İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

30 Haziran 2016 Perşembe

TARAK TATLISI ve HAYIRLI BAYRAMLAR

"Kalbi ile Allah’ı tefekkür etmeyenin dili Allah’ı zikredemez. Dil zikretmekten aciz olduğu zaman diğer azalarda amel etmekten aciz olurlar. Amellerinde sebat etmek isteyen önce kalbini islah etsin."
Şeyh Abdulaziz et-Tarifi (hafizahullah)
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
Senenin en uzun günlerinde tuttuk orucu, ama sanki diğer senelerdekinden çok daha hızlı geçti mübarek Ramazan... Hep güzel şeyler çabuk mu terkeder insanı :(( Gelişi ile mutlu olduğumuz, Allah (azze ve celle)'nin rahmetinin üzerimize çöktüğünü, rahmetin bizi sarıp sarmaladığını hissederiz mübarek Ramazanda. O his kelimelerle izah edilemez, verdiği huzur eşsizdir elhamdulillah. Rabbimiz (azze ve celle) oruçlarımızı ibadetlerimizi kabul etsin, bizleri gecelerin en kıymetlisi Kadir Gecesi ile nasiplendirsin, rızıklandırsın. Bizi nice Ramazanlara hayır ve sağlıkla yeniden ulaştırsın.
Sizlerle buluşma vesilesi olacak bir tatlım olsun, bu vesile ile bayramınızı tebrik edeyim dedim.
Tatlının üzerine yumurta sarısı da sürülebilir. Sizin tercihinize kalmış. Başlangıçta yapımı biraz zor geliyor ancak alışıyorsunuz ve kolaylaşıyor. Zor değil sadece biraz emek istiyor. Tarifimize geçmeden, hepinizin mübarek Ramazan bayramını tebrik ediyor, vesilesi ile Ümmetin kanayan yaralarının sarılmasını Allah(subhanehu ve teala)'dan niyaz ediyorum. Gelin tarifimize geçelim.
MALZEMELER
1 adet yumurta 
100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
 1 çay bardağı pudra şekeri 
1 çay bardağı hindistancevizi
1 çay bardağı irmik 
1 çay bardağı sıvı yağ
 1 çay bardağı yoğurt 
1 paket kabartma tozu
4,5 çay bardağı un
bir fiske tuz (çay kaşığının ucunda)
İçi İçin: Yeteri kadar çekilmiş badem, ceviz veya fındık(en çok ceviz yakışıyor)
Üzeri İçin:
badem(fındık ta olabilir)
Şerbeti İçin:
♦ 3,5 su bardağı su
 
3 su bardağı şeker
 1 çay kaşığı limon suyu (şerbetim fazla geldi, birazı arttı)
NASIL HAZIRLANIR?
Şerbet için tencereye şeker ve suyu koyup 15-20 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
 
Derin kap içerisine en son un olacak şekilde malzemeleri koyun, unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun (kurabiye hamurundan biraz daha yumuşak olacak)
 
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle oval şekil verin, tarağın üzerine koyup(1) elinizle bastırarak yassıltın üzerine 1 çay kaşığı badem veya ceviz içini serin(2)uzun kenarlarını kapatıp(3) yuvarlayarak taraktan alın(4)
uç kısımlarını birleştirip(5) aralıklı olarak tepsiye yerleştirin, tatlıların ortalarına badem koyun ve
önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişirin.

Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine ılık şerbeti dökün ve tatlı şerbetini çekip soğuyunca servis yapın. 
Belki aklınıza takılabilir tarak ve tatlı ne alaka? Merak etmeyin hususi bu tatlı için bir tarak aldım ve Tatlıyı şekillendirirken onu kullandım :)

İlerleyen günlerde sizlerle önemli bir konuyu yeniden gündeme getirip konuşmak istiyorum inşaAllah. Belki sitede çok üzerinde durduğum bir konu yeni bir boyut kazanacak, inşaAllah bir rahatlama hasıl olacak diyeyim, biraz merak edin :)
Bitirirken ömür sermayesini ahiret kazancına dönüştürmek isteyenlere yardımcı olmak, Hakkı ortaya çıkarıp bu vesile ile Rabbimizin rızasına nail olmak için sarfedilen bir emeği BURADAKİ güzel çalışmayı tekrar hatırlatarak sizleri Allah(celle ve ala)'ya emanet ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur