بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِ
hayata dair her şey...
Pages
▼
▼
26 Eylül 2010 Pazar
PARMAKLI PİŞİ
Yaratan,yaşatan,hüküm ve hikmet sahibi,dünya ve ahiretin, bütün alemlerin tek hakimi yüceler yücesi Cemil olan Rabbimin adıyla başlarım…
“Sizin için kulaklar,gözler ve kalpler vareden O’dur(c.c).Ne kadar az şükrediyorsunuz!”
(Mu’minun suresi 78. ayet)
“Ya Allah’ın fazlı ve rahmeti olmasaydı,ya gerçekten Allah Tevvab ve Hakim olmasaydı (haliniz nice olurdu).”
(Nur suresi 10. ayet)
Uzun zamandır sizlerle olan beraberliğim bu son tarifimle birlikte aralanıyor,belki de son buluyor.Gidip de dönmemek dönüp de görmemek var.Elimden geldiği,dilimin döndüğünce sizlerle güzellikleri paylaşmak gayretinde oldum,güzellikler Rabbimden,yanlışlar nefsimdendir.
Tevvab ve Ğafur olan Rabbimden mağfiretini diliyorum(amin).
Rabbim! bizleri sevdiklerinden,sevdiklerinle andıklarından eyle,bizi bize bırakma,bizi sana bırak,razı olacağın bir hayatı yaşat,razı olacağın güzel bir ölümle bizi yanına al,günahlarımız çok,huzuruna çıkmaya yüzümüz yok,ama sen affedicisin,affetmeyi seversin,bizi de affet,azabından merhametine,senden sana sığınıyoruz(amin).
Kahvaltı soframızda sıkça bulunan lezzetli ve yine çok kolay bir tarif olan parmaklı pişinin tarifi ile sizlere veda ediyorum,yaklaşan mübarek Ramazan ayınızı ve mübarek Ramazan bayramınızı da şimdiden tebrik ediyorum,Rabbim bu mübarek zamanları ganimet bilenlerden ,razı olacağı şekilde idrak edenlerden eylesin(amin),esselamu aleykum…
MALZEMELER:
*2 yumurta,
*1 su bardağı yoğurt,
*1/2 çay bardağı sıvı yağ,
*1 tatlı kaşığı tuz,
*tatlı kaşığı şeker,
*1 paket kabartma tozu,
* 2 su bardağı su,
* 1 yemek kaşığı sirke,
*Alabildiği kadar,sertçe bir hamur olacak şekilde, yarı yarıya tam buğday unu ve normal un.
YAPILIŞI:
Bütün malzemeler karıştırılarak ele yapışmayan sert bir hamur hazırlanır,
mümkünse hamur, üzerine buzdolabı poşeti kapatılarak ,bir saat buzdolabında dinlendirilir,
hamurdan büyük parçalar alınıp düz bir zemin üzerinde merdane yardımıyla kalınca yuvarlak şekillerde açılır,
açılan hamur büyükçe kareler halinde kesilir,
her parçaya resimde görüldüğü şekilde bıçakla kesikler yapılır,
derin bir kızartma kabında,kızgın zeytinyağına bırakılarak önleri ve arkaları kızartılır,sade olarak tüketilebileceği gibi, peynir,domates biber veya reçel eşliğinde servis yapılabilir,afiyet olsun.
Diğer kahvaltılık tariflerim için burayabakabilirsiniz.
HERKES YORUM YAPABİLİR, siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın, (yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli) URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.