"Arif olan kul, dünyadan ayrılmadan önce iki önemli konuyu asla ihmal etmemiştir:
Kendi nefsi için ağlamasını ve Rabbini övmesini"
(İbn Kayyim rahimehullah)
Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla...
Daha önce de bahsettiğim gibi benim için özel olan tarifleri sizlerle paylaşacağım nasip olursa...
Bu güne kadar defalarca tel kadayıf yaptım hatta sizlerle bir kaçını paylaştım ama vereceğim bu tarif çok nefis bir tatlı oldu. Öyle ki tadına bakan oğlum "bugüne kadar yediğim en lezzetli kadayıf olmuş" diyerek beğenisini belirtti zaten tarif benden emek ondandı :) kadayıfın bütün aşamalarını kendisi hazırladı, ortaya çok güzel bir sonuç çıktı elhamdulillah.
Gelin tarifimize geçelim:
MALZEMELER
750 gr. taze tel kadayıf,
1 su bardağı kadar eritilmiş tereyağı ve zeytinyağı karışımı,
arası için iri çekilmiş iç ceviz,
ŞURUP MALZEMELERİ
3 su bardağından biraz fazla süt,
3,5 su bardağından biraz fazla toz şeker,
Sütlü Tel Kadayıfı Nasıl Hazırladık?
Uygun bir kapta kadayıfları elinizle tel tel yapıp yapışıklıklarını giderin,
üzerine yağı gezdirip harmanlayın,
dikdörtgen borcam tepsiye yağlanmış kadayıfın yarısını serin,
üzerine cevizi serpin,
kalan kadayıfı da eşit şekilde cevizli kısmın üzerine serin,
elinizle veya uygun bir tepsiile üzerine iyice bastırıp sıkıştırın,
kadayıf tepsisini soğuk fırına sürüp fırını 200 dereceye ayarlayın,
alt ve üstünü iyice kızarana kadar pişirin,
şurup için şeker ve sütü derin bir tencereye alıp ocağa yerleştirin, sütle şekeri kaşıkla karıştırın, altını yakın,
kaynayınca altını kapatın,
kadayıf ve şurup sıcağa yakın ılık halde iken şurubu kadayıfın her tarafına gezdirin,
bir kaç saat içinde şurubunu çeken kadayıf lezzeti ile inşeAllah sizleri fazlası ile memnun edecek, kolay gelsin, afiyet olsun.
Şurubu sütle hazırlanan tel kadayıf bence en lezzetli tel kadayıf...
NOT: Kadayıfınızı bekletirken kurumaması için üzeri kapalı olarak bekletin.
Tarifimizin sonunda sizleri yılbaşı konulu yazımla başbaşa bırakmak istiyorum.
Yılbaşı'nın Sahte Hazzı ve İnananların Tavrı
Tarifimizin sonunda sizleri yılbaşı konulu yazımla başbaşa bırakmak istiyorum.
Yılbaşı'nın Sahte Hazzı ve İnananların Tavrı
Haticeciğim nefis, nefis olmuş kadayıf, ellerine sağlık olsun... Sütlü hiç denememiştim, merak ettim tadını, görüntü çok güzel, sevgilerimle...
YanıtlaSilHoşgeldin canım adaşım :) tavsiye ederim, bundan sonra yine yapmak nasip olursa kadayıfı bundan farklı bir şekilde denemeyi düşünmüyorum :)
SilBenden de sevgiler...
Canım kardeşim, kadayıf çok güzel görünüyor maşallah:)) yapan ellere sağlık versin Rabbim, hayırlı cumalar...
YanıtlaSilAlllah razı olsun canım benim :) Rabbim cümlemize de sağlık, huzur ve kendisine kolayca ibadet edebilme şevki ve gücü versin, ibadetlerimizi kabul buyursun, cuman hayır olsun...
SilEsselamu aleykum canımın içi ablacım .nasılsın? uzun zaman oldu yazmayalı.sanki yıllardır görüşmüyoruz gibi hissediyorum çok şükür bu tarif yazmaya vesile oldu benim için.bilmem buraları çok özlediğimi söylememe gerek var mı.kaç zamandır sütlü kadayıf tarifi bulayımda bi deneyeyim diye düşünüyordum tarif ayağıma geldi.ben de sütlü olanı daha çok seviyorum.bu arada ilk defa kadayıf yapacağım.inşaAllah sonucu haber veririm.yanaklarından öperim Allah a emanet olun
YanıtlaSilAman da aman kimler gelmiş, nasıl sevindim anlatamam:)
Silwe aleykumselam Tubacım, hoşgeldin canım benim :)
kadayıfa hep önce üzerine süt gezdirir sonra klasik şurubu dökerdim, bu sefer böyle yaptım bizden tam puan aldı, inşeAllah senin sonuç da aynı olur merakla bekliyorum :)
Allah'a emanetsin, sevgilerimi gönderiyorum.
Selami aleyküm. Hatırlıyorsanız daha önce de bir yorum yazmıştım. Yorum yazmazsam da sizi hep takip ediyorum. Yazılarınız da çok güzel Allah Razı olsu. Bu tarif de güzel görünüyor, denemek istiyorum. Allah'a emanet olun
SilWe aleykumselam kardeşim hoşgeldiniz :)
SilRabbim cümlemizden de razı olsun,güzel yorumunuz beni çok sevindirdi çok teşekkür ederim, inşeAllah tatlıyı da deneyip benim aldığjm güzel sonucu siz de alırsınız, Allah'a emanetsiniz, her zaman beklerim...
SELAMÜN ALEYKÜM KULLANDIĞINIZ BORCAMIN BÜYÜKLÜĞÜ NE KADAR KESKE CEKSEYDİNİZ ABLACIM TARİFLER İÇİNDE COK TEŞEKKÜRLER HEPSİ HARİKA :)
YanıtlaSilselamün aleyküm ablacım :) borcam büyüklüğün nedir keske yazsaydın yada cekseydin tarifler harika cok teşekkür ederim tarifler için :)
YanıtlaSilWe aleykumselam melike hanım hoşgeldiniz :)
SilTarifte
Sütlü Tel Kadayıfı Nasıl Hazırladık? Kısmının devamında yeşil renkle yazılmış dikdörtgen borcam kelimesine tıklarsanız borcam tepsiyi görebilirsiniz,
Dahs önce başka bir tarifte tepsiyi resimlemiştim yeniden çekmedim linki verdim :)
Ben de teşekkür ederim selametle kalın.
We aleykumselam melike hanım hoşgeldiniz :)
SilTarifte
Sütlü Tel Kadayıfı Nasıl Hazırladık? Kısmının devamında yeşil renkle yazılmış dikdörtgen borcam kelimesine tıklarsanız borcam tepsiyi görebilirsiniz,
Dahs önce başka bir tarifte tepsiyi resimlemiştim yeniden çekmedim linki verdim :)
Ben de teşekkür ederim selametle kalın.