annesi de ataletini üzerinden atmışken bir de resmini çekip siz kıymetli takipçileri ile paylaşmak istedi. Aslında beyti tabağının ortasında veya kenarında yoğurt ta bulunuyor ancak evde olmayınca yoğurtsuz servis yaptım.
MALZEMELER
KÖFTE MALZEMELERİ
♦ yarım kilogram az yağlı veya yarım yağlı kıyma,
♦ 4 yemek kaşığı galeta unu,
♦ 1 tatlı kaşığı kadar tuz,
♦ 1'er çay kaşığı kadar kimyon, toz karabiber,
♦ 2 çay kaşığı kekik,
♦ rondoda çekilmiş 1 adet orta boy soğan,
♦ 1 adet iri diş sarımsak,
♦ 15 dal maydanoz,
♦ 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
***
♦ 3 adet yufka,
YUFKALAR İÇİN
♦ 1'er eritilmiş yemek kaşığı tereyağı ve zeytinyağı,
ÜZERİNİN SOSU İÇİN
♦ 2 adet soyulmuş rondoda çekilmiş veya rendelenmiş domates,(domates yoksa 1 yemek kaşığı domates salçası,
♦ tuz,
♦ 1 yemek kaşı kadar biber salçası
♦ 1 tatlı kaşığı çekilmiş kuru nane,
♦ önceden yufkalar için kullandığınız yağdan arta kalan yağ,
NASIL HAZIRLANIR?
♦ köfte malzemeleri karıştırılır iyice yoğrulur, 4'e bölünür, her parçayı da ister 2 ye ister 3 e bölün ve uzun parçalar olacak şekilde yuvarlayıp fırın kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı dizin,
♦ önceden ısıtılmış 200 derece fırında 10 dak. pişirip çıkarın,
♦ her yufkayı 2 ye bölün, üzerlerini yağlayın, şerit halindeki köfteler yufkanın kesik kısmının en fazla 1/3'ünü kaplayacak şekilde ortalı yerleştirilir,
♦ yufkanın kenarları köftelerin üzerine gelecek şekilde kapatılır, kapatılan kısımların üstleri hafifçe yağlanır, sıkıca sarılır,
♦ hepsinin sarma işlemi birince eşit aralıklarla verev kesilir, tekrar köfte tepsinine aralıklı dizilir üzerleri yağlanır, yine aynı ısıdaki fırnda 20 dak.pişirilir,
♦ en fazla 5 dak. pişirilmiş sos hazırlanır, sadece salça kullandıysanız 1 su bardağı da su ilave edin,
♦ pişen yufkalı köfteleri fırından alıp uygun bir servis tabağına alın, varsa tabağa bir miktar yoğurtta iliştirin,
♦ yufkalı köftelerin üzerine hazırladığınız sosu gezdirip sıcak servis yapın,
kolay gelsin afiyet olsun, ağzınızın tadı hiç bozulmasın, Rabbim verdiği nimetlerden aldığımız enerjiyi rızası uğrunda sarfedeceğimiz hayırlı gayretlere, salih amellere dönüştürsün.
Not: Bu yayın, 11 aydır taslakta bekleyen bir tarifti.
Not: Bu yayın, 11 aydır taslakta bekleyen bir tarifti.
Tarifimizin sonunda da sizlere içinde çok dikkatinizi çekecek yaşanmış ibretlik kıssaların anlatıldığı harika bir hediyem olacak mutlaka dinleyin.
***HEDİYEMDİR***
Çok güzel gözüküyor. Ne kadar şık bir yemek. Mantıdan daha az uğraştiricı hem de.
YanıtlaSilBenim de aklimda olan bir yemekdi. Şimdi siz de görünce bir heves geldi. Ben de deneyim inşaAllah
Aynı beyeniyi bulur umarım :)
İnşaAllah bulursunuz :) kolay gelsin
SilNefis görünüyor ellerine sağlık ablacım
YanıtlaSilNot: Buraya yorum yazmayı özlemişim. Sana da sürpriz olmuştur :)
Aynen sürpriz oldu çok sevindim :) çok teşekkür ederim her zaman beklerim :)
SilEsselamu aleyküm
YanıtlaSilSize bir sorum olacak önerebileceğiniz
Pegamberlerin hayatını anlatan güvenilir bir kaynak kitap var mı?
We aleykumselam web sürümünden bakarsanız sayfanın sağ tarafında okuyorum kısmında resmi olan Safiyurrahman Mubarek Furi'nin PEYGAMBERİMİZİN HAYATI ve DAVETİ isimli eser olabilir. Ayrıca şu kitaplara da bakabilirsiniz
SilSiyer-İslam Tarihi tavsiyesi:
1. Sallabi siyer-tarih külliyatı
2. Mahmut Şakir- İslam Tarihi
3. Zehebi- Tarihul Islam
4. Ibn Kesir- Bidaye
ilginiz ve ayırdıgınız vakit için Allah razı olsun
YanıtlaSilAmin ecmain kardeşim 🤗
Sil