Pages

25 Eylül 2010 Cumartesi

KABAKLI BULGUR PİLAVI

              “Namaz kılmak, yalnız, Allahü teâlâdan korkan mü’minlere, kolay gelir.”

                                                                          İmâm-ı Rabbânî (Rahmetullahi aleyh)

                                                 NAMAZ

                ”Namaz,sancıma ilaç,yanık yerime merhem;

                  Onsuz,ebedi hayat benim olsa istemem!”                                                                       Necip Fazıl Kısakürek     

                                                        *****************************************           

                              Rabbimin adıyla başlarım… 

        Yaz mevsiminin çok kolay ve bir o kadar da lezzetli bir yemeği olan domatesli ,biberli, kabaklı ,bulgur pilavının tarifini paylaşmak istiyorum.

        Çocukken sebzeli bulgur pilavını yoğurtla karıştırıp yerdik ve çok lezzetli olurdu,belki de bana lezzetli gelirdi,çünkü insanın çocukluğunda sevdikleri bir ömrü boyunca sevdikleri oluyor,sizleri bilmem ama benim hayatımda bu böyle…Bu pilav da üzerine yoğurt dökülerek veya yanında yoğurtla nefis oluyor…            

               MALZEMELER:

*2 adet küçük kabak,

*1 adet kuru soğan,

*1 diş sarmısak,

*2-3 adet sivri biber,

*2 adet irice domates,

*1 su bardağı pilavlık bulgur,

*1 çay kaşığı toz zerdeçal,

*1/2 çay kaşığı karabiber,

*1 yemek kaşığı kadar tereyağı,

*3-4 yemek kaşığı zeytinyağı,

*tuz,

*2 su bardağına yakın su,

*10-15 dal maydanoz,

                  YAPILIŞI:

Yağlar ve doğranmış soğan ve sarmısak tencereye konulur.

Sararıncaya kadar karıştırılarak kızartılır.

Kabaklar kare kare doğranır ilave edilir,karıştırılarak 5-10 dak beraber kavrulur.

Domatesler rondodan küçük parçalar halinde çekilir ilave edilir,karıştırılır,10-15 dak.pişirilir,

 bulgur,tuz ve su,karabiber ve zerdeçal de ilave edilir,karıştırılır,

tencerenin ağzı kapatılır,kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir,

suyunu çekince altı kapatılır,ince doğranmış maydanoz ilave edilip karıştırılır,5-10 dak dinlendirilip yoğurt ile servis yapılır,afiyet olsun. 

2 yorum:

  1. Biraz önce afiyetle yedik. Farklı bir tat arayanlar aradığını bulabilir. Teşekkürler

    YanıtlaSil

HERKES YORUM YAPABİLİR,
siteniz veya bloğunuz yoksa ,profil seçin bölümünden Adı/URL yazan kısma tıklayın ,Ad yazan kısma adınızı ve soyadınızı yazın,
(yorumlarınızda iki isim kullanmanız,aynı isimle yazan diğer kardeşlerimizle karıştırılmamanız için önemli)
URL kısmını doldurmasanız da olur,yorumunuzu yazıp,

" YAYINLA "

yazısına tıkladığınızda yorumunuz gelir,ilginize çok teşekkür ederim.