Hadis-i şeriflerin geniş açıklamalarına buradan bakabilirsiniz.
Cumanız mübarek olsun…
Güzel bir cuma gününde yeni bir dondurma tarifimle karşınızdayım.
Dondurma denemelerim devam ediyor ve her yeni denemem de yeni bir güzellik ortaya çıkıyor.Yazın kendisini hissettirmeye başladığı şu günlerde
böyle bir dondurma hem ekşiliği hem de serinliği ile gerçekten ferahlatan bir tat.
Bu güne kadar mutfağıma gıda boyası girmedi,limonlu dondurmama da sarı renk vermesi için son zamanların haklı bir şöhret yapan baharatı,
zerdeçali kullandım,
dondurmanın içinde hiç hissedilmedi ama görüldüğü gibi çok güzel sarı renkli bir dondurma oldu,herkese denemesini öneririm,yaptığınızda göreceksiniz inşaallah,en az hazır kadar güzel ve daha lezzetli ve bereketli,gönül rahatlığı ile yiyebileceğiniz bir dondurma elde edeceksiniz.
MALZEMELER:
*1 litre(tam yağlı) süt,
*1 silme yemek kaşığı saf salep(tepeli olmayacak ) ,
*2 su bardağına yakın toz şeker,
*(varsa)3-4 yemek kaşığı süt kaymağı,
*3 adet limonun suyu,1 tanesinin ince kabuk rendesi dondurmanın içine,
*1 çay kaşığı toz zerdeçal(sarı renk vermesi için),
YAPILIŞI:
Süt ve kaymak dondurma yapılacak tencereye alınır,kaynatılır,
salep ve şeker karışımı kaynayan süte, karıştırılarak ilave edilir ve
1 limonun ince kabuk rendesi ve 3 limonun suyu,(benim dondurmanın ekşiliği bayağı hissediliyor,siz önce 2 limonun suyunu ilave edin,
tadına bakın ekşiliği daha artırmak istiyorsanız 3.limonu da kullanın,ekşiliğini ve şekerini damak tadınıza göre ayarlayın)1/2 çay kaşığı
toz zerdeçal dondurmaya ilave edilip iyice karıştırılır,
şekeri ve ekşiliği kontrol edilip istenilen şekilde ayarlanır,buzluğa yerleştirilir,1-2 saatte bir buzluktan alınıp karıştırılır ve tekrar buzluğa konulur
bu işlem dondurma tamamen donuncaya kadar tekrarlanır,
donan dondurma buzluktan alınır,dondurma kaşığı veya bıçak,kaşık yardımıyla kaselere yerleştirilir,servis yapılır,afiyet olsun.
NOT:Kabuklarını rendelenmeden sıktığınız limonlarınızı atmayın,bulaşık makinanızın kaşıklık gözüne koyacağınız iki yarım limon,bulaşıklarınız yıkandıktan sonra makinanızı açtığınızda mis gibi limon kokusu verecektir.Kalan parçaları da dolapta poşet içinde saklayın,bir daha ki yıkamada kullanın.
Limon kabukları bu şekilde buzdolabında 4-5 gün
özelliğini kaybetmeden durabilir.Daha uzun süre kalacaksa,hemen
kullanamıyacaksanız,buzdolabı poşetinde buzlukta saklayın,ihtiyacınız
oldukça,bir kaç adet çıkarıp,makinanıza yerleştirip kullanın.
Damla sakızlı ve fıstıklı kaymaklı dondurma tarifime buradan bakabilirsiniz.
Önemli bilgi:Hazır dondurmalardan farksız,fakat onlardan çok daha lezzetli dondurmalar hazırlamak için
Hoşgeldiniz :) biz açık süt alıyoruz ve kaynattıktan sonra üzerinde biriken kaymağını alıp dondurmaya ilave ediyorum,hiç süt kreması almadım,bu yüzden hakkında bilgi sahibi değilim,
aşağıdaki adreste de damla sakızlı kaymaklı dondurma tarifim var,aradığınız sanırım o,isterseniz damla sakızı yerine vanilya da kullanabilirsiniz,az miktar yaparak deneyin derim, dilerim aradığınız tadı yakalarsınız,kolaylıklar diliyorum.
HERKES YORUM YAPABİLİR, siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın, (yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli) URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.
Merhaba;
YanıtlaSilDondurmanın görüntüsüne bayıldım.Denicem inşallah ellerine sağlık.Süt kaymağı yerine süt kreması kullansam ve limonsuz yapsam kaymaklı dondurma tadını yakalayabilirmiyim acaba?
Hoşgeldiniz :)
Silbiz açık süt alıyoruz ve kaynattıktan sonra üzerinde biriken kaymağını alıp dondurmaya ilave ediyorum,hiç süt kreması almadım,bu yüzden hakkında bilgi sahibi değilim,
aşağıdaki adreste de damla sakızlı kaymaklı dondurma tarifim var,aradığınız sanırım o,isterseniz damla sakızı yerine vanilya da kullanabilirsiniz,az miktar yaparak deneyin derim,
dilerim aradığınız tadı yakalarsınız,kolaylıklar diliyorum.
http://hayatcemresi2.blogspot.com/2010/09/damla-sakizli-kaymakli-dondurma.html