Sizlerle dün yaptığım bir pastanın tarifini paylaşmak istiyorum.Pastayı yaparken böyle bir düşüncem yoktu ancak çok beğenince sizleri mahrum bırakmak istemedim daha önceki pastalarımla hemen hemen aynı,bir kaç değişiklik dışında…
Çok bereketli bir pasta oldu ve yumuşacık…
Her zaman düşünürüm bu malzemeler nasıl şekil değiştirip böyle güzel bir hal aldı ve bunu yapabilme yeteneğimin olması da elhamdulillah ne büyük nimet,Rabbimin nimetlerini saymak istesek bitiremeyiz,buna gücümüz yetmez.
Rabbim yarattığın şeylerin zerrelerince sana şükürler olsun.
Bu günlerde dikkatimi çeken bir husus var o da şu;
İzlanda’da faaliyete geçen yanardağdan dünyaya yayılan kül bulutu…İnsanlığın ne kadar aciz olduğunu bize düşündürüyor,bu kül bulutuna ve bu yanardağa Rabbimden başka hangi güç söz geçirebilir?Bu güç karşısında teknolojinin ne hükmü var?
Rabbim bizleri ,senin gücünün farkına varanlardan eyle,gazabından merhametine,Senden Sana sığınıyoruz(amin).
Şimdi de pastamızın yapılışına geçelim inşaallah:
MALZEMELER:
Pandispanyası için:
5 adet yumurta,
1,5 su bardağı toz şeker,
1,5 su bardağı un,
3 yemek kaşığı su,
1 paket kabartma tozu,
1 limonun yarısının kabuk rendesi,
Kreması için:
4 su bardağı süt,
2 yemek kaşığı un,
3 yemek kaşığı nişasta,
1 limonun pandispanyadan kalan kabuğunun rendesi,
piştikten sonra ilave etmek üzere 1 çay bardağı toz şeker,
Pastanın arasına koymak için: 3 adet muz,
üzerine serpmek için: kakao.
YAPILIŞI:
Pandispanya hazırlanır,pişirilir.3 eşit parçaya kesilir.
İlk parça tepsiye konulur,üzerine hazırlanan krema sürülür,
soyulup yuvarlak dilimlenmiş muzlar döşenir,muzların üzerine de biraz kremadan gezdirilir,
üzerine 2. pandispanya parçası konulup elle bastırılır,aynı işlemler uygulanır,
3. parçada üzerine kapatılıp tekrar bastırılır,kalan krema ile üzeri ve yanları kapatılır,üstüne kakao elenir,buzdolabında 4-5 saat bekletilir,daha sonra kesilip servis yapılır,afiyet olsun.
Pandispanyanın ve kremanın yapılışının geniş anlatımı için PORTAKALLI MUZLU RULO PASTA ve PORTAKALLI EBRU PASTA tariflerime bakabilirsiniz.
baton ne demek bilmiyorum ama ben ne zaman rulo pasta yapmaya yeltensem, benim pastalar baton oluyor:)) (pandispanyayi kiviramadigim icin kesmek zorunda kaliyorum da)
HERKES YORUM YAPABİLİR, siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın, (yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli) URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,
" YAYINLA "
yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.
baton ne demek bilmiyorum ama ben ne zaman rulo pasta yapmaya yeltensem, benim pastalar baton oluyor:)) (pandispanyayi kiviramadigim icin kesmek zorunda kaliyorum da)
YanıtlaSilBu gördüğün şekildeki uzun pastalar baton,ben de öyle biliyorum :)
YanıtlaSilönemli olan tadı,ha rulo,ha baton farketmez :)