İNSTAGRAM

İNSTAGRAM
hayatcemresi_ instagram

بسم الله الرحمن الرحيم

بسم الله الرحمن الرحيم
(İnsanları) Allah'a çağıran,iyi ve faydalı iş yapan ve "Ben müslümanlardanım" diyen kimseden daha güzel sözlü kim vardır?
Fussilet suresi 33.ayet

Kutlu Doğum Programları ile Yerleştirilmeye Çalışılan Soft Peygamber Algısına Reddiye

Henüz 29 Yaşında Hakka Yürüyen bir Şehid'in Dilinden Muhteşem Bir Sohbet

26 Haziran 2013 Çarşamba

NEBEVİ HAYAT DERGİSİ

"Sizden hayra çağıran, iyiliği emreden, kötülükten alıkoyan bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerin ta kendileridir."
(Al-i İmran suresi 104.ayet meali) 
 Allah'ın adıyla başlarım...
Her geçen saniyenin bizi biraz daha ölüme yaklaştırdığı,ömür sermayesinin hızla tükendiği çok kıymetli anlar zamanlar yaşıyoruz.Mü'minler olarak ahirete yönelik gayretlerimizi artırmalı,"nasıl daha fazla salih amel işler de Rabbimi razı ederim",arayışında olmalıyız.Bu yolda bizlere ışık tutacak güzel ve müstesna bir dergiyi sizlere tanıtmak istiyorum.Tanıtmak istediğim dergi henüz bir yaşını doldurmamış,çok yeni bir dergi olan,Nebevi Hayat dergisi.
Nebevi Hayat degisi İmam Buhari Vakfı'nın bünyesinden çıkıp,hizmete sunulan bir dergi.
Her sayıda bir konu ele alınıp,konu Kur'an ve sahih hadis-i şerifler çerçevesinde,enine boyuna anlatılıyor.Konunun Dünyevi ve uhrevi boyutları ele alınıp,mü'minlerin takınması gerekli tavrın ne olması,nasıl yaşayıp,nasıl amel edilmesi gerektiği sağlam delillerle anlatılıyor.
Ayrıca müslüman ailenin nasıl olması gerektiği,aile ve çocuk eğitimi de yer verilen konular arasında.Bizlere örneklik teşkil eden abide şahsiyetler de dergide yer bulan konulardan.Her sayıda güvenebileceğimiz İslami kitaplardan bir tanesinin tanıtıldığı bir bölümde,okunabilecek kitaplar konusunda bizlere ışık tutuyor.
 Dergi çok özenle hazırlanmış,çok kaliteli malzeme kullanılmış,böyle olmasına rağmen ücreti gayet makul.Bu ise derginin kazanç elde etmek değil,yalnızca hayra kandil olmak gayesi ile hazırlandığının bir göstergesi.
NEBEVİ HAYAT dergisini internet üzerinden sipariş edebilirsiniz,abone olabilirsiniz.
İletişim adresi:
www.nebevihayatyayinlari.com
bilgi@nebevihayatyayinlari.com
İleri ki günlerde dergiden çok önemli gördüğüm bazı yazıları iktibas edip,bu sayfada sizlerle paylaşmak istiyorum.Şunu da belirteyim Nebevi Hayat dergisi henüz internet üzerinden yayın yapmıyor,yani yazıları internet üzerinden okuyamıyorsunuz.İktibas edeceğim yazılar çok hayati konular olmasının yanında,bu açıdan da önem arzediyor.
Hangi kitapları okuyalım,okutalım?sorularına Nebevi Hayat yayınları güzel bir cevap olabilir. Rabbim bizlere,her zaman Hak'kı tavsiye edip salih amellerde bulunmayı,batıl'ı batıl bilip ondan sakınmayı müyesser kılsın(amin).

4 yorum:

  1. Paylaşımınız için teşekkürler. Kaliteli paylaşımlarınızın devamını bekliyoruz.. Kolay gelsin!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim,okuyanlar yanlış anlamasın,dergi ismi ile yorum yapmışsınız,ancak sizin derginiz farklı bir dergi,

      Nebevi Hayat Dergisi farklı bir dergi,okuyucular Nebevi Hayat Dergisini aşağıdaki linke tıklayarak inceleyebilirler:

      NEBEVİ HAYAT DERGİSİ

      Sil
  2. pınar okumuş15 Haziran 2014 23:26

    Dergiye bu kadar övgüde bulunmuşsunuz,ancak sizin gibi kandil gecelerinin İslamda olmadığını ve sonradan ihdas edilmiş olduğu konusunda yayınlar yapan birisinin,
    bu konuda sanki kandil geceleri islamdanmış gibi yayın yapan ve üç aylar konusunda mevzu hadise yer veren bir dergiyi tanıtmış olmanızı çok tuhaf karşıladım!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız ancak bu yazının yayın tarihine bakarsanız 1 yıl önceye ait ve ben o zamana kadar da ondan sonra da bahsettiğiniz gibi bir durumla karşılaşmadım,zannediyorum siz üç aylarla ilgili yazıdan bahsediyorsunuz,o yazının içinde geçen bahsettiğiniz mevzu hadis ve zayıf hadis ve kandil geceleri ile ilgili kısımlarla ilgili uyarımı kendilerine ilettim ancak bu ayki sayılarında bir düzeltme yapıldı mı bilmiyorum zira dergi henüz elimize geçmedi.

      Yorumunuzdan sonra sitelerine baktım bahsettiğim yazı aynı şekilde sitelerine de alınmış :( anladım ki uyarılarımın bir kıymeti harbiyesi olmamış,

      bir yanda ölüm döşeğinde bile, kılı kırk yararak kitabına aldığı hadis-i şeriflerin bir kısmını sorumlu olurum düşüncesi ile Muvatta'dan çıkaran Malik bin.Enes,

      bir yanda mevzu hadis yayınlayıp bunu hafif gören ve yanlışlarında israr edip,adeta hatadan dönmeyi zul sayan bir kısım müslümanlar...

      Dediğim gibi derginin yayınladığım bu tanıtım yazısında ben böyle bir durumla karşılaşmış değildim,inanın aksi olsa bu kadar tanıtımını yapmazdım,ben onların yanlışlarından beriyim ve yanlışlarını asla savunamam,

      benim vesilemle dergiye abone olan kardeşlerim haklarını helal etsinler,bu dergide veya başka dergi ve kitaplarda yayınlanan her şeyi gözü kapalı kabul etmesinler, kaynaklarına dikkat etsinler, uyanık olsunlar...

      Sil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.

KUR'AN IŞIĞINDA ÖLÜM, KIYAMET, AHİRET.....Mutlaka dinleyin...

BU SİTEDE YER ALAN KONULAR

Translate

Blog Archive

yasal uyarı

Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool HAYATCEMRESİ Adlı sitede yayınlanan tüm içerik hayatcemresi2.blogspot.com'a aittir.Hiçbir şekilde izinsiz kullanılamaz.
 
Copyright © HAYATCEMRESİ - Blogger Theme by BloggerThemes & freecsstemplates - Sponsored by Internet Entrepreneur