Pages

22 Eylül 2010 Çarşamba

BALKABAĞI TATLISI

   Rabbimin adıyla başlarım…

Bir hadiste sevgili Peygamberimiz(s.a.v) şöyle buyuruyor:

“Şayed dünya Allah katında sivrisinek kanadı kadar bir değer taşısaydı;ebediyyen kafir bir kimseye ,bir yudum su dahi içirmezdi.”

                                                                                                          (Tirmizi-İbn Mace) 

Rabbim bizleri kendisine isyan edenlerden eylemesin temennisiyle…

Pazardan aldığımız iki dilim yani yarım kg.Balkabağına bereket düştü,bu balkabağı dilimleri ile dört çeşit balkabaklı tatlı yaptım.

Tatlımız için vuslat pastasının yanında ki gibi bir dilim balkabağı yeterli.

                 YAPILIŞI:

Yarım kg.kabuğu soyulmuş ve yıkanmış balkabağı istenilen büyüklükte tencereye doğranır,tencerenin tabanını kaplayacak şekilde düzeltilir,aralarına 5-6 adet tane karanfil ve tane karabiber serpiştirilir.Üzerine yaklaşık bir su bardağı kadar toz şeker serpilir,kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.Çok sulanmışsa fazla suyu süzülür,herhangi şuruplu bir tatlının şurubuna ilave edilebilir.Kabaklar istenirse fırın kabına alınıp biraz fırında kurutulabilir.Üzerlerine ceviz serpilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.